Categories: ΕΞΟΔΟΣ

Το White Rabbit σερβίρει cocktails στους ρυθμούς των The Coasters και του David Bowie

Είτε βρεθείτε στον αριθμό 12 της Σολωμού είτε στον αριθμό 11 της Στουρνάρη, μια πόρτα θα σας οδηγήσει στον ζεστό χώρο του The White Rabbit, ενός πολυεπίπεδου all day cafe -bar των Εξαρχείων. Ειδικά δε αν σας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί κάποια Τετάρτη ή Πέμπτη βράδυ, ενδείκνυται να επιλέξετε την μπάρα του για ποτά που δεν θα σας κοστίσουν ακριβά και δυνατές μουσικές επιλογές από resident djs να μιξάρονται με τον ήχο του πάγου όταν πέφτει στα ποτήρια.

Ο Βασίλης Σαλτουρίδης είναι υπεύθυνος για τον κατάλογο των cocktails.

Ανάμεσα σε signature cocktails και παραλλαγές διαχρονικών συνταγών υπάρχουν και επιλογές low A.B.V. (Alcohol by volume) για όσους προτιμούν να «καταναλώσουν υπεύθυνα» παίρνοντας λιγότερες θερμίδες.

Tα πρωινά και τα απογεύματα στο The White Rabbit είναι φιλόξενα και δραστήρια. Θα συναντήσετε κόσμο που θα ανεβαίνει τις σκάλες από το ανοιχτό αναγνωστήριο που βρίσκεται στο υπόγειο, εκείνους που θα γεύονται τη μυστική του συνταγή του carrot cake ή ένα σοκολατένιο brownie με μια μπάλα σπιτικό παγωτό gelato -για το οποίο φημίζεται- ή να δοκιμάζει κάποια από τις 11 διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού που διαθέτει το μαγαζί. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν ακόμη είναι πως εκτός από τις ποικίλες πολιστικές εκδηλώσεις και τα μουσικά live που πραγματοποιεί στο πατάρι, την συνεργασία με τη βιβλιοθήκη Βολανάκη καθώς και τα ελαφριά και value for money σνακ του που προσφέρει, μόλις δύσει ο ήλιος, η «λαγότρυπα» σερβίρει μια νέα σειρά από signature cocktails τα οποία μάλιστα, δύο φορές την εβδομάδα, κοστίζουν μόλις 5 ευρώ.

Blueberry Nights με irish ουίσκι, λεμόνι, σιρόπι μελιού, μαρμελάδα μπλε μύρτιλλου και bitters σοκολάτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Σαλτουρίδης είναι υπεύθυνος για τον φρέσκο και δροσιστικό κατάλογο του μαγαζιού. Έχοντας εργαστεί για χρόνια πίσω από τις μπάρες -τόσο τις εγχώριες όσο και εκείνες του Βερολίνου- ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσει τις δικές του αλκοολούχες εμπνεύσεις, οι οποίες βασίζονται σε λιτές προσμίξεις και με βάσεις για όλα τα γούστα. Ο ίδιος, απορρίπτει το κλισέ που θέλει τις γυναίκες να προτιμούν τα γλυκά ποτά και τους άντρες τα πιο «βαριά» σε γεύση και μας προσφέρει έναν κατάλογο με 15 επιλογές. Ανάμεσα σε signature και παραλλαγές διαχρονικών συνταγών υπάρχουν και επιλογές low A.B.V. (Alcohol by volume) για όσους προτιμούν να «καταναλώσουν υπεύθυνα» παίρνοντας  λιγότερες θερμίδες.

Rosemary’s Βaby με λευκό ρούμι, aperol, ροζ γκρέιπφρουτ, λάιμ και σιρόπι rosemary

Στους άνετους καναπέδες του, τα ψηλά stands και την ευρύχωρη μπάρα του με τον κρυφό μπλε φωτισμό μπορείτε να δοκιμάσετε ένα σινεφίλ Rosemary’s Βaby με λευκό ρούμι, aperol, ροζ γκρέιπφρουτ, λάιμ και σιρόπι rosemary ή ένα Blueberry Nights με irish ουίσκι, λεμόνι, σιρόπι μελιού, μαρμελάδα μπλε μύρτιλλου και bitters σοκολάτας. Σε εμπνευσμένες από την δισκογραφία συνταγές επιλογές σερβίρονται τα: Down in Mexico με τεκίλα, λάιμ, σιρόπι τζίντζερ, σιρόπι τσίλι, φρέσκο αγγούρι και το Gin Genie με τζιν, λικέρ ξινόμηλου, φρέσκο πράσινο μήλο, σιρόπι τζίντζερ και λάιμ στην υγειά του Bowie. Ακόμη, το Pear to Pear με μαστίχα, λικέρ αχλάδι, λεμόνι, σιρόπι ζάχαρης και tonic, αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν σε μια φρουτώδη επίγευση.

Ένα Down in Mexico με τεκίλα, λάιμ, σιρόπι τζίντζερ, σιρόπι τσίλι, φρέσκο αγγούρι

Εκτός από τις δύο μέρες όπου κάθε σας ποτήρι θα σας κοστίζει μόλις 5 ευρώ ενώ θα ακούτε τις μουσικές επιλογές της Φιλίππας Δημητριάδη (“Booze And Bruises” κάθε Τετάρτη) και του Jan Jiki (κάθε Πέμπτη) , όλες τις υπόλοιπες μπορείτε να απολαύσετε τον νέο κατάλογο των cocktails του The White Rabbit σε τιμές που κινούνται από 6 έως 8 ευρώ, αρκεί μόνο να βρεθείτε στην καρδιά των Εξαρχείων.

Ένα Gin Genie με τζιν, λικέρ ξινόμηλου, φρέσκο πράσινο μήλο, σιρόπι τζίντζερ και λάιμ

Και όλη η νέα σειρά από signature cocktails που, δύο φορές την εβδομάδα, κοστίζουν μόλις 5 ευρώ.

The White Rabbit, Σολωμού 11 και Στουρνάρη 12, Εξάρχεια. Τηλ:  210330 0423
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.