Categories: ΜΟΔΑ

Τα ρούχα της Αλεξίας Κιρμίτση μοιάζουν να στοβιλίζονται κάτω από μια ντισκομπάλα

Όταν η χαμένη λάμψη των άλλοτε γεμάτων από κόσμο discotheque της δεκαετίας του ‘80 εμπνέουν μια σχεδιάστρια μόδας, τότε δημιουργούνται ρούχα με όγκους και ασυμμετρίες, με έντονο σχεδιαστικό στοιχείο, μινιμαλιστική προσέγγιση και ποιοτικά υλικά. Mε γνώμονα την δημιουργία μιας καινούργιας σιλουέτας πάνω σε μια υφιστάμενη, τα Hysteria Asteria μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε κάθε γυναικείο σώμα καθώς και να εμπνεύσουν τη δημιουργία ενός άλλου, πιο επίσημου brand, ντύνοντας εκείνες τις νύφες που θέλουν να είναι λιτές αλλά εντυπωσιακές.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, αρχικά στον κλάδο επικοινωνίας και μάρκετινγκ σε Αγγλία και Αμερική, η Αλεξία Κιρμίτση έκανε τα πρώτα της βήματα στο κόσμο της μόδας με μίνι συλλογές και δημιουργίες για φίλους και γνωστούς. Έπειτα, νιώθοντας την ανάγκη να εξελιχθεί ακαδημαϊκά στον τομέα, ακολούθησε σπουδές Fashion & Textile design στο Central St. Martins στο Λονδίνο, και αργότερα στο Istituto Europeo di Design στο Μιλάνο.

Τα Hysteria Asteria λανσαρίστηκαν με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2009, επιθυμώντας να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο, που θεωρούσε ότι έλειπε τόσο εδώ όσο και στην Κύπρο, βάζοντας έτσι το δικό της στίγμα στις εγχώριες τάσεις. Με όγκους, ασυμμετρίες, minimal στοιχεία, προσεγμένες υπερβολές και σχεδιαστικές επιρροές από περασμένες δεκαετίες, το brand της  ξεχωρίζει μέσα από την σχεδιαστική του ιδιομορφία ενώ η αισθητική του που αποτυπώνεται σε υφάσματα νέας τεχνολογίας.

Αυτό που αρέσει περισσότερο στην σχεδιάστρια είναι το να μετατρέπει τις ιδέες της σε λεπτομέρειες όπως ένα περίεργο κόψιμο σε ένα φόρεμα ή ένα ατμοσφαιρικό print σε ύφασμα, πάντοτε σε συνάρτηση με το concept της συλλογής. Η τελευταία της ονομάζεται “Ghost Discotheque” και είναι μια αναφορά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της δεκαετίας του ’80 που ξεχάστηκαν και στέκονται στον χρόνο εγκαταλελειμμένες. Μέσα από τη συλλογή της θέλησε να τις αναβιώσει στο σήμερα, αλλά με την αίσθηση να παραμένει στο τότε. Η συλλογή αυτή  άρχισε από την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι ’16 και προσαρμόστηκε και στην Φθινόπωρο/Χειμώνας ’16/’17.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κομμάτια με έντονο σχεδιαστικό στοιχείο, μινιμαλιστική προσέγγιση, ποιοτικά υλικά, και με γνώμονα την δημιουργία μιας καινούργιας σιλουέτας πάνω σε μια υφιστάμενη, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που συντελούν τις συλλογές της. Μάλιστα, το καινούργιο της εγχείρημα, το haute couture project “Alexia Kirmitsi – Bridal and Tailοr-made garments” δημιουργήθηκε πάνω σ’ αυτά τα στοιχεία δίνοντας του συνέχεια και εξέλιξη. Οι συλλογές νυφικών συνδέονται αισθητικά με τον χαρακτήρα του Hysteria Asteria, αλλά ταυτόχρονα αποκτούν μια δική τους, μοναδική διάθεση. Με απλές, αέρινες γραμμές, λιτή αισθητική που μπλέκονται συχνά με το σουρεάλ και μυθικό στοιχείο, τα νυφικά αυτά γίνονται κομμάτια τέχνης που όποια τα επιλέξει μπορεί να τα απολαμβάνει διαχρονικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Hysteria Asteria θα βρείτε εδώ και για τα Alexia Kirmitsi – Bridal and Tailοr-made garments εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.