Categories: FeaturedΠΟΛΗ

Η λίστα της ημέρας (2/4/14)

ΗΧΟΣ: Drog_A_Tek Live στο Six D.o.g.s

Oι drog_A_tek αποξενώνουν τους εαυτούς τους από την ηχητική τους ταυτότητα και ανανεώνουν τον εξοπλισμό τους απαλλοτριώνοντας το στούντιο του παραγωγού τους μετά από την προτροπή της αφρο-γερμανικής φράξιας. Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός αν και παλιός και αναλογικός είναι λειτουργικός και καλύπτει όλο το συχνοτικό φάσμα. Επινοούν ένα καινούριο futurhythmachine και αφομοιώνουν τα συστατικά ενός κώδικα καλά κρυμμένου σε μια μαύρη μυστική τεχνολογία που είναι το κλειδί για έναν μελλοντικό ηχητικό ιό. Οι drog_A_tek είναι ένα ελαστικό µουσικό σχήµα που αυτοπροσδιορίζεται σε κάθε του συνάντηση, ένα ετερόκλητο αλλά και εκλεκτικό σύνολο αυτοσχεδιαστικής αταξίας που δημιουργήθηκε το 2001 στην Αθήνα, το οποίο ηχογραφεί στιγµές σε πραγµατικό χρόνο και παράγει προσωρινά ηχητικά/ οπτικά περιβάλλοντα. Χρησιμοποιεί, ακουστικά, ηλεκτρικά και ψηφιακά µουσικά όργανα, γραφοµηχανές, τεχνολογικα σκουπίδια και αλλά αντικείμενα, συχνότητες, εικόνες, ηχογραφηµένα αρχεία/τοπία µε τα οποία κατασκευάζει µικρές δηµόσιες αποσπασµατικές αφηγήσεις. Οι drog_A_tek εξελίσσουν τις παραστάσεις τους πέρα από κάθε κανόνα χρήσης των υλικών τους.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.o0 μ.μ.
Είσοδος: 6 E

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Αγώνες Νέων Σχεδιαστών στο Ρομάντσο


Tο περιοδικό Gr Design γιορτάζει έναν χρόνο από την έκδοσή του και σας καλεί στο Ρομάντσο το Σάββατο 29 Μαρτίου.Η συντακτική επιτροπή του περιοδικού θα παρουσιάσει μια σύντομη αναδρομή στα τεύχη που έχουν εκδοθεί, ενώ παράλληλα θα γίνει και η τελετή απονομής του διαγωνισμού «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το περιοδικό. Οι «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από το περιοδικό Gr Design και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ), ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς ηλικίας 21 έως 30 ετών να συμμετέχουν (χωρίς κόστος) σε μια διαδικασία, όπου έμπειρα άτομα από τον τομέα της οπτικής επικοινωνίας της χώρας μας, θα αξιολογήσουν τη δυναμική και την αρτιότητα της δουλειά τους. Παράλληλα μια έκθεση των προκριθέντων έργων θα εκτεθεί στο Ρομάντσο σε συνδυασμό με μια παρουσίαση στις σελίδες του περιοδικού Gr Design.

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
Τηλ: 2103425335
11.00 π.μ. – 16.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: Ganesh Versus the Third Reich στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η φανταστική συνάντηση του ινδικού θεού-ελέφαντα Γκανές με τον Χίτλερ στην παράσταση μιας από τις σπουδαιότερες και πιο ιδιοσυγκρασιακές ομάδες, καθώς οι ηθοποιοί της είναι επαγγελματίες διεθνούς κύρους με νοητική υστέρηση. Μία ώρα και σαράντα λεπτά. Τόσο χρόνο χρειάζεται η αυστραλέζικη ομάδα Back to Back Theatre για να καταρρίψει μια σειρά από κοινωνικά στερεότυπα για την ομορφιά και την αναπηρία, το φασισμό και τη χειραγώγηση, την ηθική και τον ανθρωπισμό. Μία ώρα και σαράντα λεπτά είναι η διάρκεια αυτής της –σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας– παράστασης που διαπραγματεύεται το ταξίδι του ινδικού θεού-ελέφαντα Γκανές στη ναζιστική Γερμανία, προκειμένου να διεκδικήσει από τον Αδόλφο Χίτλερ τη σβάστικα, το πανάρχαιο σανσκριτικό σύμβολο. Ακούγεται σαν θρύλος, αλλά δεν είναι. Η υπόθεση αυτού του παράδοξου παραμυθιού για το Ολοκαύτωμα γράφτηκε από τους ηθοποιούς του Back to Back Theatre και ερμηνεύεται από τους ίδιους σε μια παράσταση που ταράζει με την πολιτική της οξύτητα και συγκινεί με την αισθητική της αρτιότητα.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €  Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚH: Baker djset στο Key Bar


O dj Baker δίνει τη δική του παράσταση από τα deck του key, παίζοντας την καλύτερη ηλεκτρονική μουσική στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο με βινύλια.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Middleweeks With Sound Injections στη Cantina Social

Όπως κάθε Τετάρτη, ο Sound Injections θα βρίσκεται κρυμμένος πίσω από τις μουσικές που θα ακούγονται στην Cantina Social! Dancers or not dancers make your move!!!

Cantina Social, Λεωκορίου 6-8, Ψυρρή
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου