Categories: ΠΟΛΗ

Η λίστα της ημέρας (25/2/14)

HXOΣ: Pulse R + 10 Code Live στο Six D.o.g.s

Oι Pulse R ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s, για να παρουσιάσουν υλικό από την επερχόμενη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι 10 Code με ένα δυναμικό stoner rock / grunge σετ. Το συγκρότημα των Pulse R δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011. Ξεκίνησαν παίζοντας διασκευές, σύντομα όμως προχώρησαν σε δικό τους υλικό και το καλοκαίρι του 2013 ηχογράφησαν το πρώτο τους ΕP με τίτλο “Until The End”,  το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Οι 10 Code είναι οι Πέτρος Ποταμιάνος, Απόστολος Μπουλές, Δημήτρης Αδαμόπουλος και Σίμος Συμεωνίδης και σχηματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2011. Στο ενεργητικό τους έχουν επιτυχημένα live με σημαντικά συγκροτήματα της ροκ και εναλλακτικής σκηνής της Ελλάδας.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 21 0321 0510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 3€

ΔΙΑΛΕΞΗ: Οι Τέχνες στο Σχολείο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το ελληνικό κράτος, σε επίπεδο διακηρύξεων, αντιμετωπίζει τον πολιτισμό ως έναν τομέα που προσδίδει στη χώρα κύρος και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία πολιτικά στελέχη κομμάτων, ακόμη και πρωθυπουργοί, επιλέγουν κατά καιρούς να τεθούν επικεφαλής του αντίστοιχου χαρτοφυλακίου. Στην πράξη, όμως, ο πολιτισμός είναι το πρώτο θύμα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Το αποτέλεσμα είναι γενιές και γενιές μαθητών να έχουν βγει από το σχολείο λειτουργικά αναλφάβητοι σε θέματα τεχνών και κουλτούρας. Κι αυτό όταν όλες οι σύγχρονες προσεγγίσεις δίνουν μεγάλη σπουδαιότητα στο περιεχόμενο μιας τέτοιας γνώσης. Το «γιατί» το εξηγούν ειδικοί σε μια βραδιά ειδικά αφιερωμένη στις τέχνες, όπως διδάσκονται, αλλά και όπως πρέπει να διδάσκονται στο σχολείο.

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Τηλ: 210900 5 800
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη


ΠΡΟΒΟΛΗ: Nostalgia For Light στο Booze Cooperativa.

H κινηματογραφική ομάδα Docutrance θα εγκαινιάσει τον πρώτο κύκλο των εκδηλώσεων της με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Nostalgia for the Light» του Patricio Guzmán. Η ταινία, γυρισμένη στη Χιλιανή έρημο της Ατακάμα, είναι ένας ποιητικός στοχασμός πάνω στη μνήμη, στην ιστορία και στην πολιτική. Το «Nostalgia for the Light» συμμετείχε επίσημα στο φεστιβάλ των Καννών το 2010. Η προβολή αυτή θα είναι η πρώτη ενός κύκλου ανοιχτών εκδηλώσεων που θα αφορούν το ντοκιμαντέρ και θα περιλαμβάνουν προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια και Masterclasses με ξένους δημιουργούς. Για την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2014 οι εκδηλώσεις θα φιλοξενούνται κάθε Τρίτη στον πολυχώρο Booze. Η διοργανώτρια ομάδα Docutrance συστάθηκε το Φθινόπωρο του 2013 με σκοπό να φέρει κοντά όσους νέους κινηματογραφιστές, οπτικούς καλλιτέχνες και κοινωνικούς επιστήμονες θέλουν να μοιραστούν την αγάπη, τις εμπειρίες και τις ιδέες τους για το ντοκιμαντέρ.

Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνa
Τηλ: 2155508834
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

OΠΕΡΑ: Το Πικ Νικ στο Μέγαρο Μουσικής.

Το «Πικ Νικ» του Θ. Σακελλαρίδη παρουσιάστηκε το 1915 με εξαιρετική επιτυχία. Ο νικητής του λαχείο «υπέρ της αποξήρανσης της Μεσογείου» μπλέκει σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες γύρω από ένα γαμήλιο πικ νικ (ελληνιστί «δείπνον εκ συμβολής»). Το γνωστό βαλς «Σφίξε με» και οι άλλες υπέροχες μελωδίες του Σακελλαρίδη σκιαγραφούν γοητευτικά το ξέφρενο γλέντι της αθηναϊκής Belle Époque. H Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου ψάχνουν για άλλη μια φορά στα χειρόγραφα και φέρνουν στο φως ένα ξεχασμένο αριστούργημα που ζωντανεύει μέσα από την φαντασία του Στάθη Λιβαθινού.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ: 210 7282333
20.00 μ.μ. 
Είσοδος: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 8,5
Πολύτεκνοι, 65+: € 11
Ζώνη Γ: € 16
Ζώνη Β: € 30
Ζώνη Α: € 43
Διακεκριμένη Ζώνη: € 60


ΠΑΡΤΙ: Milonga Langa Argentinian Party στο Half Note Jazz Club

Οι Milonga Langa είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τρεις αργεντίνους πολυτάλαντους μουσικούς, τον Roman Gomez (πιάνο, κιθάρα), τον Demian Gomez (κρουστά, τύμπανα) και τον Herman Mayr (κιθάρα, μπάσο, φλάουτο).Το ρεπερτόριο αυτού του συγκροτήματος είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό και συνδυάζει πολλούς διαφορετικούς ήχους και είδη μουσικής. Έχουν διασκευάσει παραδοσιακά τραγούδια της Αργεντινής αλλά και ροκ κομμάτια που έχουν αφήσει εποχή στη χώρα τους.

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλ: 210 9213310
21.30 μ.μ.
Είσοδος:  9 E (bar) – 14 E (σε τραπέζι)

MΟΥΣΙΚΗ: Δημήτρης Μπούρας djset στο Key Bar 

O Δημήτρης Μπούρας αναλαμβάνει από τα decks τη διασκέδασή μας, θέτοντας το δίλημμα United ή Ολυμπιακός; 

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 210323 0380
21.00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Black Cat or White Cat στο Santa Botella
 
Αγαπημένες μουσικές στο κλασσικό στέκι της Πανόρμου. Στα decks o Didi Cage.

Santa Botella Πανόρμου 117 Αμπελόκηποι
Tηλ: 2106981032
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου