Categories: ΜΟΔΑ

Yoga, στιλάτα μαγιό και πεζοπορία στην Άνδρο

Αν δε σου αρέσει η ξεραΐλα και το σεληνιακό τοπίο των που ακολουθεί τα κλισέ των Κυκλάδων, η γεμάτη βλάστηση, χρώματα και αρώματα Άνδρος είναι για σένα. Έτσι μάλλον θα σκέφτηκε και η Calzedonia επιλέγοντας αυτό το νησί για να μας δείξει τα νέα της μαγιό σε πολύχρωμα και ποπ σχέδια. Η παραλία του Ζόργκου αποδείχτηκε ιδανικό σκηνικό αφού είναι ίσως η ωραιότερη παραλία του νησιού. Αμφιθεατρικά της παραλίας απλώνεται το Aegea Blue Cycladic Resort που μας φιλοξένησε.

Λέμε απλώνεται γιατί δεν είναι ένα απλό ξενοδοχείο αλλά μια μικρογραφία κυκλαδίτικου χωριού με ανεξάρτητα σπιτάκια. Εκεί ακριβώς και με θέα την υπέροχη παραλία του Ζόργκου έλαβε χώρα ένα εμπνευσμένο yoga session υπό την καθοδήγηση της Νίκης Χάγια. Οι συμμετέχουσες «εξοπλισμένες» με fitness leggings και αθλητικά τοπ μαγιό της Calzedonia είχαν την ευκαιρία εκτός της άσκησης να μπουν βαθύτερα στην πνευματική διάσταση της yoga.

Η άσκηση όμως θέλει και το κατάλληλο «καύσιμο» και γι’αυτό φρόντισε ο σεφ του resort, Νικόλας Λάιος. Αντλώντας έμπνευση από ανδριώτικες πρώτες ύλες δημιουργεί πιάτα υψηλής γαστρονομίας, υγιεινά και ελαφρά όπως απαιτεί και η εποχή. Το τσίζκεϊκ με κοπανιστή Άνδρου στην κρέμα το επιβεβαίωσε απόλυτα και η θεϊκή γεύση του έμεινε για πάντα στον ουρανίσκο μας.

Κυκλάδες όμως δεν είναι μόνο οι παραλίες αλλά και η Χώρα, και αυτή της Άνδρου είναι επίσης ξεχωριστή. Η τυρόπιτα απ’τον Κρισίλια είναι υποχρεωτική με το που φτάσεις στη Χώρα και τα island outfits της Calzedonia με λευκά καφτάνια και boho chic σχέδια με κρόσια την καλύτερη αμφίεση για περίπατο ανάμεσα στα μεγαλειώδη αρχοντικά της Χώρας.

Η Ανδρός είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων οπότε όπως καταλαβαίνετε έχει και μια εξίσου ενδιαφέρουσα ενδοχώρα. Ο καλύτερος τρόπος για να την ανακαλύψεις είναι το hiking στα πολλά μονοπάτια της. Το μονοπάτι των Φρουσαίων είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον. Με τα άνετα fitness leggings της Calzedonia και ακολουθώντας τις ξερολιθιές φτάνεις στο εγκαταλελειμμένο πια, χωριό των νερόμυλων. Όπως είπαμε η Άνδρος δεν είναι το σύνηθες άνυδρο κυκλαδονήσι με τους γραφικούς ανεμόμυλους. Οι Ανδριώτες εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη του νερού έχτισαν 137 νερόμυλους στις όχθες των ποταμών κάνοντας τους μυλωνάδες εξίσου ισχυρούς με τους καραβοκύρηδες του νησιού. Τα ερείπιά τους πλέον αποτελούν ένα όμορφο ντεκόρ για outdoor δραστηριότητες. Μέσα σε μόλις τρεις μέρες η Calzedonia μας έδωσε ένα μικρο αλλά πλούσιο «σφηνάκι» από την υπέροχη Άνδρο, το αδικημένο και σχετικά άγνωστο αυτό κόσμημα του Αιγαίου.

Οι fashion bloggers που συμμετείχαν ήταν οι εξής:
Χρυσιάννα Ανδριοπούλου / Shoprano
Koρίνα Βρούσια / Type My Style
Bάγια Καλατσανίδου / Pink Cloud Land
Φιλιώ Μέτση / Αll You Need Is Style
Rachel Owiti / Chic Glam Style
Έλενα Πάκου / Life Full Of Fashion
Kλειώ Στασινού / Muse And The LadyBug

Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Share
Published by
Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης