Categories: ΠΟΛΗ

5 μαγαζιά του αθηναϊκού κέντρου, «φτιαγμένα» για after office drinks

Η Άνοιξη μπήκε, η μέρα μεγάλωσε και αναπόφευκτα όπου να ‘ναι θα σταματήσουν τα κρύα και θα ανέβουν οι θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει πως οι μέρες μας δεν θα σταματάνε πια στις 5 που χτυπάει «κουδούνι για σχόλασμα» από τη δουλειά, αλλά θα συνεχίζουν στα bars της πόλης για after office drinks με συναδέλφους και φίλους. 

Η αθηναϊκή bar ­σκηνή και ειδικά αυτή του κέντρου της πρωτεύουσας, μας έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως όχι μόνο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες του εξωτερικού, αλλά δημιουργεί και τάσεις. Αν λοιπόν, είστε από τους τυχερούς που δουλεύουν στο κέντρο της Αθήνας ή κοντά σε αυτό και δεν βιάζεστε να γυρίσετε σπίτι μετά τη δουλειά, η Popaganda βρήκε για εσάς τα 5 μαγαζιά του αθηναϊκού κέντρου (ή απόκεντρου) που είναι σαν να έχουν φτιαχτεί για after office drinks

Bar in front of the bar

Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

Ο Αλέξανδρος Τσελεπής και ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος έχοντας θητεύσει στις μπάρες μεγάλων, αλλά και μικρών μπαρ του Λονδίνου, αποφάσισαν να μεταφέρουν την γνώση τους, αλλά και την αγάπη τους για το καλό ποτό στην Αθήνα. Έτσι, παρέα με τον Συμεών Παπανικολάου έφτιαξαν το Bar in front of the bar στην αρχή της οδού Πετράκη. Σκοπός του μπαρ να είναι για όλους. Για εκείνον που θα έρθει με την σαγιονάρα του, αλλά και για εκείνον που θα έχει βάλει τα καλά του. «Something to talk to your therapist about» λέει η πρόσοψη. Δεν ξέρω αν θα μιλήσετε γι΄αυτό στον ψυχολόγο σας, αλλά σίγουρα θα πείτε στους φίλους σας για τα κοκτέιλ του, που κάθε μέρα αλλάζουν, κάτι που μάλλον δεν κάνει κανένα άλλο μπαρ στην Ελλάδα ή και στην Ευρώπη.

***Bar in front of the bar, Πετράκη 1, Σύνταγμα

Kobra

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Το Kobra άνοιξε λίγο μετά την πρώτη καραντίνα του 2020 και δεν άργησε να γίνει αγαπημένο στέκι όσως τριγυρνούν στο κέντρο. Η λίστα με τα cocktails είναι μεγάλη, με πολλά από αυτά να μην μοιάζουν με όσα έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Αυτό που κάνει όμως το μαγαζί της Ναυαρίνου να ξεχωρίζει είναι και το φαγητό το οποίο σερβίρει και έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος σεφ, Άνταμ Κοντοβάς. Comfort γεύσεις που αγκαλιάζουν τις street food αναφορές και συνοδεύουν ιδανικά το ποτό σας. Εδώ το bar food απογειώνεται. 

***Kobra Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Juan Rodriguez

Φωτογραφία: Δημήτρης Κουλελής

Το πιο εντυπωσιακό ίσως, μπαρ του Ψυρρή, έχει καταφέρει να γίνει ήδη classic. Με διακόσμηση που θυμίζει Λατινική Αμερική των αρχών του προηγούμενου αιώνα και μια λίστα cocktail που μπορεί να ταιριάξει με την διάθεση του καθενός, είναι σημείο συνάντησης όχι μόνο για όσους φεύγουν από το γραφείο τους τις καθημερινές, αλλά και για όσους κατηφορίζουν τα Σαββατοκύριακά στο κέντρο. 

***Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida, Παλλάδος 3, Αθήνα. Τηλ: 2103224496.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέρας

Φωτογραφία: Νατάσσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS

Μπορεί να μην είναι ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας και το όνομά του να σε προδιαθέτει για πιο άγριες καταστάσεις, αλλά το Τέρας είναι μια φιλόξενη μονοκατοικία στον Νέο Κόσμο, που φιλοδοξεί να γίνει σημείο συναντήσης για μικρές και μεγάλες παρέες από το πρωί έως το βράδυ. Ο Χάρης Ρηγάλος, ο Πάνος Τερζόπουλος και ο Λεωνίδας Ζαρίφης είδαν το κτίριο του ’30 και αποφάσισαν πως ήταν ο πλέον κατάλληλος χώρος για να φιλοξενήσει το όραμά τους. Οι τρεις τους δεν ήθελαν να φτιάξουν ένα ακόμα μαγαζί σε μια πιάτσα γεμάτη μαγαζιά, αλλά ένα μέρος που θα αποτελεί προορισμό για όσους αγαπούν το καλό ποτό.  

***Τέρας, Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος

Barro Negro

Το Barro Negro θέλει να ενώσει το παλιό με το νέο, την παράδοση με τον σύγχρονο χαρακτήρα του μεξικάνικου ποτού. Και το καταφέρνει. Γι΄αυτό άλλωστε είναι αγαπημένη στάση όσων προτιμούν την τεκίλα και το mescal που αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, ενώ είναι διάσημο για την μοναδική Paloma του. Μην παραλείψετε όμως να δοκιμάσετε και την Margarita του.

***Barro Negro, Ιωάννου Παπαρηγοπούλου 15, Αθήνα. Τηλ: 2100107618

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι