Κάποτε ο Tricky έπαιζε κι έσβηναν όλα τα φώτα στο Ρόδον, σήμερα «κυκλοφορεί τα πιο αληθινά τραγούδια της καριέρας του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τους ακροατές που μπορούν να εκτιμήσουν την ειλικρίνειά σου, το να μιλάς για τον εαυτό σου μέσα στα τραγούδια σου με τέτοια ευθύτητα είναι συναρπαστικό, αλλά και μοιάζει να μας αφορά όλους. Για σένα, είναι επώδυνο ή λυτρωτικό το να ανοίγεσαι έτσι προς όλον τον κόσμο; Δεν συνειδητοποιούσα καν πόσο προσωπικά ήταν κάποια από αυτά τα τραγούδια. Το “Boy”, για παράδειγμα, ήξερα πως περιέχει πολλή από την ενέργεια και το vibe μου. Όταν έβαλα να το ακούσει ένας φίλος που με ξέρει σχεδόν όλη μου τη ζωή, σχεδόν σοκαρίστηκε. Είπε πως το “Boy” είναι ολόκληρη η ζωή μου μέσα σε τρία λεπτά, ό,τι πιο αληθινό έχω κάνει ως τώρα. Κι αυτός ο άνθρωπος γνωρίζει όλα όσα έχουν συμβεί με την οικογένειά μου. Τότε το συνειδητοποίησα.

Βρεθήκαμε με τον πατέρα μου τα Χριστούγεννα εγώ κι ο αδελφός μου, και γελούσαμε που δεν μπορούσε να θυμηθεί τα ονόματά μας.

Στο παρελθόν έχεις μιλήσει πολλές φορέ για τη δύσκολη παιδική σου ηλικία και τη δυσλειτουργική σου οικογένεια. Γίνεται κανείς καλλιτέχνης αναζητώντας μια αρμονία που δεν υπήρχε στην αληθινή του ζωή; Οι «κανονικοί» άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν τέχνη; Εκείνες οι εποχές ήταν σκοτεινές, αλλά έχω αποζημιωθεί για όλα αυτά ως τώρα. Είχα μια πολύ καλή ζωή. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό άνθρωπο. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Σε κάποιους ανθρώπους ίσως αυτές οι ιστορίες να ακούγονται σκοτεινές και λυπητερές, όμως εγώ μπορώ και γελάω μαζί τους, μου φαίνονται σχεδόν αστείες. Βρεθήκαμε με τον πατέρα μου τα Χριστούγεννα εγώ κι ο αδελφός μου, και γελούσαμε που δεν μπορούσε να θυμηθεί τα ονόματά μας. Δεν έχω παράπονο.

Όλοιοιέλληνεςfans, θυμόμαστεπάνταμιαεμφάνισήσουστοΡόδονπριναπόπολλάχρόνια, όπουησκηνήήτανεντελώςσκοτεινή. Θα ‘θελεςναμαςπειςγιααυτήσουτηνεπιλογή; Απλώς μου αρέσει να διατηρώ τα πράγματα μυστηριώδη, να μην αποκαλύπτω τα πάντα.

Είναι γνωστό ότι πριν από λίγα χρόνια, ηχογραφήσατε κάποια τραγούδια μαζί με τους MassiveAttack. Θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας αυτά τα κομμάτια; Θα μάθετε την απάντηση σε αυτό πολύ σύντομα.

Tricky presents Skilled Mechanics.
Fuzz Live Music Club (Αθήνα), Παρασκευή 22/1 με support Lia Hide. Εισιτήρια στο ταμείο: 23 ευρώ.
Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη), Σάββατο 23/1 με support UnknownArtist ft. Dj Jummatack. Εισιτήρια: 18 ευρώ προπώληση (Stereodisc, Lotus Record Shop), ταμείο 20 ευρώ.

Γιώργος Βουδικλάρης

Share
Published by
Γιώργος Βουδικλάρης