Το καλό με την αλματώδη άνοδο του Παγκρατίου ως προορισμός all day εξόδου είναι ότι έχουν δημιουργηθεί κατά τόπους πυρήνες μαγαζιών –στην πλατεία Βαρνάβα, στην Πλαστήρα, στη Μεσολογγίου, στην Αρχελάου, στην Τιμοθέου- που έχουν ενταχθεί ομαλά στον ιστό της γειτονιάς χωρίς να δημιουργείται ένα «γκέτο» όπως δυστυχώς έγινε με την πλατεία στο Γκάζι.
Καθώς η περιοχή λοιπόν παίρνει ολοένα τα πάνω της με καλόγουστες προτάσεις για ποτό και για φαγητό νέες μικρές πιάτσες ξεπετάγονται όπως αυτή που σταδιακά αναπτύσσεται στην Ευφράνορος. Μετά το πρόσφατο opening του Flamingo μια νέα άφιξη, λίγο πιο ψηλά προς τον προφήτη Ηλία, τραβάει την προσοχή με την πρώτη ματιά.
Το Monsieur Cannibale, έχει πάρει την ονομασία του από το ομώνυμο γαλλικό τραγούδι του 1966 και μεγάλη επιτυχία του Sacha Distel, δεσμού για κάποια χρόνια της Βrigitte Βardot∙ το τραγούδι είναι χιουμοριστικό και αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που αιχμαλωτίζεται από μια φυλή στην Αφρική και επειδή ο φύλαρχος τον παραδίδει στο χαρέμι του τελικά περνάει τόσο καλά που προτιμάει να πεθάνει παρά να επιστρέψει στην Ευρώπη.
Επιστροφή στο τώρα και στο μαγαζί που είναι μια κομψή μπρασερί από νωρίς ανοιχτή για καφέ και άλλα ροφήματα μέχρι αργά για κοκτέιλ και κάθε είδους ποτό. Το Monsieur Cannibale σερβίρει πίτσες, σαλάτες, panini, bagels και γλυκά που όλα παρασκευάζονται εντός του μαγαζιού ενώ προφανώς ακόμη εμπλουτίζεται το μενού του –καθώς το Monsieur Cannibale έχει ανοίξει μόλις δύο εβδομάδες και η κουζίνα του μία- ενώ τα Σαββατοκύριακα σερβίρει brunch από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και μεταξύ άλλων θα μπορείτε να απολαύσετε τηγανιτά αβγά σε focaccia greco συνοδεία πατάτας jacket με μπέικον και steak eggs, τηγανιτά αβγά σε focaccia greco, pastrami μοσχάρι, πατάτα jacket με sauce παρμεζάνας.
Όμως πέρα από το φαγητό το αλκοόλ, και ειδικά τα cocktails, είναι ένας πολύ καλός λόγος για να έρθεις στο Monsieur Cannibale. Υπάρχουν οκτώ signature cocktails και τρία wine signature cocktails. Από τα πρώτα ξεχωρίζουν η spicy Μango Chilly Margarita (Οlmega Altos tequila reposado, mango, chilly syryp, fresh lime juice, triple sec liquer), το γλυκό Mint Julep (bourbon whiskey, mint leaves, honey syryp) και το Passionisima (Spiced rum blend, passion fruit, fresh lime juice, pomenegrate juice) που όμως λένε οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, ο Μάριος Πετρόπουλος και η Γιάννα Λυμπεροπούλου, είναι το μεγάλο hit του Monsieur Cannibale αυτές τις 15 μέρες που άνοιξε.
Και όλα τα παραπάνω σε ένα πραγματικά ιδιαίτερο χώρο, δημιούργημα της αχαλίνωτης φαντασίας του Αλέξανδρου Πετράκη που έχει επιμεληθεί επίσης το Noel και το Upupa Epops, με αναφορές στον κόσμο του τσίρκου, υπέροχα χρώματα, καθαρή, φωτισμένη μπάρα και vintage ατμόσφαιρα χάρη στους πίνακες, τα φύλλα χρυσού και τα πρωτότυπα φωτιστικά που δημιουργούν ένα σύμπαν εκρηκτικό αλλά και συνάμα φινετσάτο.