Categories: ΒΙΒΛΙΟ

Ο Ταξιδιωτικός Οδηγός του Γιάννη Βούρου, επισκέπτεται το βιβλιοπωλείο IANOS

Αν ρωτήσει κανείς το ζωγράφο Γιάννη Βούρο πώς θα χαρακτήριζε τον εαυτό του, η απάντηση θα ήταν λιτή: «Είμαι αυτό το βιβλίο». Το βιβλίο αυτό λοιπόν είναι η δεύτερή του δημιουργία, ο Ταξιδιωτικός Οδηγός, που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 3 Μαΐου στις 12 μ.μ, στο βιβλιοπωλείο IANOS.

Την παρουσίαση θα προλογίσουν η ποιήτρια και διδάκτωρ λογοτεχνίας Όλγα Ντέλλα, και ο λογοτέχνης και εκδότης του περιοδικού Ο Σίσυφος, Γρηγόρης Τεχλεμετζής. Δεν πρόκειται όμως για ένα συμβατικό οδηγό όπως ίσως προϊδεάζει ο τίτλος. Στην πραγματικότητα είναι ένα ταξίδι στον υποκειμενισμό της λογοτεχνίας. Πώς μπορεί να προσδιοριστεί; Έχει όρια; Πρέπει να εκλαμβάνεται κυριολεκτικά ή μεταφορικά; Ερωτήματα που απασχολούν το συγγραφέα και ζωγράφο και που προσπαθεί να τα απαντήσει άλλοτε με πεζό και άλλοτε με ποιητικό λόγο. Στην αναζήτηση της ισορροπίας και τον απαντήσεων, συντελεί με την επιμέλεια του εξωφύλλου ο εικαστικός Γιώργος Τσακίρης.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Βούρος αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά του όπως και το βιβλίο στο σύνολό του. Λιτή, χωρίς υπερβολές και εξάρσεις, με σκοπό της να εκφράσει τις σκέψεις του, τα συμπεράσματά του για τη ζωή και το έργο. Ένα βιβλίο λοιπόν που δεν είναι σύμβουλος για κάποιο σύντομο ταξίδι σε ένα ξένο μέρος αλλά για ένα ταξίδι με διάρκεια στο χρόνο και με τόπο τον μόνο απροσδιόριστο, εκείνο του εσωτερικού κόσμου.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου