Έχεις κόψει -σχεδόν- όλα τα περιττά έξοδα. Ανακυκλώνεις τα ρούχα της ντουλάπας σου και φοράς κομμάτια που αγνοούσες για χρόνια (το λεγόμενο “shopping” στα βάθη της ντουλάπας). Έχεις κόψει τα απανωτά ποτά έξω και προτιμάς να απολαμβάνεις ένα μπουκάλι κρασί, με φίλους, στη βεράντα σου. Γενικώς έχεις κόψεις πολλά. Τα χρήματα είναι λίγα και η όρεξή σου μεγάλη. Α, αυτή δεν κόβεται. Και δικαίως. Σου αξίζει να τρως -εσύ και η οικογένειά σου- κάθε μέρα, απολαυστικό και φθηνό φαγητό στο σπίτι. Ναι, φθηνό. Πως; Διάβασε μερικές συμβουλές που θα σε κάνουν να μειώσεις τα έξοδα, χωρίς να μειώσεις την απόλαυση.
Ευτυχώς -ακόμα- το ψωμί δεν είναι είδος πολυτελείας, τουλάχιστον στους απλούς συνοικιακούς φούρνους. Όμως το ψωμί ήταν, από αρχαιοτάτων χρόνων, σπιτική υπόθεση. Προφανώς θέλει το χρόνο του, με τα φουσκώματα και την “ξεκούραση” της ζύμης, όμως το να φτιάξεις ψωμί, δεν είναι δύσκολο. Αξίζει να το δοκιμάσεις (έστω και μια φορά), γιατί μπορεί να κολλήσεις και να σου αρέσει περισσότερο από αυτό που αγοράζεις έξω. Όσο για σύγκριση ποιότητας – τιμής, δεν το συζητώ. Το σπιτικό ψωμί είναι σχεδόν πάντα φθηνότερο. Θέλεις ζυμωτό; Μήπως flatbreads, σαν πίτες; Φοκάτσια; Ή μήπως μια ελληνικότατη Λαδένια Κιμώλου; Ακόμα και ψωμί χωρίς γλουτένη να φτιάξεις (που όσο να ‘ναι θα σου βγει πιο ακριβό), θα γλιτώσεις χρήματα απ’ ότι αν το πάρεις έτοιμο. Με την πρώτη μπουκίτσα που θα βουτήξεις στο λάδι, θα καταλάβεις γιατί το σπιτικό ψωμί είναι αλλιώς. Στο εγγυώμαι.
Διάβασε την συνέχεια στο madameginger.com