ΠΟΛΗ

10 χρόνια Drunk Sinatra: Το bar της Θησέως έκλεισε μια δεκαετία ξέφρενης ζωής

Το κέντρο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλες δόξες. Νέα μπαρ και εστιατόρια ανοίγουν συνεχώς προσφέροντας το καθένα μια νέα πρόταση στην πόλη. Είναι λίγα όμως αυτά τα μαγαζιά που έχουν καταφέρει να αντέξουν στον χρόνο και να αποκτήσουν το δικό τους φανατικό κοινό, που δεν θα παραλείψει να πιει σε αυτά κάποιο από τα ποτά της Παρασκευής και του Σαββάτου ή θα κατευθυνθεί εκεί για τα after office drinks του.Ένα από αυτά τα μπαρ είναι και το Drunk Sinatra, που έκανε την εμφάνισή του τον Μάιο του 2012, σε μια περιέργη συγκυρία για την χώρα, αλλά κατάφερε γρήγορα να γίνει αγαπημένο στέκι. 

Από τις πρώτες μέρες κιόλας της λειτουργίας του, το Drunk Sinatra μετέτρεψε τον πεζόδρομο της Θησέως σε ένα πάρτι όπου ο κόσμος άκουγε ωραίες μουσικές από μερικούς από τους καλύτερους djs της πόλης, έπινε προσεγμένα ποτά, χόρευε κι ερωτευόταν, γιατί το Drunk Sinatra, εκτός όλων των άλλων περηφανεύεται πως είναι ιδανικός τόπος για φλερτ. Από την μπάρα του έχουν περάσει ανά καιρούς κάποιοι από τους καλύτερους bartender της χώρας και όχι μόνο, δημιουργώντας signatures cocktails, αλλά και σερβίροντας τα κλασσικά με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στην ιστορία τους. Εδώ τα cocktails έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, γι’ αυτό και τα τελευταία δέκα χρόνια, όσοι έχουν περάσει την αυλαία του έχουν βρει σίγουρα το δικό τους αγαπημένο.

Στα δέκα χρόνια που μας πέρασαν η χώρα γνώρισε και δύσκολες στιγμές, το Drunk Sinatra όμως άντεξε κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: πρόσφερε λόγους για χορό και πάρτι. Άλλωστε, στις δυσκολίες πρέπει να μαζεύεσαι με φίλους, να χορεύεις και να τραγουδάς. Ένας χώρος με vintage αιθητική, που σε κάθε γωνιά του έχει και μια κρυμμένη έκπληξη, γίνεται τέλειος καμβάς για δημιουργία αναμνήσεων. Οι βαριές κουρτίνες της εισόδου σε εισάγουν σε έναν κόσμο που θυμίζει περασμένη δεκαετίες, ενώ οι άνθρωποί του θα σε υποδεχτούν πάντα με χαμόγελο και θα σε «ξεναγήσουν» στον κατάλογο με τα cocktails μέχρι να βρεις αυτό που θα είναι φτιαγμένο για σένα. 

To Drunk Sinatra είναι ένα μπαρ που δεν χρειάζεται πια συστάσεις. Όσοι κυκλοφορούν στα στενά του αθηναϊκού κέντρου έχουν καθίσει τουλάχιστον μια φορά στα τραπεζάκια του, ενώ οι περισσότεροι επέστρεψαν και δεύτερη και τρίτη (και τέταρτη και πέμπτη). Η ρετρό αίσθηση του χώρου σε συνδυασμό με τον κατάλογο που ανανεώνεται συνεχώς το έχουν κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια place to be για όσους αγαπούν τα ωραία vibes και τα προσεγμένα ποτά.

Το μπαρ του φλερτ, των πρώτων φιλιών, της ξεγνοιασιάς και των απρόσμενων ερώτων σέρβιρε τα πρώτα του ποτά στις 27 Μαΐου του 2012. Στις 27 Μαΐου του 2022 σβήνει δέκα κεράκια και λίγο πριν μπει στην εφηβεία αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο πάρτυ για να θυμηθεί και να τιμήσει τα όσα συνέβησαν την δεκαετία που πέρασε. Από τις 20:00 η πόλη δίνει ραντεβού στο στενάκι της οδού Θησέως για μια ακόμα βραδιά που αναμένεται να λήξει αφού βγει ο ήλιο και θα συζητιέται για καιρό. Στα decks θα ανέβουν οι Cleopatra Fyntanidou (Best 92.6), Dear Quentin και The Million Tziro, υποσχόμενοι πως και να θέλετε δεν θα μπορείτε να καθίσετε απλά στο σκαμπό σας. Η playlist αναμένεται να είναι ξεσηκωτική. Ο χορός και τα ευφάνταστα cocktails είναι τα πρώτα δύο hints.

Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας…

Drunk Sinatra: Θησέως 16, Σύνταγμα
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι