Categories: ΠΟΛΗ

Η λίστα της ημέρας (21/01/14)

Cold Cave live στο DeathDisco

ΗΧΟΣ: Cold Cave στο DeathDisco
O νέος θεός του μηδενισμού και της απόγνωσης, όπως τον χαρακτηρίζει η εφημερίδα Guardian έρχεται να μας μυήσει στη τομή του σκοτεινού ήχου και της synthpop-o οποίος δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα κομμάτι της μουσικής κοινότητας. Το project του Αμερικάνου παραγωγού και πολυμουσικού Wesley Eisold από το Λος Άντζελες προσγειώνεται στη σκηνή του DeathDisco.  Ανοίγουν οι Mech_nimal.
DeathDisco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ.: 21 0000 6666.
Εισιτήρια προπωλούνται στο ticketarena.gr προς 12€. Την ημέρα της συναυλίας θα πωλούνται στο DeathDisco προς 15€. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.

ΕΚΘΕΣΗΛεονάρντο Ντα Βίντσι: “O Άνθρωπος, O Εφευρέτης, Η Ιδιοφυΐα”
Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός, αρχιτέκτονας, φιλόσοφος. O Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυία» που τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 20 πόλεις του κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Λατινική Αμερική, Καναδά) έρχεται στην Αθήνα, στο “Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος”, για να παρουσιάσει τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου της μοναδικής αυτής ιστορικής φυσιογνωμίας. Η έκθεση συμπληρώνεται από σημαντικό και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ φιλοξενούνται βίντεο από τη ζωή του, καθώς και ένας οπτικοακουστικός οδηγός με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του.
Mέχρι 16 Φεβρουαρίου 2014, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ. 212 254 0000
Eισιτήρια: ενηλίκων 7 ευρώ, παιδιών 4 ευρώ.

ΛΕΞΕΙΣ: O Daniel Mendelsohn συζητά με τον Δημήτρη Παπανικολάου
Κύκλος «Κ.Π. Καβάφης» στη στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Ο πανεπιστημιακός, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, και μεταφραστής στα αγγλικά του συνόλου του έργου του Κ.Π. Καβάφη, Daniel Mendelsohn, συζητά με τον Δημήτρη Παπανικολάου, αναπληρωτή καθηγητή Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στα πλαίσια του αφιερώματος για τον ποιητή, συζητούν και αναλύουν το πολυεπίπεδο έργο του. Με διαφορετική αντίληψη αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του και την ιδιαίτερη σημασία του.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109. Τηλ: 213 0178000.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

ΕΚΘΕΣΗ: Studio 2013 στο Taf: The Art Foundation
Η έκθεση -που πλέον αποτελεί θεσμό- θέλει να δώσει λίγο από το πνεύμα και το κλίμα που επικρατεί στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, μέσα από τα έργα που έχουν επιλεγεί από πρόσφατους απόφοιτους. . Στόχος είναι μέσα από τη συνύπαρξη των έργων να αποτυπωθούν οι τάσεις, εννοιολογικές και πρακτικές, που διερευνώνται κατά τη διάρκεια της φοίτησης και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν την καλλιτεχνική διαδρομή των νέων Ελλήνων εικαστικών.
Taf: The Art Foundation, Νορμανού 5 Μοναστηράκι
Είσοδος Ελεύθερη

ΒΙΒΛΙΟ: Bazaar Βιβλίου και Cd στον Ιανό.

Το βιβλιoπωλείο Ιανός σε συνεργασία με τη Sui Generis Music,  γεμίζει τα ράφια με βιβλία και cd που ξεκινούν από 1 ευρώ. Ελληνική και ξένη λογοτεχνία με συγγραφείς όπως ο  Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Στήβεν Κινγκ, Ιζαμπελ Αλιέντε και πάρα πολλοί άλλοι καθώς και μεγάλη ποικιλία στα είδη μουσικής,περιμένουν να χαθούμε στο κόσμο τους.
IANOS, Σταδίου 46, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9 το πρωί έως 9 το βράδυ. Σάββατο: 9 το πρωί έως 6 το βράδυ. Κυριακή: κλειστά.

ΘΕΑΤΡΟ: Ρινόκερος του Ε.Ιονέσκο στο Θέατρο Θησείον
Ο “Ρινόκερος” , ένα έργο με βαθύτατα κοινωνικά και πολιτικά στοιχεία, έρχεται να ταρακουνήσει το κοινό μέσα από την οπτική του Θωμά Μοσχόπουλου. Με τον κεντρικό ήρωα, τον Μπερανζέ (τον οποίο έχει αναλάβει ο ηθοποιός Μανώλη Μαυροματάκης) , έναν ήσυχο και τρομαγμένο άνθρωπο, να είναι αυτός που ουσιαστικά θα αντισταθεί σε αυτή την παράλογη αντίληψη των καιρών, που τους θέλει όλους να μετατρέπονται σε παχύδερμα-ρινόκερους.
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα, 2103255444
Εισιτήρια: Κανονικό: 16 €,Φοιτητικό, ανέργων: 12 €,Άνω των 65: 12 €
Προπώληση: Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) και στο www.ticketservices.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ: Ο Κωνσταντίνος Βαρώτσος στο Key Bar
H φωνή των Victory Collapse, αφήνει για λίγο το μικρόφωνο και τις κιθάρες και πηγαίνει πίσω από τα decks του αγαπημένου μαγαζιού της Πραξιτέλους. Ωραίες μουσικές, συνοδεία με ωραία ποτά, εγγυούνται ωραία διάθεση για σήμερα το βράδυ.
Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα.

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου