Categories: DIGITAL STORIES

Τα 5 Android apps που χρειάζεστε για το ταξίδι σας!

 

Ο καιρός σιγά-σιγά ανοίγει (θεωρητικά), η άνοιξη έχει ήδη μπει (τυπικά) και με το κρύο του φθινοπώρου και του χειμώνα πίσω μας (ας πούμε), το μυαλό αρχίζει να κάνει δειλά-δειλά τις πρώτες του… ταξιδιάρικες σκέψεις. Με τα ανοιξιάτικα ταξιδάκια να είναι μια τέλεια ευκαιρία για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα της δουλειάς, σκεφτήκαμε πριν από ‘σας για ‘σας, ψάξαμε και σας βρήκαμε τα 5 Android apps που θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας!

Εννοείται ότι αν θέλετε, μπορείτε να κατεβάσετε πολλά περισσότερα, ωστόσο μην κάνετε τον κόπο να ξεκινήσετε για το Ελευθέριος Βενιζέλος ή το κοντινότερο σε εσάς αεροδρόμιο τέλος πάντων, χωρίς τουλάχιστον αυτά που σας προτείνουμε να βρίσκονται στο smartphone σας. Κανονίστε και την πρόσβασή σας στο διαδίκτυο για όσο θα βρίσκεστε στο εξωτερικό (μιλήστε με τον πάροχό σας, όλο και κάτι θα έχει να σας προτείνει) και θα μας ευγνωμονείτε.

SkyScanner

Κάθε ταξίδι ξεκινά από το ίδιο «σημείο 0»: το κλείσιμο των εισιτηρίων. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία, ικανή να «σκανάρει» κάθε αεροπορική εταιρεία που καλύπτει τα σημεία αναχώρησης και προορισμού, προκειμένου να βρείτε τα εισιτήρια της αρεσκείας σας (εταιρεία, θέση, κόστος). Το SkyScanner αποτελεί την καλύτερη παγκοσμίως εφαρμογή στον κλάδο του. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε τον λόγο.

TripAdvisor

Τα κλείσατε τα εισιτήρια. Σειρά έχει το ξενοδοχείο και τι καλύτερο από μια πλατφόρμα η οποία σας παρέχει κριτικές πελατών, άπειρα σχόλια, χάρτες και φυσικά φωτογραφίες; Το TripAdvisor θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε σωστά το ταξίδι σας, κλείνοντας ξενοδοχείο ή κατάλυμα στο κατάλληλο μέρος, ενημερώνοντάς σας για αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος και γενικότερα, βοηθώντας σας να προγραμματίσετε το ταξίδι σας με τον καλύτερο τρόπο!

aMetro

Φτάσατε λοιπόν στον προορισμό σας. Μιας που το αεροδρόμιο λογικά θα είναι λίγο έξω από την πόλη που βρίσκεστε, θα πρέπει να βρείτε τρόπο να πάτε προς το κέντρο σας. Θεωρητικά με ένα ταξί θα λύνονταν μεμιάς τα προβλήματά σας, όμως έτσι θα εκτοξευόταν το μπάτζετ του ταξιδιού στα ύψη! Αντ’ αυτού προτιμήστε το aMetro, μια εφαρμογή που διαθέτει εκατοντάδες χάρτες από δίκτυα μετρό ανά τον κόσμο! Μελετήστε προσεκτικά τις επιλογές σας και μετακινηθείτε εύκολα και φθηνά!

Gogobot

Όσο καλό προγραμματισμό κι αν έχετε κάνει με το TripAdvisor, τα όσα θα έχετε να δείτε και να κάνετε σε μία ξένη πόλη θα είναι τόσα πολλά που θα… πελαγώσετε! Αφήστε που είναι αδύνατον να έχετε προβλέψει τα πάντα εξ αρχής, γι’ αυτό και σας προτείνουμε το Gogobot, ένα… εναλλακτικό TripAdvisor το οποίο όμως θα φροντίσει να σας τροφοδοτήσει με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και μόνο βάσει των προτιμήσεών σας, έτσι όπως θα τις ορίσετε οι ίδιοι!

Google Translate

Η λογική λέει πως και με τα αγγλικά σας θα είστε σε θέση να συνεννοηθείτε επαρκώς στον προορισμό σας. Αν όμως τα βήματά σας, σας βγάλουν σε μη αγγλόφωνη χώρα, τότε για σκεφτείτε όλες εκείνες τις πινακίδες και τις επιγραφές που θα περάσουν απαρατήρητες από μπροστά σας επειδή πολύ απλά δεν θα γνωρίζετε τη γλώσσα. Λόγω των παραπάνω, αλλά και για να αποφύγετε τυχόν… παρεξηγήσεις, το Google Translate είναι η τελευταία “must have” εφαρμογή για το ταξίδι σας.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος