Στο Παρίσι απλώθηκε ένα παράξενο φως. 14/1/2016.

  Παρίσι, η πόλη του φωτός, του έρωτα και πολλών άλλων πραγμάτων, είναι γνωστή σε όλους, ακόμα και αν δεν έχετε ζήσει εδώ ή δεν την έχετε επισκεφθεί ποτέ ως ένας από τους εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, η εικόνα του Παρισιού σας είναι οικεία, αυτή η πόλη, La Capitale όπως γαλλικά την αποκαλούν, έχει σίγουρα φωτογραφηθεί μέχρι θανάτου!
  Όμως μια φορά στις τόσες, συμβαίνει κάτι πραγματικά σπουδαίο, όπως ένα ιδιαίτερο, μαγικό φως να τυλίγει όλη την πόλη. Η 14η Ιανουαρίου ήταν μια τέτοια ημέρα. Ο βαθύς ήλιος του χειμώνα, τα βαριά σύννεφα, η βροχή, η καταιγίδα, οι χαμηλές θερμοκρασίες, όλα έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτές τις εικόνες.

Κοιτάζωντας δυτικά, στην λεωφόρο προέδρου Κένεντι (Avenue du President Kennedy). Παρίσι, Γαλλία, Ιανουάριος 2016.

Στην λεωφόρο προέδρου Γουίλσον (avenue du President Wilson). Παρίσι, Γαλλία, Ιανουάριος 2016.

Ο Πύργος του Άιφελ. Παρίσι, Γαλλία, Ιανουάριος 2016.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης του Παρισιού (Musee d’Art Moderne de la Ville de Paris), όπως φαίνεται από το Παλέ ντε Τοκιό (Palais de Tokyo). Παρίσι, Γαλλία, Ιανουάριος 2016.

Το νησί Σεν Λουί (Ile Saint Louis) και η εκκλησία της Νοτρ Νταμ (Notre Dame). Παρίσι, Γαλλία, Ιανουάριος 2016.

Λόγω του τσουχτερού κρύου, κυκλοφορούσαν πολύ λίγοι άνθρωποι στους δρόμους. Οι περισσότεροι βρίσκονταν γύρω από τον πύργο του Άιφελ, επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ πούλμαν, οδηγοί και αυτοκίνητα στριμώχνονταν στους μποτιλιαρισμένους δρόμους. Σημείο εκκίνησης γι’ αυτή την περιπέτεια είναι το δυτικότερο τμήμα του Παρισιού, το κομψό και πολύ συντηρητικό στις πολιτικές απόψεις, αλλά και στον τρόπο ζωής, 16ο διαμέρισμα. Μάλλον το μόνο δημοτικό διαμέρισμα χωρίς ένα κατάστημα σε κάθε κτήριο, οι άνθρωποι εδώ, προφανώς, δεν έχουν ανάγκη για το μικρό γωνιακό παντοπωλείο, απαραίτητο σε καθε άλλη γειτονιά. Προτιμούν την παράδοση κατ ‘οίκον, διαλέγοντας μόνο τα καλύτερα από αυτά που που έχει να προσφέρει η πόλη. Ακολουθώντας τον Σηκουάνα, προσπερνάς το Τροκαντερό, διασχίζεις την λεωφόρο της Ιενά(Iena), αντικρύζεις το Γκραν Παλέ (Grand Palais). Αποφασίζεις να διασχίσεις τον ποταμό μέχρι το 7ο διαμέρισμα, ακολουθείς την λεωφόρο Σεν Ζερμέν(boulevard Saint Germain, το νησάκι του Σεν Λουί(Ile Saint Louis). Πλησιάζεις πια προς το τέρμα της βόλτας. Περπατώντας στην οδό Ριβολί( Rue de Rivoli) φτάνεις στην πλατεία της Βαστίλης (Place de la Bastille).

Η οδός ντε Ντε Πον, δηλ. των δύο γεφυρών (rue des deux ponts ), γέφυρα Μαρί (Pont Marie). Παρίσι, Γαλλία, Ιανουάριος 2016.

Η Οπερά Μπαστίγ (Opéra Bastille) ή Όπερα της Βαστίλης. Παρίσι, Γαλλία, Ιανουάριος 2016.

Το σταυροδρόμι της λεωφόρου Ρισάρ Λενουάρ (​Bld Richard Lenoir) και της οδού ντε λα Ροκέτ (rue de la Roquette). Παρίσι, Γαλλία, Ιανουάριος 2016.

  Το φως έχει αρχίσει να πέφτει.

FOSPHOTOS