Categories: DIGITAL STORIES

Το Airbnb απέκτησε τη δικιά του υποεφαρμογή!

Το Airbnb είναι μια πλατφόρμα που έχει καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Ακόμα και στο «δύσκολο» ελληνικό κοινό, βρήκε απήχηση και έχοντας διαδοθεί από στόμα σε στόμα, η κουλτούρα (διότι περί αυτού πρόκειται) που προωθεί το εν λόγω δίκτυο έχει γνωρίσει ανέλπιστη άνθιση. Όταν άλλωστε πολύς κόσμος δυσκολεύεται να πληρώσει το κόστος ενός ξενοδοχείου, η προοπτική ενός σπιτιού με όλα τα κομφόρ και χωρίς τα κερατιλίκια των μεσιτικών, φαντάζει αν μη τι άλλο ιδανική. Ε, το Airbnb λοιπόν μεγάλωσε και για το διαπιστώσουμε αυτό, δεν χρειάστηκε να κοιτάξουμε κανένα pie chart, infographic ή δελτίο Τύπου. Η ύπαρξη του “Airbnb for Airbnb” το αποδεικνύει μια χαρά!

Το “Can I Stay with You While I Rent My Place on Airbnb?” («Μπορώ να μείνω μαζί σου ενώ νοικιάζω το σπίτι μου στο Airbnb»;) ή εν συντομία Airbnb for Airbnb, είναι μια πλατφόρμα που στηρίζεται στο Airbnb, όχι τόσο λειτουργικά όσο από πλευράς κόνσεπτ. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που νοικιάζουν συχνά το σπίτι τους μέσω του Airbnb, φροντίζοντας αφ’ ενός να τους γνωρίσει μεταξύ τους και αφ’ ετέρου να τους εξασφαλίσει πως θα έχουν κάπου να μείνουν ενώ στο σπίτι τους βρίσκεται κάποιος άλλος. Η χρήση του είναι δωρεάν και αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών του τους όρους της φιλοξενίας (ένας μπορεί να το κάνει δωρεάν, κάποιος να ζητήσει χρηματικό αντίτιμο, άλλος ένα κασόνι μπύρες).

Η ύπαρξη και μόνο της πλατφόρμας ωστόσο, αρκεί για να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο και στους πλέον δύσπιστούς πως το Airbnb έχει γιγαντωθεί. Η οικονομία του είναι πλέον τέτοιας κλίμακας που είναι σε θέση να στηρίξει ακόμα και τρίτες εφαρμογές. Η κριτική στη λογική στην οποία βασίζεται δεν είναι της παρούσης (ίσως κάποιος να έχει τεράστια ανάγκη τα χρήματα που θα του αποφέρει η ενοικίαση του χώρου του, ποτέ δεν ξέρετε). Το βασικό είναι πως μια ολόκληρη φιλοσοφία, μια κουλτούρα που ανθίζει, πατά ακόμα πιο γερά στα πόδια της. Τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά και η ανατροπή για την οποία τόσο σκληρά έχει προσπαθήσει το Airbnb, ολοκληρώνεται σιγά-σιγά.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: Airbnb