Οι Amateurboyz στην Ομόνοια κρύβονται μέσα στο πλήθος και το παρακολουθούν ανενόχλητοι

Το ντουέτο των Amateurboyz, δηλαδή οι κατά κόσμον Θοδωρής Δημητρόπουλος και Σπύρος Πλιάτσικας, εδώ και χρόνια δίνουν το πιο εναλλακτικό vibe στην Αθήνα, διοργανώνοντας πάρτυ στα πιο απίθανα μέρη. Αυτή τη φορά, επιστρέφουν σε μία λαϊκή καφετέρια στην καρδιά της Ομόνοιας, την Janeiro και ενώνουν τις δυνάμεις τους με το βερολινέζικο αέρα των Pane Per Poveri, αλλά και πολλούς ακόμα καλεσμένους: τον Γάλλο Christophe Hamaide-Pierson, τη Lacuti και τον βετεράνο της techno, Hanno Hinkelnbein. Λίγο πριν ταράξουν τα νερά αυτή τη νύχτα του Σαββάτου, τα δύο…«αγόρια», αλλά και ο Christophe Hamaide-Pierson μιλούν στην Popaganda για τη γοητεία αυτής της πόλης.
Πως προέκυψε η επιλογή του Janeiro για το πάρτι του Σαββάτου; Το είχαμε στο μυαλό μας εδώ και πολύ καιρό. Πάντα μας άρεσαν οι απρόβλεπτοι χώροι και συνήθως, γινόντουσαν αφορμή για το πάρτι το ίδιο. Το Janeiro είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Συνδυάζει την ιδανική τοποθεσία με την αυθεντικότητα μιας λαϊκής καφετέριας. Βρίσκεται στον ομφαλό της Αθήνας και έχει υπάρξει χρόνια χωνευτήριο για τις φυλές της Ομόνοιας. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι ήταν ο ιδανικός χώρος να ενώσουμε εκεί τους δυο κόσμους, τη βερολινέζικη σκηνή των Pane per Poveri με την αθηναϊκή κάτω από τους ήχους της μουσικής.
Πως βλέπετε γενικά την Ομόνοια τα τελευταία χρόνια; Είναι ενδεχομένως μία περιοχή που ανεβαίνει σιγά σιγά; Tι σας αρέσει σ αυτή; Η Ομόνοια υπήρξε πάντα για μας το μέρος που μπορεί κάποιος να κρυφτεί μέσα στο πλήθος και να το παρατηρεί ανενόχλητος! Αυτό είναι το στοιχείο που μας αρέσει πιο πολύ.
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στο κέντρο της Αθήνας αλλάζοντας το, έτσι, αναπόφευκτα, η Ομόνοια θα είναι μια από τις περιοχές που θα ακολουθήσουν. Νομίζουμε ότι είναι η σειρά της να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και ευχόμαστε, όμως, να διατηρήσει την πολυπολιτισμικότητά της που την κάνει τόσο γοητευτική.

Christophe Haimade-Pierson

Τι να περιμένουμε από το DJ set του Σαββάτου; Μουσική που θα αισθανθείτε ωραία.
Πως σου φαίνεται η Αθήνα; Το Σάββατο ξεκινά και η documenta 14, ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά δρώμενα παγκοσμίως. Τι πιστεύεις ότι εμπνέει σε αυτή την πόλη; Η Αθήνα είναι μία πόλη που αγαπώ και πάντα ευχαριστιέμαι να επιστρέφω. Αγαπώ το ότι μένει μόνιμα αμετάβλητη, το οποίο δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλό ή κακό.. Προέρχομαι από το Παρίσι όπου τα πάντα αλλάζουν τόσο γρήγορα λόγω της πολεοδομικής ανάπλασης για παράδειγμα και είμαι έκπληκτος που επιστρέφω μετά από 5 χρόνια και βρίσκω αυτή την πόλη λίγο πολύ ίδια. Είναι σαν να πηγαίνεις κόντρα στους γρήγορους ίντερνετ ρυθμούς που ζούμε και νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον τρόπος να έχεις μία άλλη οπτική της τωρινής μας ύπαρξης.
Αγαπώ το ότι έχει παντού γκραφίτι,, τη μυρωδιά των γιασεμιών αυτή την εποχή, τους αρχαιολογικούς χώρους σε συνδυασμό με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, το τσιμέντο, τους θορυβώδεις και γεμάτους δρόμους, τη φιλοξενία των Ελλήνων φίλων μου και το φαγητό! Με το να χάνομαι στην πόλη έμαθα γι’ αυτήν…
Of Stone & Beast Amateurboyz x Pane Per Poveri Nite at Janeiro
Σταδίου 65 και Πλατεία Ομονοίας, εντός στοάς
Είσοδος ελεύθερη
Line up:
Christophe Hamaide-Pierson
Lakuti
Amateurboyz
Hanno Hinkelbein
Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου