Categories: ΝΥΧΤΕΣ

Ο Monolink μας κρέμασε κυριολεκτικά στα κάγκελα, στην πρώτη του αθηναϊκή εμφάνιση

Πλησιάζοντας στο Fuzz Live Music Club, βλέπαμε από μακριά την ουρά που σχημάτιζε ο συγκεντρωμένος κόσμος, να καλύπτει περίπου ένα οικοδομικό τετράγωνο. Κάθε στιγμή εκείνου του Σαββατόβραδου, μας έφερνε στο μυαλό εικόνες από την προ-πανδημική ζωή μας. Αφορμή, στάθηκε η πρώτη εμφάνιση του Γερμανού συνθέτη, DJ και παραγωγού Monolink στην Ελλάδα, στις 20/11, ο οποίος με συντροφιά την κονσόλα, την κιθάρα και το iconic καπέλο του, μας έκανε να κρεμαστούμε από τα κάγκελα του μαγαζιού και να χορέψουμε στο dancefloor για παραπάνω από μιάμιση ώρα.

Special guest της ηλεκτρισμένης βραδιάς που διοργάνωσαν η Crust και το Como Esta Events, ήταν ο Έλληνας DJ και παραγωγός Korrila, ο οποίος μας προθέρμανε λίγο μετά τις 21:00, με τους smooth, χορευτικούς ηλεκτρονικούς του ήχους.

Ο Steffen Linck, aka Monolink, είναι αυτό που ονομάζουμε “κιθαριστικό” βορειοαμερικάνικο φολκ και μπλουζ, χωρίς ωστόσο να οριοθετείται αποκλειστικά. Όσο και αν αγαπάει την κιθάρα του, τον πιστό σύντροφο στο μουσικό του ταξίδι, όση αδυναμία και αν έχει στις μελωδικές δομές και τα φωνητικά που διηγούνται τις ιστορίες του, ο πεπερασμένος χαρακτήρας τους έρχεται να κουμπώσει με την έλξη του παραγωγού για ένα άλλο είδος, συνώνυμο της διάρκειας: την ηλεκτρονική χορευτική σκηνή.

Οι υπνωτιστικοί ρυθμοί είναι αυτοί που δημιουργούν τη σωματική εμπειρία των πολύωρων πάρτυ του, προσελκύοντας εκατοντάδες ανθρώπους. Μια αντιπροσωπευτική παραγωγή του Monolink, επικεντρώνεται σε ένα τραγούδι γραμμένο στην κιθάρα, που αποτελεί τον σκελετό για τα κρουστά, τα samples και τα φωνητικά μέρη τα οποία συνήθως ηχογραφούνται σε αυθόρμητα τζαμαρίσματα.

Στις ζωντανές εμφανίσεις του, τα κομμάτια παίζονται σε πραγματικό χρόνο, με έμφαση σε μια καθαρή και απαλή ακουστική μορφή, που φέρνει ως αποτέλεσμα μια εκρηκτική εμπειρία στο dancefloor. Ευρέως γνωστός για τα ευφορικά του sets, κατάφερε να μεταδώσει αυτήν την ενέργεια στους fans του που βρέθηκαν στο Fuzz Club το προηγούμενο Σάββατο.

Με το αλκοόλ να ρέει, τα σώματά παρασύρθηκαν αβίαστα από την απαλή χροιά του και τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς του, όταν ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 23:00. Καθώς το ένα hit του να διαδεχόταν το άλλο, έφτασαν στ’ αυτιά μας οι πρώτες νότες από το αγαπημένο Father Ocean, που μας ξεσήκωσε. Οι ζητωκραυγές μας τον έκαναν να σκορπάει χαμόγελα, ανταμείβοντάς μας με όλο και πιο εθιστικά beats, που έκαναν τη βραδιά αξέχαστη.

Μπορεί τα πόδια μας να είναι ακόμη σκουριασμένα, όμως events σαν κι αυτό καταφέρνουν να μας επαναφέρουν σιγά-σιγά στον πολύωρο χορό που αγαπάμε. Μπορεί επίσης για τις επόμενες ημέρες να γεμίσουμε τα ράφια μας με self tests και να αποφύγαμε να δούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους, όμως προσφέραμε στη ψυχή μας την εκτόνωση και τη διασκέδαση που τόσο είχε ανάγκη. Και εις άλλα, λοιπόν.

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα