Categories: ΝΥΧΤΕΣ

Κι αν ο Route 66 τελικά περνάει από τα Γιάννενα;

Είναι μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες πόλεις στην Ελλάδα. Με τη φυσική τους ομορφιά, την ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά και τον (φοιτητικό και μη) κόσμο που θέλει να σπάει τη μονοτονία της ελληνικής περιφέρειας στήνοντας ζωηρές κοινότητες που κυνηγάνε αυτό που θέλουν. Τα Ιωάννινα δεν είναι μόνο το ορμητήριο για να πας τις εκδρομές σου στα γύρω βουνά και να γεμίσεις το Instagram με φωτογραφίες από τα Ζαγοροχώρια.

Είναι και μια ροκ πόλη. Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα το Route 66

Είναι το μπαρ που δεν κάθεται ήσυχο. Το ψάχνει με τα ποτά του που είναι καθαρά και συνδυάζονται σε ευφάνταστα και γευστικά cocktails. Το ψάχνει με τη μουσική του που είναι πάντα προσεγμένη, φιλοδοξώντας να αποτελεί πρόταση. Το ψάχνει με το πρόγραμμά του, προσφέροντας φιλοξενία σε μπάντες, θεατρικές παραστάσεις κι άλλες καλλιτεχνικές απόπειρες που θέλουν να βγουν στον δρόμο προς την Ήπειρο. Μπορεί ο αυτοκινητόδρομος Route 66, που ένωνε τις δύο ακτές των ΗΠΑ, να μην περνά από τα Γιάννενα, αλλά στο μπαρ που χάρισε το όνομά του θέλουν να κρατάνε το πνεύμα του. 

Η μουσική στο Route 66 έχει ως αφετηρία το ροκ, αλλά δε μένει εκεί. Υπεύθυνος για τα μουσικά του είναι ο Γιώργος Γιαννόπουλος που έχει φροντίσει έτσι ώστε από τα ντεκ του έχουν περάσει αγαπημένοι μας DJs, μουσικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί όπως ο Νίκος Πατρελάκης, ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος και ο Χρήστος Αγγελόπουλος. Αλλά και μεγάλα ονόματα συγκροτημάτων, ελληνικών και ξένων, έχουν βρεθεί εκεί για ζωντανές εμφανίσεις, με αρκετές από αυτές να έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του κοινού και εν συνεχεία στο DNA του μαγαζιού. Λίγα μέρη, εκτός των δύο αστικών κέντρων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, έχουν στο βιογραφικό τους ζωντανές εμφανίσεις από γκρουπ όπως οι έλληνες θρύλοι Last Drive, οι σπουδαίοι βρετανοί Godfathers, οι αμερικάνοι post punk αναβιωτές Algiers, οι συμπατριώτες τους Myrrors, αλλά και υπολογίσιμες εγχώριες δυνάμεις όπως οι Cyanna Mercury

Δεν είναι όμως μόνο το ροκ κοινό και οι ροκ διαθέσεις που έχουν την τιμητική τους στο Route 66. Οι άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο και βρίσκονται στην πόλη των Ιωαννίνων, έχουν ην ευκαιρία να απολαμβάνουν παραστάσεις  όπως τον φετινό μονόλογο του Δημήτρη Φραγκιόγλου Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω  και τα Επτά Μπισκότα με τους Βαγγέλη Αλεξανδρή και Μάκη Παπαδημητράτο .

Σε ένα πανέμορφο location, όπως μπορείτε να δείτε κι από τις φωτογραφίες, με τη δική του χάρη τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, το Route 66 σερβίρει περισσότερες από 200 ετικέτες ποτών με head bartenders τους Τάσο Μάντο και Βασίλη Κίτσιο, ενώ η cocktail list του έχει κερδίσει το Shaker Trophy από το Αθηνόραμα. 

Με κάθε ευκαιρία στο Route 66 το στήνουν το πάρτι τους, τις Πρωτοχρονιές μάλιστα δεν κρατιούνται και το ξεκινάνε από το μεσημέρι. Οι Γιαννιώτες το ξέρουν, οι υπόλοιποι αν βρεθείτε στην πόλη τους ξέρετε ποια μπάρα σας περιμένει…

Route 66
Στοά Λιαμπεή (Ανεξαρτησίας), καθημερινά από τις 21.00
Γιώργος Τσίγκος

Share
Published by
Γιώργος Τσίγκος