Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέθανε ο ντράμμερ των Stooges

O κόσμος του rock και του punk είναι φτωχότερος από τα ξημερώματα του Σαββάτου αφού ο εμβληματικός ντράμερ των Stooges, Scott Asheton, πέθανε σε ηλικία 64 ετών. Ο Iggy Pop μετέφερε τα δυσάρεστα νέα μέσω της σελίδας του στο Facebook, ενημερώνοντας τους fans ότι ο φίλος του δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Ιggy μαζί με τον Scott Asheton και τον αδερφό του Ron έφτιαξαν το γκρουπ το 1967 και κυκλοφόρησαν “κλασικά” άλμπουμ για το rock ‘n’ roll σαν το ομώνυμο των Stooges, το “Fun House” και το “Raw Power”. Οι “Noνοί” του punk-rock διαλύθηκαν το 1974 αλλά τα αδέρφια Asheton δεν έλειψαν από την επανένωση της μπάντα το 2003. Ο Ron Asheton πέθανε το 2009 ενώ ο Scott είχε αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις από το 2011 όταν έπαθε καρδιακή προσβολή.

Το μήνυμα του Iggy Pop στο Facebook έγραφε τα εξής:

“Ο καλός μου φίλος Scott Asheton πέθανε χτες το βράδυ.

Ήταν ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης, δεν είχα ακούσει κανέναν άλλο να παίζει τύμπανα με περισσότερο νόημα απ’ ότι αυτός. Ήμασταν σαν αδέρφια. Αυτός και ο Ron άφησαν μεγάλη κληρονομιά στον κόσμο. Τα αδέρφια αυτά πάντα ήταν και θα είναι σαν μέλη της οικογένειάς μου. Οι σκέψεις μου αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην αδερφή τους Kathy, στην σύζυγο του Liz και στην κόρη του Leanna, που ήταν το φως της ζωής του.

Iggy Pop”

O Asheton ήταν επίσης μέλος των Sonic’s Rendezvous Band παρέα με τον Fred “Sonic” Smith μέχρι αυτός να τους εγκαταλείψε το 1980 όταν παντρεύτηκε την Patti Smith. Μετά την επιστροφή του στο γκρουπ, ο Asheton έπαιξε τύμπανα στα τελευταία άλμπουμ των Stooges, “The Weirdness” και “Ready to Die”.

Θοδωρής Κανελλόπουλος

Share
Published by
Θοδωρής Κανελλόπουλος