Το High School της Θεσσαλονίκης παραδίδει μαθήματα ιταλικής κουζίνας

Ποτέ πριν η επιστροφή στα θρανία δεν φάνταζε πιο δελεαστική, μέχρι που ένα all-day casual restaurant άρχισε να παραδίδει μαθήματα για το πως μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου. Οι λόγοι που κάνουν το High School στην παραλία της Θεσσαλονίκης να είναι το πιο δημοφιλές σχολείο της πόλης είναι πολλοί και νόστιμοι.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, το High School συγγενεύει με το School της Αθήνας, το pizza bar που κατέκτησε με τις γεύσεις και το concept του όσους συχνάζουν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης του κέντρου. Το 2014 το αδελφάκι του High School δημιούργησε έναν αντίστοιχο χώρο στην Θεσσαλονίκη με θρανία αντί για τραπέζια, σχολικές καρέκλες για καθίσματα ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένας γεωγραφικός χάρτης και ένας μαυροπίνακας.

Από τότε μέχρι σήμερα, το High School της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα φιλόξενο σχολείο ιταλικών κυρίως γεύσεων από το οποίο δεν βρίσκεις τον λόγο να απουσιάζεις. Τοποθετημένο στην Λεωφόρο Νίκης 9 προσφέρει καθημερινά και από νωρίς το πρωί ένα χορταστικό brunch και αυθεντικό ιταλικό espresso. Έτσι, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του με αποκορύφωμα την Κυριακή, όταν δηλαδή καλεί «εξωσχολικούς» μάγειρες να δώσουν τη δική τους, διαφορετική πινελιά στον ήδη πλούσιο κατάλογό του.

Το High School όμως αποτελεί μια τέλεια επιλογή εξόδου για όλες τις ώρες της ημέρας. Η θέση του all day casual restaurant με θέα στον Θερμαϊκό προσφέρει ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, το ιδανικό δηλαδή σκηνικό για να απολαύσετε μια μακαρονάδα με θαλασσινά και ένα ποτήρι κρασί νιώθοντας σαν να βρίσκεσαι σε νησί, και όχι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η κουζίνα του φημίζεται για τις συνταγές που προσφέρει σε ζυμαρικά, ριζότο, πίτσες και σαλάτες.  Επειδή όμως σε αυτό το σχολειό γεύσεων η ύλη εμπλουτίζεται συνέχεια, στο νέου του μενού ξεχωρίζει επίσης μια δροσερή σαλάτα με μείγμα από πράσινα λαχανικά , σέλερι, πράσινο μήλο, φουντούκι , bocconcini και sauce mango. Φυσικά, από τις νέες αφίξεις δεν θα μπορούσε να λείπει άλλη μια πεντανόστιμη πίτσα, η sweet & spicy που επηρεασμένη από ασιατικές συνταγές και πάνω σε μια καλοφουρνισμένη ιταλική ζύμη έχει μείγμα από γαρίδες, chilly πιπεριά, δυόσμο και lime. Επειδή όμως κάθε καλό γεύμα χρειάζεται κι ένα επιδόρπιο για να ολοκληρωθεί, δοκιμάστε ένα banoffe ή ένα ganache από ποικιλίες bitter σοκολάτας με sauce από βατόμουρα.

Τα τελευταία τρία χρόνια το High school ξέρει πως να μας κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για τα μαθήματά του από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας την μουσική του επιμελούνται γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και Djs της πόλης (μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα events που διοργανώνει εδώ) ενώ πίσω από την μπάρα του φτιάχνονται signature cocktails βασισμένα σε κλασικές συνταγές όπως η British margarita, το Fig Martini και το Drose Mojito. Εσείς ακόμη δεν έχετε παρακολουθήσει τα θερινά του μαθήματα που παραδίδονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης;

High School Pizza Bar, Λεωφόρος Νίκης 9, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2310286161.
Στέλλα Σαρρή