Categories: DIGITAL STORIES

Α Curvy Tale: Η ιστορία δυο γυναικών με καμπύλες

Όταν γίνεται λόγος σχετικά με την ακμάζουσα ιδιότητα των fashion bloggers, είθισται να αναφερόμαστε σε γυναικείους σωματότυπους που μπορούν να προσαρμοστούν ακόμη και στο νούμερο γνωστό και ως “one size”. Και μπορεί τα πρότυπα που αναπαράγονται -ξεκινώντας από τα ντεφιλέ- να οδηγούν συχνά πολλές γυναίκες σε εξαντλητικές και επικίνδυνες για την υγεία ταχύρυθμες δίαιτες, υπάρχουν όμως και εκείνες που δεν φοβούνται να αναδείξουν τις τελευταίες τάσεις, ακόμη κι όταν η ζυγαριά δεν τους επιτρέπει να δοκιμάσουν πολλές από τις προτάσεις των mass market retailers.

Η Άντα ξέρει τι να φορέσει σε ένα εορταστικό κάλεσμα

Η Άντα και η Ισμήνη κρύβονται πίσω από ένα blog με καλαίσθητο στήσιμο. Γράφοντας προτάσεις για ρούχα, φαγητό και ταξίδια,  όταν δεν εργάζονται σε θέσεις που σχετίζονται με το marketing αγαπούν να επιδίδονται σε ένα ανάλαφρο, διαδικτυακό life coaching. Παράλληλα, αναζητούν εκείνα τα ρούχα που θα βοηθήσουν plus size γυναίκες να εμπλουτίσουν το προσωπικό τους στυλ αποφεύγοντας κάποια από τα κλισέ “Do’s και τα Don’ts” που συχνά θέτουμε στον εαυτό μας, νομίζοντας πως έτσι κολακεύουμε περισσότερο την σιλουέτα μας. 

Και η Ισμήνη, επίσης

«Ήταν κάτι που τριβέλιζε το μυαλό μου καθώς παρακολουθούσα αντίστοιχα blog του εξωτερικού. Ώσπου πρότεινα στην Ισμήνη να το τολμήσουμε γιατί πάντα μια ομάδα είναι καλύτερη από τη μονάδα. Ξεκινήσαμε το A Curvy Tale θέλοντας να εκφραστούμε, να δείξουμε ότι υπάρχουμε και ίσως να πιέσουμε κάποιες εταιρείες να φέρουν ρούχα και για εμάς».


Οι δύο φίλες και νεόκοπες bloggers αυτοχαρακτηρίζονται ως «παχουλοδροσάτα κορίτσια», πιστεύουν πως το γυναικείο βάρος εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως ταμπού και μέσα από το πρώτο ελληνικό blog για «μεγάλα μεγέθη» προσπαθούν να βγάλουν από την δύσκολη θέση εκείνες που αδυνατούν να βρουν ρούχα που, όχι απλώς θα τους κάνουν, αλλά θα τις βοηθήσουν να ντυθούν όμορφα.

Έχεις παρατηρήσει πως μερικά ρούχα εγκυμοσύνης, εκτός του ότι είναι άνετα, έχουν και ωραίο κόψιμο;

Who run the world?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δίδυμο του A Curvy Tale επιβεβαιώνει αυτό που όσες έχουν προσπαθήσει να αδυνατίσουν με μια εξαντλητική δίαιτα γνωρίζουν πολύ καλά: πως τα κιλά που χάθηκαν επιστρέφουν αμέσως πίσω στο σώμα μας, ίσως και κάτι παραπάνω από αυτά. Γι’ αυτό και οι τον τελευταίο καιρό δεν ξεκίνησαν άλλη μια δίαιτα με σκαμπανεβάσματα αλλά ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με γυμναστική. Πόσα όμως είναι τελικά αυτά που εκείνες βλέπουν να αντιμετωπίζονται σαν «παραπάνω κιλά»; «Στην πραγματικότητα είναι όσα νιώθει ο καθένας στο σώμα του να τον βαραίνουν, μπορεί να μην νιώθεις άνετα στα 63 ανπριν ήσουν 60 ή στα 98 αν πριν ήσουν 90».


Girls με Plus size black dresses

Νομίζεις ότι δεν υπάρχει ιδανικό outfit για να πας στο γραφείο αλλά και για να βγεις για ποτό;

Ποια είναι τα στερεότυπα που ακολουθούν τις γυναίκες με καμπύλες; «Πως σίγουρα έχουμε χιούμορ, πως είμαστε “γλυκούλες”, ατάκες όπως “έχει ωραίο πρόσωπο, δεν πειράζει που έχει περιφέρεια” ή “άνθρωπος χοντρός, ποτέ κακός”. Επίσης συχνά λέγεται πως δίνουμε έμφαση στο να καλλιεργήσουμε τον χαρακτήρα και το πνεύμα μας γιατί δεν έχουμε το σώμα, πως είμαστε είναι sex animals, στυλοβάτες των δύσκολων καταστάσεων αλλά και ότι δεν προσέχουμε τον εαυτό μας, πως δεν το αγαπάμε αρκετά και δεν τον φροντίζουμε».

Βάλε το κόκκινο σακάκι

και μην φοβάσαι τα patterns


Η Άντα λατρεύει τα σχέδια της Vera Wang, μαζί με την Ισμήνη εκτιμούν πολλούς από τους νέους Έλληνες σχεδιαστές, στην καθημερινότητα τους όμως αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν θέλουν να αγοράσουν συγκεκριμένες κατηγορίες ρούχων και αξεσουάρ. «Το να βρεις παπούτσια είναι μια κόλαση, αν έχεις κιλά πρέπει να είναι άνετα και να σε στηρίζουν αλλά συνήθως καταφεύγεις σε φτηνές λύσεις γιατί σκέφτεσαι πως δεν θες να δώσεις πολλά λεφτά. Δεν θα μιλήσουμε για τις μπότες που δεν μπαίνουν στην γάμπα, τις γόβες, τα εσώρουχα, τα καλσόν και τις πυτζάμες που στα μεγάλα νούμερα μοιάζουν με της γιαγιάς μας».

Δοκίμασε ένα αντρικό τζιν, γιατί όχι;

Όταν δεν πρέπει να μπουν στα δοκιμαστήρια ή να προβάρουν ένα ψηλό παπούτσι στον καθρέφτη, αυτό που τις προβληματίζει είναι οι στενές θέσεις στο αεροπλάνο και στα ΚΤΕΛ , το μέγιστο βάρος που πρέπει να έχει μια χειραποσκευή αφού όπως έχουν διαπιστώσει μια plus size βαλίτσα είναι αντικειμενικά πιο βαριά ακόμη και αν έχει λιγότερα ρούχα. Το γεγονός πως τα κιλά που δείχνει μια ζυγαριά έχουν και οικονομικό αντίκτυπο είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητο. «Mε μαμά μοδίστρα και ενώ δούλευα χρόνια στο γυναικείο ρούχο πιστοποιώ ότι δεν χρειάζονται τόσο παραπάνω ύφασμα τα ρούχα μεγαλύτερου μεγέθους που να δικαιολογεί το πόσο ακριβά είναι» εξηγεί η Άντα ενώ η Ισμήνη υπενθυμίζει στα κορίτσια με καμπύλες μια φράση που αποδίδεται στην Mέριλιν Μονρόε: “To all the girls that think you’re fat because you’re not a size zero, you’re the beautiful one, its society who’s ugly.”

Μπείτε στον κόσμο της Άντας και της Ισμήνης εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη