Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Χαμηλές θερμοκρασίες και την Κυριακή 24/01

Κακοκαιρία αναμένεται για την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα έχει και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 μποφόρ και τοπικά 8, ενώ από το βράδυ θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός, που στα βόρεια θα είναι ολικός.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς και στα βόρεια από 1 μέχρι 6-7. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, 3 -5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένιση.

Στη Θεσσαλονίκη οι νεφώσεις θα είναι λίγες, όμως το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη οι λίγες νεφώσεις που θα σημειωθούν στα δυτικά και τα κεντρικά της Μακεδονίας θα αυξηθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 6 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθεί κατά τόπους ολικός παγετός, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει του 0 βαθμούς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στη δυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Στερεά, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, ενώ στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από – 1 έως 11 βαθμούς και στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με χιονόνερο ή χιόνι τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5, τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με χιονόνερο, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά, που στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά- ημιορεινά της ηπειρωτικά της χώρας. Στην Κρήτη θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη 4 με 5, στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός παγετός, ο οποίος αναμένεται και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA