Categories: DIGITAL STORIES

Ένας έξυπνος σκούφος για έξυπνα κεφάλια

Την ώρα που όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα σε έξυπνα γυαλιά, έξυπνα ρολόγια, έξυπνα παπούτσια και έξυπνους μπρασελέδες, στην Archos είχαν μια διαφορετική ιδέα: να ασχοληθούν με ένα διαφορετικό αξεσουάρ, ένα για το οποίο κανείς δεν θα ‘χει ψάξει ιδιαίτερα το θέμα. Κάπως έτσι λοιπόν μας προέκυψε το Archos Music Beany, το πρώτο έξυπνο σκουφί του κόσμου που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην IFA του Βερολίνου!

Κοιτώντας το απ’ έξω μοιάζει με ένα νορμάλ, πλεκτό σκουφί. Καλά μέχρι εδώ. Διότι με μια πιο προσεκτική ματιά διαπιστώνει κανείς ότι μόνο τέτοιο δεν είναι. Κατ’ αρχάς «κρύβει» μέσα του ακουστικά, οπότε ήδη σε απαλλάσσει από ένα έξτρα αξεσουάρ. Συνδέεται σε κινητά και tablets μέσω Bluetooth, φορτίζει μέσω micro-USB, είναι αδιάβροχο, βγαίνει σε τρία χρώματα (λευκό, μαύρο και μπλε) και τα ακουστικά αφαιρούνται εύκολα. Το καλύτερο όλων είναι ότι η τιμή του είναι στα 29€, κομματάκι αλμυρή για σκουφί αλλά μια χαρά για ακουστικά και ακόμα καλύτερα και για τα δύο μαζί, ειδικά αν σκεφτεί κανείς το ότι είναι ασύρματα.

Ε, λοιπόν ο «νικητής» της IFA δεν ήταν ούτε η Samsung με το Note Edge και το Note 4, ούτε η Sony με τα ρολόγια της, ούτε καν η Acer με τα νέα της notebooks. Ήταν η Archos, όχι με τα πάσης φύσεως gadgetάκια που παρουσίασε στο Βερολίνο αλλά ειδικά με το Music Beany. Μ’ αυτό το συγκεκριμένο προϊόν, οι Γάλλοι αποδεικνύουν ότι έχουν πιάσει το νόημα, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο και στους υπόλοιπους.

Τα wearables δεν είναι συσκευές εκατοντάδων ευρώ με φουτουριστικό design, εξεζητημένα τεχνικά χαρακτηριστικά και διάρκεια μπαταρίας που συναγωνίζεται αγώνα ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να είναι αυτό το concept για μια τέτοια αγορά. Τα wearables δεν είναι συσκευές τεχνολογίας: είναι καθημερινά αξεσουάρ, είναι είδη ένδυσης και υπόδησης που ούτως ή άλλως θα φορούσαμε, εμπλουτισμένα με μια… εσάνς τεχνολογίας. Τόσο απλά. Και με κάθε τέτοιο μαραφέτι που κρύβει μέσα του κι ένα σκουφί της Archos που θα κυκλοφορεί, θα είμαστε και ένα βήμα πιο κοντά στην εδραίωση των wearables. Μέχρι τότε υπομονή.

Πέτρος Κηπουρόπουλος