ΠΟΛΗ

Ένα Domatio γεμάτο τέχνη, πάνω από την Ομόνοια

Ένας χώρος τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, που φιλοξενεί έργα νέων αλλά και αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, το Δωμάτιο βρίσκεται ψηλά, στον 7ο όροφο ενός παλιού κτηρίου με γραφεία, στην οδό Σολωμού 55 στην Ομόνοια.

Ξεκίνησε το 2017, αρχικά ως ένα κοινωνικό project (domatio project), που έφερε σε επαφή και σε συνεργασία πάνω από 130 καλλιτέχνες με αναπηρία και χωρίς. Εικαστικές εκθέσεις, ομαδικές και ατομικές, φωτογραφία, installation projects, performances και video art είναι μερικές από τις δράσεις, που αναπτύχθηκαν αυτά τα χρόνια στο Δωμάτιο.

  

Το 2022 δημιουργήθηκε εντός του χώρου ένα ημιμόνιμο πωλητήριο τέχνης, το Domatio shop, το οποίο αποτελεί ένα σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να προβάλλουν τις δημιουργίες τους, πουλώντας ταυτόχρονα τα έργα τους σε πολύ φιλικές τιμές.

Ο Χρήστος Ζήνας και ο Γιώργος Κοντομηνάς, που αυτή την στιγμή “τρέχουν” το Domatio shop, έχουν στήσει ένα πολύχρωμο, αθηναϊκό κατάστημα σύγχρονης τέχνης: πρωτότυπα γλυπτά και κεραμικά, μοντέρνα κοσμήματα, πολύχρωμες μεταξοτυπίες, φωτογραφίες τυπωμένες σε καμβά, ζωγραφική στον υπολογιστή, ιδιόμορφα κολάζ, χειροποίητα ρούχα με recycled λογική, μέχρι και αξεσουάρ για τα μαλλιά πλεκτά στο χέρι με βελονάκι.

Πάνω απ’ όλα, καθώς περιεργάζεσαι όλα αυτά τα όμορφα αντικείμενα στους δύο συνεχόμενους χώρους -πρώην δικηγορικά γραφεία- του έβδομου ορόφου της οδού Σολωμού 55, κι ενώ η Αθήνα ξεδιπλώνεται σαν θέα από παντού, ανέβα στην ταράτσα, η φαντασία σου διεγείρεται και σε περιβάλλει εκείνη η παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί η άδολη εξερεύνηση των μυστικών περασμάτων αυτής της πόλης. Καλή χρονιά!

Το domatio shop λειτουργεί κάθε Παρασκευο-σαββατοκύριακο (ΠουΣουΚου) μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία.
POPAGANDA