ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι 12 ημέρες και τα 40 κορυφαία ονόματα του Release Athens 2022

Το Release Athens 2022, έχει βαλθεί φέτος να επανορθώσει για τις απώλειες των καλοκαιριών της πανδημίας. Μετά από 35 μήνες σιωπής, η Πλατεία Νερού ξαναζωντανεύει. Το αγαπημένο μουσικό φεστιβάλ επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ: 12 ημέρες, 40 κορυφαία ονόματα και 100 ώρες ζωντανής μουσικής, μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε, στο μεγαλύτερο stage που έχει στήσει ποτέ η διοργάνωση.

Από τους θρυλικούς Bauhaus, Nick Cave, Liam Ghalaher, Iggy Pop και Pet Shop Boys, μέχρι το πιο hot όνομα της post-punk σκηνής αυτή τη στιγμή, τους σαρωτικούς Fontaines D.C., αλλά και συγκροτήματα που θα ταρακουνήσουν τις πιο metal ψυχές, όπως οι Slipknot, Sabaton, Judas Priest και Manowar, το Release Athens υπόσχεται διάπλατα χαμόγελα, ιδρωμένα κορμιά, κρύα μπύρα και ασταμάτητο χορό.

Την αρχή, θα κάνουν οι Bauhaus, The Jesus And Mary Chain, dEUS, αλλά και οι «δικοί μας» Strawberry Pills και Youth Valley, στις 8 Ιουνίου, σε ένα σκηνικό που ετοιμάζεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και ανεξίτηλες συναυλιακές αναμνήσεις.

Day 1: Bauhaus – The Jesus And Mary Chain – dEUS – Strawberry Pills – Youth Valley, 8/6/22

Credits: Gary-Bandfield

Το κορυφαίο goth-rock συγκρότημα με το original line up, σε μια από τις ελάχιστες εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Μαζί τους οι σπουδαίοι The Jesus And Mary Chain, οι αγαπημένοι Βέλγοι dEUS, αλλά και οι ανερχόμενοι Strawberry Pills και Youth Valley.

Day 2: Nick Cave & The Bad Seeds – Mogwai – Fontaines D.C. – Sugar for the Pill – Royal Arch, 15/6/22

O σπουδαίος Nick Cave μαζί με τους Bad Seeds, ο Σκωτσέζοι πρωτοπόροι του post rock Mogwai και ένα από τα καλύτερα νέα γκρουπ της τελευταίας πενταετίας, μαζί, σε μια υπέροχη συναυλιακή εμπειρία. Τη βραδιά ανοίγουν δύο indie rock / shoegaze συγκροτήματα από την Αθήνα, οι Sugar for the Pill και Royal Arch.

Day 3: Parov Stelar – ARTBAT – Kevin de Vries, 18/6/22

Credits: Mark Unterberger

Ο άνθρωπος που μας έμαθε τι σημαίνει electro swing, έρχεται με το συγκρότημά του για μια νύχτα γεμάτη χορό και χαμόγελα. Μαζί του, το δίδυμο που έχει κατακτήσει τον κόσμο της χορευτικής μουσικής, ARTBAT και o Βερολινέζος Kevin De Vries.

Day 4: Manowar – Rotting Christ – Rhapsody of Fire – Meden Agan, 22/6/22

Ο αλληλοσεβασμός και η εκτίμηση μεταξύ Manowar και Rotting Christ, των δύο μεγαθηρίων του «σκληρού» ήχου, είναι γνωστός. Μας υπόσχονται ένα πραγματικό υπερθέαμα και ένα εντυπωσιακό stage show. Μαζί τους, οι πρωτοπόροι του symphonic power metal, οι Ιταλοί Rhapsody of Fire και οι δικοί μας Meden Agan.

Day 5: Γιάννης Αγγελάκας & 100°C Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska – Παιδί Τραύμα, 25/6/22

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης ξαναμοιράζονται τη σκηνή, για πρώτη φορά μετά το 2018, και μαζί με τα συγκροτήματά τους – 100°C και Hotel Alaska, αντίστοιχα – στήνουν μία μεγάλη γιορτή. Μαζί τους, το Παιδί Τραύμα, που πλέον έχει μετεξελιχθεί σε μπάντα, στη μεγαλύτερη βραδιά του καλοκαιριού για το εγχώριο rock.

Day 6: London Grammar – LP – Hooverphonic – D3LTA – Daphne and the Fuzz, 27/6/22

Οι London Grammar, το κορυφαίο indie / dream pop συγκρότημα στον κόσμο, στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, σε μια ονειρική βραδιά γεμάτη πανέμορφα τραγούδια. Μαζί τους, η LP, οι Hooverphonic, ο D3LTA και οι Daphne and the Fuzz.

Day 7: Pet Shop Boys – Thievery Corporation – Κ. Βήτα – MAZOHA – Bobya Cottisha, 30/6/22

Credits: Phil Fisk

Ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα που γέννησε η pop μουσική, έρχεται στο Release Athens στο πλαίσιο της “Dreamworld – The Greatest Hits Live” παγκόσμιας περιοδείας τους. Μαζί τους, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Thievery Corporation, ο σπουδαίος Κ. Βήτα, οι Mazoha και οι ανερχόμενοι Bobya Cottisha.

Day 8: Iggy Pop – Liam Gallagher – Sleaford Mods – The K’s – The Noise Figures, 2/7/22

Iggy Pop Live at Release Athens 2019. © Alexandros Maragos

Από τη μια ο Iggy Pop, o άνθρωπος που καθόρισε όσο ελάχιστοι τι σημαίνει ροκ σταρ και από την άλλη ο Liam Gallagher, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που γέννησαν τα 90s ίσως, στην κορυφαία στιγμή της μετά-Oasis καριέρας του. Μαζί τους, οι εκρηκτικοί Sleaford Mods, οι The K’s λίγο πριν καθιερωθούν ως το νέο μεγάλο γκρουπ της Μεγάλης Βρετανίας και οι Noise Figures.

Day 9: Judas Priest – Cradle of Filth – Dead Daisies, 15/7/22, Κλειστό Φαλήρου

Οι Judas Priest, οι «θεοί του metal» γιορτάζουν 50 χρόνια στην κορυφή της σκηνής και έρχονται στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό show που δεν θέλει να χάσει κανείς. Μαζί τους, οι προκλητικοί Cradle of Filth και το supergroup των Dead Daisies.

Day 10: Clutch – The Hellacopters – Blues Pills – Deaf Radio – ΛΔΛΜ, 19/7/22

Credits: Dave Brodsky

Η ζωντανή απόδειξη πως το rock’n’roll και η μυθολογία του δεν θα πεθάνει ποτέ. Οι Clutch, μαζί με τους Hellacopters και τους Blues Pills θα στήσουν ένα αξέχαστο πάρτι. Την ημέρα ανοίγουν οι alternative rockers Deaf Radio και οι ΛΔΛΜ.

Day 11: Sabaton – Blind Guardian – Epica – Enemy of Reality – The Silent Rage, 21/7/22

Δύο από τα μεγαλύτερα power metal συγκροτήματα που ακούσαμε ποτέ, οι Sabaton και οι Blind Guardian θα ανέβουν την ίδια μέρα στη σκηνή του Release Athens. Μαζί τους, οι βετεράνοι της συμφωνικής πλευράς του «σκληρού» ήχου, Epica και δύο ξεχωριστά εγχώρια ονόματα, οι Enemy of Reality και The Silent Rage.

Day 12: Slipknot – Sepultura – Maplerun – Project Renegade + more tba, 23/7/22

Credits: Alexandar Gay

Δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε με καλύτερο τρόπο τη λήξη του Release Athens 2022. Δύο πραγματικά σπουδαία γκρουπ, οι, κυριολεκτικά, ασύγκριτοι Slipknot και οι Βραζιλιάνοι superstars Sepultura. Το line up συμπληρώνουν οι Maplerun και οι Project Renegade.


Όλα τα τελευταία νέα, χρηστικές πληροφορίες, αγορά εισιτηρίων από το www.releaseathens.gr

Οι ώρες έναρξης για κάθε καλλιτέχνη θα αναρτώνται στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ και στα social media του.

Επωφεληθείτε από τις προσφορές διημέρου για να παρακολουθήσετε περισσότερες ημέρες του Release Athens 2022 με χαμηλότερο κόστος: www.releaseathens.gr/prosfores/

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια για κάθε ημέρα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο: www.releaseathens.gr/viptickets_2022/

Follow Release Athens:
Official Website
Facebook
Instagram
TikTok
YouTube
Spotify
Twitter

Λουίζα Σολομών-Πάντα