DESIGN

Αυστηρές γεωμετρίες δημιουργούν άνεση και οικειότητα σε αυτό το διαμέρισμα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η ομάδα Minas Kosmidis Architects κλήθηκε να δώσει ζωή σε ένα ευρύχωρο αστικό διαμέρισμα 120 τμ., στον 2ο όροφο μιας πολυκατοικίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το “Single Apartment”, όπως το ονόμασαν, προορίζεται γι’ αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: για όλα όσα χρειάζεται ένας «εργένης» ή μία «εργένισσα». 

Μπαίνοντας στο διαμέρισμα, η minimal φιλοσοφία του αναδεικνύει την άνεση του χώρου και υπόσχεται να σου κλέψει τις εντυπώσεις. Οι καθαρές γραμμές και οι αυστηρές γεωμετρίες πρωταγωνιστούν στον σχεδιασμό της ομάδας και αποτελούν τα βασικά στοιχεία της σύνθεσης, τα οποία μοιάζουν να συνομιλούν με τα υλικά που τα πλαισιώνουν, όντας σε απόλυτη σύμπλευση μαζί τους.

Το μάρμαρο, το ξύλο και το δέρμα επιλέχθηκαν με προσοχή, ώστε να παράγουν δημιουργικές αντιθέσεις και να συνθέσουν έναν χώρο με μοναδική ατμόσφαιρα, στον οποίο κάθε τι υλικό μοιάζει να αποκτά ζωή. Ταυτόχρονα, η χρωματική παλέτα του χώρου κινείται σε γήινους τόνους και αποχρώσεις του γκρι, αφήνοντας να αναδειχθούν, ως βασικές πηγές χρώματος, τα έργα τέχνης που κοσμούν κάθε χώρο του διαμερίσματος.

Οπως λένε οι άνθρωποι του Minas Kosmidis Architects, «Θελήσαμε ο σχεδιασμός μας να εναρμονιστεί με την αρχική διάταξη του διαμερίσματος κι έτσι η βασική οργάνωση της κάτοψης υπακούει σε αυτή, παρεμβαίνοντας σημειακά, με διακριτικές τροποποιήσεις μικρής κλίμακας».

Ο καθιστικός χώρος, η τραπεζαρία και η κουζίνα έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε το καθένα να παρέχει τη δυνατότητα οπτικής διαφυγής στη θάλασσα, αξιοποιώντας πλήρως τη θέα που απλώνεται μπροστά στα μάτια μας από τη μεγάλη μπαλκονόπορτα στην πρόσοψη του διαμερίσματος. 

Ελαφρώς πιο απομονωμένα, συναντώνται στο πίσω μέρος η κρεβατοκάμαρα, το δωμάτιο της γκαρνταρόμπας και το κυρίως μπάνιο της κατοικίας, τα οποία αγκαλιάζουν τη minimal αισθητική της προσφέροντας ζεστασιά, άνεση και λειτουργικότητα. Ο κρυφός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα σε συνδυασμό με τις απαλές γκρι αποχρώσεις της, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ύπνου και χαλάρωσης.

Προσφέροντας ταυτόχρονα την πρόσβαση στον παλμό της αστικής ζωής και τη διαφυγή στο μπλε της θάλασσας, το “Single Apartment” παίρνει τη μορφή ενός χώρου που εκπέμπει ζεστασιά, γαλήνη και οικειότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαμέρισμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.
POPAGANDA