Το Bartesera δημιουργήθηκε το 2005, ως πολυχώρος τέχνης και εστίασης (όπως μαρτυρά και το όνομα του μαγαζιού που προέρχεται απ τις λέξεις bar, art, tesera και sera). Καθώς πλέον διανύει τον ενδέκατό του χειμώνα, το μαγαζί αλλάζει, ανοίγει νέους κύκλους, συστήνεται ξανά συνδέοντας το παλιό με το νέο και μεταλλάσεται σε ένα all day bar, αναδεικνύοντας τους ιδιαίτερους και μοναδικούς χώρους του, με έμφαση στη μαγευτική εσωτερική αυλή (sera στα ιταλικά) η οποία ανοίγει και κλείνει με γυάλινη οροφή.
Απο το πρωί ως το βράδυ οι θαμώνες μπορούν ν απολαμβάνουν εκλεκτές ποικιλίες καφέ, φρέσκιες σπιτικές λεμονάδες, σοκολάτα από λιωμένη κουβερτούρα καθώς και κάποια πιάτα για ελαφρύ φαγητό με ελληνικά διαλεκτά προϊόντα.
Παράλληλα έχει δοθεί βάση στα ελαφριά cocktails, με aperitivo χαρακτήρα, σε περιποιημένα gin & tonics και σε έναν signature κατάλογο βασισμένο στην εποχικότητα και στη θεματολογία της urban exotica αισθητικής που αναδεικνύεται συνολικά απο τον χώρο και τις afro-jazz-ethnic μουσικές επιλογές.
Τα ποτά και τα cocktails επιμελείται ο Αλέξανδρος Δοντάς μαζί με την ομάδα του, την Εύη Χρήστου και τον Γιώργο Ντακώστα, δίνοντας έμφαση στη συνολική εμπειρία του επισκέπτη με αγάπη προς την κουλτούρα και ιστορία του ποτού.
ΤΟ COCKTAIL: “Bitter Mai Tai”
Συνταγή
40 ml Campari
20 ml ρούμι από την Τζαμάικα
15 ml λικέρ πορτοκαλιού
25 ml φρέσκος χυμός μοσχολέμονου
20 ml σιρόπι από πικραμύγδαλο, βιολογικό
Bartesera
Κολοκοτρώνη 25, Αθήνα, Τηλ. 210 322 9805
Facebook link https://www.facebook.com/Bartesera-109982015717597/