Categories: DIGITAL STORIES

Δεν θυμάστε πότε λήγουν συνδρομές και λογαριασμοί; Κανένα πρόβλημα: γι’ αυτό υπάρχει ο… Billy!

Η ζωή μας σήμερα είναι γεμάτη συνδρομές: Apple Music, Spotify, Xbox LIVE, Twitch, Netflix, PlayStation Plus, Evernote, Slack, Trello, OneDrive, LinkedIn. Θέλετε να αφήσουμε τα ιντερνετικά και να πάμε σε πιο… γήινες υπηρεσίες; ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κινητό, γυμναστήριο, κοινόχρηστα, ιδιωτική ασφάλεια. Τα «ανοιχτά μέτωπα» είναι πολλά και διάφορα και η παρακολούθησή τους μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Μία λύση θα ήταν το auto renew” ή εν πάση περιπτώσει, η αυτόματη τακτοποίηση της όποιας οφειλής υπάρχει με παράλληλη ανανέωση της συνδρομής εφ’ όσον υπάρχει αυτή, όμως ακόμα κι έτσι, είναι πολύ πιθανόν να προσπεράσετε την ειδοποίηση οπότε πρακτικά ό,τι γίνει να γίνει ερήμην σας.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει ο (η, το) Billy, ένα app, σκοπός του οποίου είναι να βοηθήσει τον χρήστη του να καταγράψει τις συνδρομές του και να διαχειριστεί ανανεώσεις και πληρωμές. Πρακτικά, δεν κρατά απλά ένα ημερολόγιο με τις σημαντικές ημερομηνίες (aka ανανέωσης) αλλά σας πληροφορεί για το ποσό που ξοδεύετε τον μήνα σε πληρωμές υπηρεσιών, αναλύοντάς το όσο πιο διεξοδικά γίνεται. Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνει στη database του καλύπτουν μία τεράστια γκάμα σε πλήθος διαφορετικών ειδών, ενώ σε κάθε περίπτωση οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν τη δικιά τους, custom-made συνδρομή –εννοείται πως σε όλες ορίζουν όνομα, ποσό και κύκλο χρέωσης.

Το περιβάλλον χρήστη (interface) του Billy είναι εξαιρετικά απλό: το app του Τζέφρι Ντε Γκρουτ άλλωστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βασικό εργαλείο προϋπολογισμού, βοηθώντας σημαντικά στις περιπτώσεις συγκατοίκησης –και άρα «σπασίματος» ενός λογαριασμού στα δύο. Η προσθήκη μίας συνδρομής στο προφίλ σας (δεν απαιτείται εγγραφή) γίνεται με τρεις κινήσεις ενώ η καθεμία προβάλλεται με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορείτε να την εντοπίσετε εύκολα –ακόμα κι αν δυσκολευτείτε, υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης.

Σε περίπτωση που ο… Βασιλάκης σας κίνησε την περιέργεια, δεν έχετε παρά να τον κατεβάσετε από το App Store, απ’ όπου και διατίθεται δωρεάν. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι το μοντέλο λειτουργίας του. Σας επιτρέπει να προσθέσετε έως και 4 λογαριασμούς: αν θελήσετε να ξεπεράσετε το νούμερο αυτό, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε την πλήρη έκδοση του Billy καταβάλλοντας το ποσό των 0,99€. Δεδομένων του ότι μιλάμε για ένα έξυπνο κόνσεπτ και μια χαριτωμένη υλοποίηση αλλά και του ότι ο Billy βρίσκεται ακόμα στην έκδοση 1.0.1, κάτι μας λέει ότι θα «κολλήσουμε» για καιρό μαζί του…

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος