Categories: ΤΑ TIPS

Αν βρεθείς στην Κεφαλονιά πρέπει να κολυμπήσεις στη Φτέρη και το Αμμίδι

Όπου κι αν κολυμπήσεις στην Κεφαλονιά, υπέροχα θα είναι. Τα κρυστάλλινα νερά και οι πλατιές αμμουδιές του νησιού είναι το μεγαλύτερο ατού ενός νησιού με αποστάσεις που δεν σε κουράζουν. Γιατί όσο οδηγείς στην Κεφαλονιά όλο και κάποιο όμορφο σημείο δροσιάς και χαλάρωσης ανακαλύπτεις. 

Οι παραλίες του νησιού είναι τόσες πολλές που αποκλείεται να μη βρεις εκείνη που θα σου ταιριάξει. Στην περίπτωση που προτιμάς την πλήρη απομόνωση, αν ψάχνεις ένα μέρος που θα σε κάνει να νιώθεις ναυαγός μεν, ευτυχής δε που απομακρύνθηκες για λίγο από τα εγκόσμια, τότε πρέπει να πάρεις τον δρόμο για την Αγία Κυριακή.

Έχει κι αυτή εκπληκτικά νερά, αλλά δεν θα απλώσεις πετσέτα εκεί. Θα προχωρήσεις αριστερά για να βρεις τα δρομολόγια που θα ξεναγήσουν σε δύο άγνωστες σε πολλούς παραλίες του νησιού.  

Πρώτη θα αντικρύσεις τη Φτέρη που θα σε αφήσει άφωνο με την ομορφιά της, έπειτα θα γνωρίσεις το επίσης πανέμορφο Αμμίδι.

Διάλεξε μία από τις δύο παραλίες με το λευκό βότσαλο, τα διάφανα νερά, τους ασβεστολιθικούς βράχους και την απάτητη βλάστηση για να κάνεις ένα μπάνιο-εμπειρία. Φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό και ό,τι άλλο κουβαλάς μαζί σου συνήθως στην παραλία.   

Η παραλία Φτέρη

Με τις φωτογραφίες που θα συλλέξεις από τη Φτέρη και το Αμμίδι, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την έκφραση περί «παραδεισένιου/ευλογημένου τόπου» και δεν θα πρόκειται για κλισέ περιγραφή. 

Πριν φτάσεις στις βάρκες και στο λιμανάκι στα Ζόλα θα συναντήσεις την Καλύβα του Ψαρά. Δεν πρόκειται για λύση ανάγκης επειδή θα είσαι κοντά, καμία σχέση. Χτίστηκε το 1920 για να κατοικηθεί και τα τελευταία τριάντα χρόνια λειτουργεί σαν ψαροταβέρνα με ό,τι βγάζει κάθε μέρα το δίχτυ του κ. Σπύρου. Θα κρατήσεις τη μερίδα σου πριν φύγεις για τις μαγικές παραλίες και την ώρα που θα επιστρέψεις θα απολαύσεις φρέσκο ψαράκι με χωριάτικη, χόρτα και σπιτικά κομμένες τηγανιτές πατάτες. Φτιάχνει και κακαβιά, φρόντισε μόνο να πάρεις τηλέφωνο και να την παραγγείλεις. 

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.