DESIGN

Δύο διαμερίσματα των 60s ενώνονται σε ένα και αποκτούν ξεχωριστό σκανδιναβικό στυλ

Στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας, δύο διαμερίσματα ενώθηκαν σε ένα, μετατρέποντας με εκπληκτικό τρόπο μία κατασκευή της δεκαετίας του 1960, σε μια κατοικία με κομψό σκανδιναβικό στυλ. Σε αυτό το αρχιτεκτονικό εγχείρημα, το Normless architecture studio συνδυάζει τη vintage γοητεία με τα μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία, προσφέροντας στους κατοίκους μια αρμονική εμπειρία διαβίωσης.

Κεντρικό σημείο της ενιαίας διάταξης που χαρακτηρίζει το σπίτι, αποτελεί η κουζίνα, τοποθετημένη ανάμεσα στους επιμήκεις κοινόχρηστους χώρους που χωρίζουν τον ιδιωτικό χώρο γραφείου από το σαλόνι.

Μια κυκλική κολόνα χωρίζει και συνδέει την κουζίνα με την τραπεζαρία, ενθαρρύνοντας την απρόσκοπτη ροή στον χώρο.

Το ξύλινο δάπεδο Chevron και τα λευκά λακαριστά πάνελ καλύπτουν ολόκληρο το διαμέρισμα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γαλήνης και έμπνευσης. Το φυσικό φως πλημμυρίζει τους κοινόχρηστους χώρους χάρη στα μεγάλα παράθυρα, που οδηγούν σε ένα ευρύχωρο μπαλκόνι με πανοραμική θέα.

Στο γραφείο, ένα κατά παραγγελία μαρμάρινο τζάκι προσθέτει μια νότα πολυτέλειας και ταυτόχρονα πρακτικότητας.

Το κυρίως μπάνιο αποπνέει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με την ουδέτερη χρωματική παλέτα και τις χάλκινες πινελιές του. Ο χώρος αναδεικνύεται περαιτέρω από τα custom-made ξύλινα έπιπλα, που προσδίδουν ζεστασιά και κομψότητα.

Η κύρια κρεβατοκάμαρα του σπιτιού συνδέεται ιδανικά με το δωμάτιο-ντουλάπα, το οποίο κρύβεται πίσω από τους μεγάλους καθρέφτες μιας ειδικής συρόμενης κατασκευής που επιτρέπει την απομόνωση.

Το δωμάτιο-ντουλάπα παρέχει σύνδεση μεταξύ του υπνοδωματίου και του ιδιωτικού μπάνιου, στο οποίο ξεχωρίζουν τα μαρμάρινα πλακάκια και ο custom-made μαρμάρινος νεροχύτης. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γραφείο εδώ.
POPAGANDA