Η μεγάλη βραδιά των The Brian Jonestown Massacre

Μπάντα-ορόσημο της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco, αντικείμενο ενός από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί ποτέ (Dig!) και ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα του Αθηναϊκού κοινού. Ο λόγος για τους Brian Jonestown Massacre, που χθες το βράδυ «σάρωσαν» το Fuzz. Η παρέα του Anton Newcombe προσέφερε ένα απίστευτο show στο κοινό, που παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, σχεδόν κατάφερε να γεμίσει έναν κλειστό χώρο για να δει από κοντά τους συνήθεις headliners του Austin Psych Fest.

Τη συναυλία άνοιξαν οι Velvoids που εμφανίστηκαν στο stage περίπου στις 21:30. Σε ένα μισάωρο set ζέσταναν το κοινό με τους garage ήχους τους, παίζοντας λίγα μεν, μακροσκελή δε κομμάτια, και χωρίς την παραμικρή ύπαρξη visuals στο background κατάφεραν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα για αυτό που θα ακολουθούσε. Αξίζει να τονίσουμε πως οι Velvoids εκτός από το γεγονός ότι ήταν η πιο ταιριαστή ελληνική μπάντα που θα μπορούσε να ανοίξει τους Brian Jonestown Massacre, σε κάθε επόμενη συναυλία παρουσιάζονται αισθητά βελτιωμένοι από την προηγούμενη (κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι τους είδαν το χειμώνα να ανοίγουν τις απαράδεκτες Dum Dum Girls και να σώζουν όσο μπορούν ένα από τα χειρότερα live της χρονιάς ).

Στις 22:35 λοιπόν έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή οι Brian Jonestown Massacre ενθουσιάζοντας αμέσως τον κόσμο που βρισκόταν από κάτω, και με το «Whoever You Are» από το Give It Back του 1997 ξεκίνησαν δυναμικά το set τους που έμελλε να διαρκέσει 2 ολόκληρες ώρες. Κατά τη διάρκεια του live τα μέλη της μπάντας έδειξαν να το διασκεδάζουν, με κάποιους από αυτούς να καπνίζουν και να φορούν γυαλιά ηλίου αναπαράγοντας την cliche rockstar εικόνα που φανταζόμασταν πως έχουν, λέγοντας μάλιστα και ένα (κάπως κακό) ανέκδοτο περί ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ούτε αυτοί χρειάστηκαν visuals στο background, καθώς η μουσική αρκούσε για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα, ενώ ακόμη και ο φωτισμός του stage ήταν αρκετά περιορισμένος σε όλη τη διάρκεια του show, με εξαίρεση τις στιγμές που το συγκρότημα έπαιζε τα πιο δυνατά κομμάτια του. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας μάλιστα δημιουργήθηκε και ένα μικρό mosh pit, παρά το γεγονός ότι δεν είναι κάτι που περιμένει κανείς σε ένα live psych μουσικής, με τον κόσμο να χορεύει μανιωδώς.

Μερικά από τα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν τα “What You Isn’t”, “Days, Weeks and Moths” και “Food For Clouds” από το νέο τους δίσκο Revelation, “Even If You Were The Last Dandy On Earth”, “That Girl Suicide”, “Whatever Hippie Bitch’’, “Prozac VS. Heroin”, “Servo”, “Devil May Care” και το κλασικό πια “Anemone”.

Στις 12.35 λοιπόν, οι Brian Jonestown Massacre αποχαιρέτησαν το κοινό, χωρίς encore, μετά από ένα live που χρόνια περιμέναμε και που έκανε τους πάντες να αδημονούν καλοκαιριάτικα για την επόμενη συναυλία psych μουσικής , που δεδομένης της μίνι-μανίας που διατηρεί εδώ και λίγα χρόνια το ελληνικό κοινό με αυτήν, δε θα αργήσει και πολύ.

Ναταλία Πετρίτη

Share
Published by
Ναταλία Πετρίτη