Categories: ΜΟΔΑ

Η Vasso άνοιξε για τις γυναίκες τον κόσμο του τατουάζ.  What’s your legacy?

Στο πανέμορφο τρίφατσο ισόγειο της οδού Τριών Ιεραρχών (είναι ακόμα Θησείο ή έχουν ήδη ξεκινήσει τα Πετράλωνα;) επικρατεί εγρήγορση. Κι ας είναι ακόμα Αύγουστος και το καλοκαίρι παίζει τις καθυστερήσεις του, κι ας μην έχουν γυρίσει πολλοί από τις διακοπές τους, κι ας αρνείται νωχελικά η πόλη να πιάσει τους κανονικούς ρυθμούς της. 

Παρότι όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα, στο Electric Mama Tattoo τα μοτεράκια δεν ησυχάζουν. Κόσμος πάει κι έρχεται τηρώντας τα νέα πρωτόκολλα της καθημερινότητας, τουρίστες καταφτάνουν συστημένοι για να κρατήσουν για πάντα την ανάμνηση της Αθήνας στο δέρμα τους,  πιτσιρικάδες χτυπάνε στα γρήγορα ένα ακόμα piercing, ραντεβού κλείνονται διά τηλεφώνου ή από κοντά για εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν τη σεζόν με ένα καινούριο σχέδιο, ηλιοκαμμένοι Αθηναίοι κάνουν διάλογο «πού πήγατε;» – «πώς τα περάσατε;», ένας σκύλος λουφάζει και κλείνει την είσοδο στο στούντιο, τα βαγόνια του ηλεκτρικού στο βάθος όσο λιγοστεύει το φως δίνουν μια αίσθηση Μπρούκλιν. 

Η Vasso «βαράει» στο εσωτερικό του αριστερού χεριού ενός πελάτη, λίγο πριν εκείνος πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για Νότια Αφρική (!), αλλά ταυτόχρονα επιβλέπει τα πάντα. Χαιρετά τη γειτονιά, ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες, δίνει οδηγίες,  παίζει το ρόλο της ως  «τελετάρχισσα». Έχει μόλις παραλάβει και δοκιμάσει το Classic Leather Legacy ζευγάρι της, το old school sneaker της Reebok που αποτελεί την κυκλοφορία του φετινού καλοκαιριού. Έρχεται επανασχεδιασμένο από τα ’70s και προσαρμόζεται μερικές δεκαετίες αργότερα στο αστικό lifestyle, με τον ίδιο τρόπο που τα σχέδια της Vasso μπορούν να είναι ρετρό και μοντέρνα ταυτόχρονα. 

Το στούντιό της άνοιξε τις πόρτες του πριν από ενάμιση περίπου χρόνου ως επιστέγασμα μια πορείας δεκαετιών. Είναι ένας θησαυρός ποπ αναφορών, από τον Elvis στον Lemmy κι από κει σε λευκωμάτα και sketchbooks διαφόρων σχολών τατουάζ από όλον τον κόσμο. Η Vasso παίρνει το μέγιστο respect στην αθηναϊκή tattoo σκηνή, όχι μόνο για το μοναδικό της πενάκι (πια γραφίδα στο tablet) αλλά και για τον δυναμισμό με τον οποίο καθιερώθηκε σε έναν απόλυτα ανδροκρατούμενο χώρο. Πάλεψε με στερεότυπα, κέρδισε την εμπιστοσύνη, διαμόρφωσε τη δική της υπογραφή με ένα στυλ που πια δε χρειάζεται καν να ρωτήσεις για να καταλάβεις ότι της ανήκει. 

 

#WriteYourLegacy μας καλεί όλους το μότο της Reebok, φέτος. 

Αλήθεια, η Vasso πoια θεωρεί ότι είναι η κληρονομιά που χτίζει τόσα χρόνια; Από τότε που μπήκε στην Καλών Τεχνών και παρακινημένη από το rockabilly έπιασε τη βελόνα στα χέρια της, μέχρι σήμερα το βράδυ που τελειώνοντας άλλη μια απαιτητική μέρα καβάλησε την μηχανή της και χάθηκε στους δρομους της Αθήνας…

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA