Για τέσσερις μέρες στη Λάρισα θα φυσά παρισινό αεράκι, στο πλαίσιο του Bar Engage, του project που φέρνει στο θεσσαλικό κάμπο την αφρόκρεμα της γαλλικής cocktail σκηνής. Από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, 11 από τους πιο διάσημους bartenders του Παρισιού, θα κάνουν «κατάληψη» στις μπάρες 10 μαγαζιών της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Μέσα από την κινηµατογράφηση της επίσκεψης το κοινό θα γνωρίσει και θα ακολουθήσει σε µια ενδιαφέρουσα γευστική και ιστορική αναζήτηση τον Sullivan Doh του «Le Syndicat», που φιγουράρει στη λίστα 30under30 του περιοδικού Forbes, τον Mido Ahmed Yahi από το «Café Moderne», γνωστό από την εµφάνισή του στην εκποµπή του Jamie Oliver και τον Remy Savage του «Little Red Door», που συγκαταλέγεται στα 50 καλύτερα bars του κόσµου και ο ίδιος στους πιο ευρηµατικούς bartender των τελευταίων ετών.
Στη δράση συµµετέχουν οι: Kelly Ballett (Lulu white), Guillaume (Sherry Butt), Sullivan Doh (Le syndicat), Jenifer Foulard (Le Mary Celeste), Sebastien Gans (Candelaria), Guillaume (Dirty Dick), Maxime Potfer (Experimental cocktail club), Remy Savage (Little red door), Christophe Sichanh / Titi Thierry (Le Calbar), Mido Ahmed Yahi (Cafe Moderne), Romain Krot. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι καλεσµένοι bartenders θα περιηγηθούν σε αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισµούς για γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, αλλά και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τους.Επιπλέον, οι φιλοξενούµενοι επαγγελµατίες θα κάνουν guest εµφανίσεις πίσω από τη µπάρα των καταστηµάτων που συµµετέχουν στη διοργάνωση. Τέλος, κατά την τελευταία ηµέρα παραµονής τους στην πόλη θα δώσουν ένα workshop/σεµινάριο ο καθένας ,που θα απευθύνεται σε επαγγελµατίες και το οποίο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ανθρώπων του χώρου και εκτός Λάρισας.
Το BarEngage αποτελεί µια πρωτοβουλία επιχειρηµατιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, σε συνεργασία µε τον Λαρισαίο bartender, Άρη Μακρή, που εργάζεται σε ένα από τα πιο γνωστά cocktail bars του Παρισιού και τη σηµαντική συνεισφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και έχει ως στόχο τη δηµιουργία ενός νέου θεσµού που θα συµβάλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού, γαστρονοµικού, τουριστικού χαρακτήρα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, ζητούµενο είναι η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και γνώσης σε συναφείς τοµείς, καθώς και η καλλιέργεια διµερών σχέσεων συνεργασίας σε τουριστικό και εµπορικό επίπεδο.
Tο πρόγραμμα αναλυτικά: Τετάρτη 4/5
Guillaume(Dirty Dick, Paris) στο Barbarum
Remy Savage (Little Red Door, Paris) στο Barley
Romaine Krot (TBA, Athens) στο Epicure 5
Jenifer Foulard (Le Mary Celeste, Paris) στο Κλίμαξ
Πέμπτη 5/5
Guillaume Quenza (Sherry Butt, Paris) στο Papakiriazi 42
Thierry Vincent Richards & Christophe Sichanh (Le Calbar, Paris) στο Kubrick PSC
Sullivan Doh (Le Syndicat, Paris) στο Με Ζεν
Maxime Potfer (Experimental Cocktail Club, Paris) στο Πόρτεγο
Sebastien Gans (Candelaria, Paris) στο S’il vous plait
To Bar Engage θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο πάρτι την Παρασκευή 6/5 στο Μύλο του Παππά, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι 11 bartenders!
Την επιµέλεια της διοργάνωσης υπογράφει η Κintsugi project.