Τι είναι η μουσική για τον Νίκο Πορτοκάλογλου;

Σχεδόν ένας μήνας μας χωρίζει από την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που θα διεξαχθεί στις 19, 20 και 21 Ιουνίου. Για τρεις ημέρες, η Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας σε κάθε γωνιά τους,  θα γεμίσουν ήχους και μελωδίες, δημιουργώντας -γιατί όχι;- το soundtrack της πόλης τους. Φέτος, η διοργάνωση έχει έναν επιπλέον λόγο να γιορτάζει αφού συμπληρώνονται 15 χρόνια παρουσίας της στα μουσικά δρώμενα. Με αυτό ως αφορμή και θέλοντας να ξεφύγει από το καλούπι «διοργανωτής-κοινό», δίνει την ευκαιρία να λάβουν όλοι μέρος. Με ποιον τρόπο; Μα φυσικά με μια απάντηση σε ένα απλό ερώτημα:

Τι είναι για σένα μουσική;

Ο βασικός σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να δούμε το ρόλο που παίζει η μουσική στη ζωή μας, τι σημαίνει για το καθένα και ξεχωριστά και πώς το αντιλαμβάνεται. Οι επιλογές συμμετοχής είναι πολλές και διαφορετικές για τον καθένα:

– Γράφεις; To Twitter περιμένει τις σκέψεις και τις ιδέες σου στο  @EMD_Greece #tieinaimousiki

– Σου αρέσει η εικόνα; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής και να στείλεις το βίντεό σου στο info@europeanmusicday.gr

– Zεις με τη μουσική; Βγάλε το δημιουργικό εαυτό σου προς τα έξω και δήλωσε τη συμμετοχή σου στο europeanmusicday.gr

Επίσης, υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και διοργανωτές μέσω της πλατφόρμας Match Athens, όπου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αλλά και να διαμορφώσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην πόλη.

Με άξονες την έμπνευση και τη δημιουργία , μα πάνω από όλα την αγάπη για τη μουσική, όλοι μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή.

Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες κάνουν την αρχή δίνοντας τη δική τους απάντηση στο ερώτημα της Γιορτής. Ανάμεσά τους ο Νικήτας Κλίντ, ο Μιχάλης Δέλτα , η Φένια Παπαδάκη και ο Mc Yinka, ο Sparky T και η Κλεοπάτρα Φυντανίδου

Σειρά έχει ο Νίκος Πορτοκάλογλου:

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου