Categories: ΠΟΛΗ

To K8 Point, από στάβλος, μετατράπηκε σ’ έναν από τους πιο καλαίσθητους χώρους της Αθήνας

Το νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το μπαρ του K8 Point κάποτε υπήρξε στάβλος και το 1880 όλο το συγκρότημα λειτουργούσε ως χάνι. Από τις αρχές του 20ου αιώνα όμως παρέμεινε κλειστό, μέχρι που ο Ηλίας Γώγος (συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Δύο Μαζί») ένιωσε ότι ένας χώρος που να λειτουργεί όλη μέρα και όλη νύχτα προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας street food, cocktails, αλλά και ποτό μέχρι την ανατολή του ήλιου, έλειπε από την Αθήνα, έτσι αποφάσισε να αξιοποιήσει το κτίσμα στήνοντας έναν πρωτότυπο πολυχώρο. Το όνομα του K8 Point προέρχεται από το αρχιτεκτονικό σχέδιο, που είχε αυτή την ονομασία, στην κάτοψη του χώρου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται το μπαρ.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει στο Κ8 point είναι η ηλιόλουστη αυλή του, με τους περίτεχνους κρεμαστούς κήπους που δημιουργούν μια όαση, μέσα στη πολύβουη οδό Ερμού, φιλική για πρωινό ή απογευματινό καφέ όσο το επιτρέπει ακόμα ο καιρός.

Οι κρεμαστοί κήποι του K8 Point

Την διακόσμηση του δυόροφου μπαρ επιμελήθηκε ο Πάνος Πετρίδης. Οι τοίχοι έχουν την υφή άμμου αποτέλεσμα μιας  σύνθεσης με γυαλί. Εντυπωσιακή είναι η συρόμενη μπουκαλιέρα του μπαρ που μπορεί να ανέβει και να κατέβει στους ορόφους, αλλά και το 3,5 μέτρων cocktail station με cocktails που έχουν επιμεληθεί έμπειροι mixologists της πόλης. Ο ένας τοίχος του μπαρ κοσμείται από ένα graffiti 16 μέτρων που έχει φιλοτεχνήσει ο Fro και δίνει την αίσθηση ότι το K8 point έχει ενσωματωθεί στο φυσικό χώρο της περιοχής όπου το urban τοπίο κυριαρχεί στους δρόμους που το αγκαλιάζουν. Στο υπόλοιπο κτίριο ο Ηλίας, έχει κάνει ελάχιστες παρεμβάσεις έτσι ώστε να μην κρύψει εκατοστό από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, που συνδυάζει industrial στοιχεία με αψίδες και νεοκλασικές κολώνες .

Οι αψίδες, δείγμα της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του κτιρίου

Το graffiti του Fro

Η συρόμενη μπουκαλιέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Με χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης, ο Ηλίας Γώγος έχει δώσει μεγάλη προσοχή στο φαγητό. Σε συνεργασία με τον σεφ Μάουρο Περεσίνι έχουν επιμεληθεί μαζί ένα μενού που εστιάζει στο καλής ποιότητας street food και σε μερικές πιο fusion επιλογές σε προσιτές τιμές που συμβαδίζουν με τα δεδομένα της εποχής. Εμείς δοκιμάσαμε δύο πιάτα για τα οποία ο σεφ είναι πολύ περήφανος. Tartar καπνιστού σολομού με ανανά, μους αβοκάντο, τραγανή ριζοκροκέτα, αγγούρι και dressing πορτοκάλι – σόγια (14,50 ευρώ) και κεμπάπ κοτόπουλο περασμένο σε καλαμάκι με πράσο, προτοκάλι, καπνιστή κρέμα μελιτζάνα και τηγανιτές αχειροπατάτες (8,50 ευρώ) σερβιρισμένο μάλιστα πάνω σε πλάκα σχιστόλιθου. Το μενού συμπληρώνεται από λαχταριστά σάντουιτς και burgers με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, όπως τα κρητικά βότανα.

Ταρτάρ σολομού

Κεμπάπ κοτόπουλο

Όπως ο χώρος είναι μεγάλος, έτσι και οι δράσεις του K8 point είναι πολλές. Ο χώρος βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με την γκαλερί Blender, από την οποία θα υπάρχουν έργα που εκτίθενται στον πρώτο όροφο του μπαρ και θα ανανεώνονται μηνιαία – αυτή την περίοδο τρέχει έκθεση με έργα του Ταξιάρχη Μερμίρη – αλλά και με ανεξάρτητους εικαστικούς καλλιτέχνες, που μπορούν να εκθέσουν τα έργα τους στους εξωτερικούς χώρους του μπαρ, όπως κάνει αυτή τη στιγμή η Παγώνα Καννέλου με την έκθεση «Αρχιτεκτονική με τα μάτια ενός παιδιού».

Ο ιδιοκτήτης του K8 Point Ηλίας Γώγος.

Στα άμεσα σχέδια είναι η λειτουργία μιας gelateria στο χώρο, καθώς και ενός εστιατορίου ιταλικής κουζίνας και ενός wine bar. Από αυτό το Σάββατο ξεκινάνε και βραδιές με live jazz μουσική.

Ο χώρος του πάνω μπαρ.
Η αυλή του K8 Point.
Η βεράντα του K8 Point
Απογευματινά ποτά στη βεράντα του K8 Point.
Έργο της Παγώνας Καννέλου.
Το πάνω μπαρ.
Η μπάρα του ισογείου.
Swing swing
Το μπαρ του πρώτου ορόφου και η έκθεση με έργα του Ταξιάρχη Μερμίρη.

K8 Point, Ερμού 119 Άσιγγος, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0331 5407
Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη