Categories: ΕΞΟΔΟΣ

Η Παλαιστίνια DJ Sama’ μας ξεσήκωσε επαναστατικά στο πιο κουλ απογευματινό event της πόλης

Η ομάδα του Plisskën Festival, έρχεται να δώσει νέα πνοή στις Κυριακές μας, με το νέο του event, EDEN. Εκστατικά Sunday Parties, θα λαμβάνουν χώρα ανά δύο Κυριακές το μήνα στο Ωδείο Αθηνών, στην καρδιά της Αθήνας. Το moto τους, Sundays are Back & Sundays are for Lovers, περιγράφει ιδανικά τις 8 ώρες μουσικής από κορυφαία international και local acts, που θα μας κρατούν συντροφιά. Τα δροσιστικά cocktails από το Bluebird bar, τα installations από το Athens Digital Arts Festival και αρκετές ακόμη απογευματινές Κυριακάτικες εκπλήξεις, ενισχύουν τον παλμό του event.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, η Παλαιστίνια Βασίλισσα της Techno, Sama’, μία από τις πιο σημαντικές και πρωτοπόρες DJs της γενιάς μας, βρέθηκε στην Αθήνα και τη σκηνή του Ωδείου Αθηνών, στο πρώτο μεγάλο απογευματινό πάρτυ της πόλης. Μαζί της, ο εξαιρετικός Βέλγος Cabaret Nocturne και το ντουέτο των KAWRS που προθέρμανε τη βραδιά με τους ατμοσφαιρικούς electronic ήχους του.

© Nikoletta Zarifi

KAWRS © Porject Lens | Giorgos Lathyris

Σκοτεινός και μυστηριώδης, ο Βέλγος Dj και παραγωγός Cabaret Nocturne είναι από τα πλέον υποσχόμενα ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Με αρκετά new wave ακούσματα και ανεξάρτητος από τους συνήθεις περιορισμούς της μουσικής βιομηχανίας, ο Cabaret Nocturne ξεκίνησε την αναζήτησή του στο χώρο της μουσικής το 1997 και από τότε τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του ήταν ήδη πολύ σκοτεινά και νυκτόβια.

Η μουσική του παλέτα, με στοιχεία από dark disco, slow punk και electronica, ξεδιπλώθηκε στο stage του Ωδείου, χαρίζοντας εκστατικά συναισθήματα και πλούσια χορευτικά vibes στους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να χορέψουν με τη ψυχή τους και να αποκοπούν για λίγο από τους εκτροχιασμένους ρυθμούς της καθημερινότητας.

© Manos Kalafatelis

© Nikoletta Zarifi

Το ρολόι δείχνει 21:30 και η εφευρετική Sama’Abdulhadi, έχει σκορπίσει πανικό προτού ακόμη βρεθεί στην κονσόλα της. Γεννημένη το 1990 στην Ιορδανία και μεγαλωμένη στην παλαιστινιακή πόλη Ραμάλα, είναι η πρώτη techno DJ της Παλαιστίνης και ένα σπάνιο παράδειγμα καλλιτέχνη που η μουσική του φέρνει κυριολεκτικά τους ανθρώπους κοντά, με σύμμαχο την ελευθερία, την ενότητα και το δυναμισμό της. 

© Project Lens | Giorgos Lathyris

© Manos Kalafatelis

© Project Lens | Giorgos Lathyris

Το 2006, η Sama’ άρχισε να οργανώνει διάφορα πάρτυ στη Ραμάλα και μέχρι το 2010, ξεκίνησε να δημιουργεί τη δική της μουσική, ένα συναρπαστικό κράμα δυναμικής και επιθετικής techno & house, που σαρώνει τον κόσμο, ενάντια στη λογοκρισία και τη φίμωση της τέχνης που μαστίζει στην Παλαιστίνη.

Πέρα από την επιτυχία που ήδη απολαμβάνει, στόχος της Sama’ ήταν πάντα να βάλει τη χώρα της στον μουσικό χάρτη. Ενώ συνεχίζει να διαπρέπει σε όλα τα μέτωπα, χρησιμοποιεί την ιδιότητά της για να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό μουσικών στην πατρίδα της. Πρόσφατα δημιούργησε το Union, μια καλλιτεχνική κοινότητα στη Ραμάλα που λειτουργεί και ως πλατφόρμα υποστήριξης για DJs και μουσικούς παραγωγούς.

© Manos Kalafatelis

Με σημαίες της Παλαιστίνης να κυματίζουν υπερήφανα στο χώρο του Ωδείου, η Sama’ έπαιξε με όλη της ψυχή, προσφέροντας ένα πληθωρικό dj set στους party lovers της Αθήνας, που επιστρέφουν με λαχτάρα και ενθουσιασμό στους συναυλιακούς χώρους της πόλης.

Λουίζα Σολομών-Πάντα