Categories: ΠΟΛΗ

Η λίστα της ημέρας (11/3/14)

ΗΧΟΣ: Evripidis and His Tragedies live στο Six D.o.g.s

Ο Evripidis and his Tragedies επιστρέφει στο μέρος που αγαπά και παρουσιάζει παλιά αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια από όλη του τη μουσική διαδρομή, την Τρίτη 11 του Μάρτη. O βαθιά προσωπικός αλλά ταυτόχρονα τόσο αναπάντεχα οικείος σε όλους μας κόσμος του δημιουργού αναδύεται με τη βοήθεια πιάνου και φωνής. Οι μικρές τραγωδίες του Ευριπίδη, ποτισμένες με μια υγιή δόση πόνου και μαύρου χιούμορ, θα χρωματίσουν τη βραδιά με απόηχους από τεμπέλικα καλοκαίρια, ανέμελα παιδικά χρόνια, γελοίους ή μεγάλους έρωτες, ατυχείς ή ευτυχείς συνουσίες, καπρίτσια, φαντάσματα, φίλους, συνομιλίες στο διαδίκτυο, υπεραστικά τηλεφωνήματα, μισοφωτισμένους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, μαγικά νησιά, γκρεμούς, δόντια, σκοτεινά δάση, πλάσματα της νύχτας, αδέσποτα σκυλιά με τρυφερά μάτια και πρωινά της Κυριακής.Ο Evripidis and his Tragedies έχει κυκλοφορήσει δυο άλμπουμ (καθώς και διάφορα ακυκλοφόρητα τραγούδια, soundtracks για videoart, ταινίες μικρού μήκους και μουσικά video που μπορούν να βρεθούν στο internet) ενώ έρχεται σύντομα και η τρίτη μεγάλου μήκους κυκλοφορία του.

O Ευριπίδης μας έχει μιλήσει εδώ

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: R.I.P Romeos Ioulietta Panta στο Bios

Η ιστορία δύο νέων που συναντιούνται τυχαία σ’ ένα δημόσιο χώρο και ερωτεύονται ενώ γύρω τους μαίνεται εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης. Το τραγικό ζευγάρι μόλις που προλαβαίνει να ερωτευτεί και οδηγείται στην αυτοκτονία. Η μόνη τους ελπίδα βρίσκεται στον άλλο κόσμο.Η παράσταση R.I.P είναι μια διακοπή στο χρόνο και τον ήχο της πόλης. Απευθύνεται σε μια αγύμναστη εσωτερική λειτουργία, την ευαισθησία. Οι δύο νέοι βρίσκονται σε μια τομή του έντονου ρυθμού της πόλης με τις άπειρες δραστηριότητες και μιας ησυχίας αταίριαστης με τον έξω κόσμο.

Bios, Πειραιώς 84,  Αθήνα
Τηλ: 2103425335
Kυριακή 21.15 μ.μ.
Είσοδος: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΗΧΟΣ:  Μιχάλης Χόιπελ, βιολοντσέλο- Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – Παύλος Σεργίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, με ιδιαίτερη κλίση στη μουσική,  αποφασίζουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε μεγάλες Ευρωπαϊκές Μουσικές Ακαδημίες με την ελπίδα να διεκδικήσουν μια θέση στο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, διεθνές μουσικό πεδίο.
Το Μέγαρο Μουσικής καλωσορίζει τους νέους μουσικούς και προτείνει στο κοινό να απολαύσουν το ταλέντο των μελλοντικών πρωταγωνιστών της μουσικής σκηνής.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 5, Πολύτεκνοι, 65+: € 7
Ζώνη Γ: € 8, Ζώνη Β: € 13, Ζώνη Α: € 19
Διακεκριμένη Ζώνη: € 25

ΠΑΡΤΙ: Niadoka x Key στο Key Bar

Ωραίες μουσικές και τρομερή διάθεση στο αγαπημένο στέκι της Πραξιτέλους. Στα decks o Niadoka Pseudomartyr.

O Niadoka απαντάει σε μερικές περίεργες ερωτήσεις εδώ

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ:
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: Συνεκδοχή / Συσχέτιση / Συμβολή στο Τεχνοχώρο

Τα σήματα/σύμβολα, που εμπλέκονται στη φιλοτέχνηση των έργων ενέχουν μια επικοινωνιακή δυναμική, καθώς είναι επιλεγμένα από την πλούσια παρακαταθήκη σχηματοποιημένων μορφών ποικίλων σημάνσεων. Αποτελούν δηλαδή ένα επικοινωνιακό συντακτικό της σύγχρονης πραγματικότητας διαμορφώνοντας ένα είδος αλφάβητου κατανόησης και συμπεριφοράς στην εποχή μας.Η ενότητα που παρουσιάζεται στην έκθεση αυτή έχει ως άξονα τον κατακερματισμό και την ανασύνθεση του χώρου, άξονα που χαρακτηρίζει το ύφος των έργων του από παλιά.Από την άλλη μεριά όμως, τα έργα αυτά αποτελούν μια επαναξιολόγηση των νοημάτων των διαφόρων σημάτων/συμβόλων μέσα από την επιλογή και διευθέτηση κάποιων σημείων, από το σύνολο των σημάνσεων, ως συνεκδοχή εντός του πλαισίου ανάπτυξης των έργων.Τα έργα της έκθεσης είναι χαρακτικά, μονότυπα, και μια εγκατάσταση- περιβάλλον με συμβολικό περιεχόμενο.

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Ακρόπολη
Τηλ: 211 182 38 18
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΤΙ: Marilou djset στο Magaze Lounge Bar

Με Freestyle , funk , soul ήχους για ένα όμορφο βράδυ.

Magaze Lounge Bar, Αιόλου 33, Αθήνα
Τηλ: 2103243740
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

 

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου