Στα γρήγορα: Είπαν ότι θα κυκλοφορήσουν πέντε(!) δίσκους μέσα στο 2017 και δεν το βάζουν κάτω οι Αυστραλοί psych-rockers, διαθέτοντας τον τέταρτο κατά σειρά φετινό τους δίσκο για free downloading και μάλιστα δίνοντας οδηγίες για το πως να φτιάξετε τη δική σας φυσική κόπια του album.

Την ακούσαμε: Όταν μία μπάντα κυκλοφορεί τόσα album μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι σχεδόν σίγουρη μία μικρή ασυνείδητη προκατάληψη κάθε φορά που πατιέται το play συνοδευόμενη από το ερώτημα «Πόσο καλό να είναι;». Και όμως μέχρι και την τέταρτη φετινή τους κυκλοφορία οι KG&LW δεν τα πάνε καθόλου άσχημα με το 10λεπτο εναρκτήριο “Crumbling Castle” που ανοίγει το δίσκο να είναι ένα επαναλαμβανόμενο μεθυστικό ψυχεδελικό ηχητικό τριπ. Ο αέρας δεν σταματά να μυρίζει 60s και 70s, στο ομώνυμο track είναι εύκολη η σύνδεση με τους (Thee) Oh Sees, ενώ τα υψηλής τονικότητας φωνητικά δημιουργούν μία υποβλητική ατμόσφαιρα. Δεν λείπουν μικρά κιθαριστικά ξεσπάσματα που χρωστάνε στους Black Sabbath (“Deserted Dunes Welcome Weary Feet”) αλλά και οι πιο ήρεμες μπαλαντοειδείς στιγμές (“Loyalty”). Από τις φετινές τους κυκλοφορίες, το Polygondwanaland είναι το πιο υπνωτικό τους album, κάτι που σε στιγμές το κάνει ελαφρώς αδύναμο και υπερβολικά ομογενοποιημένο και δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το Sketches Of Brunswick East που είναι ο μόνος μέχρι τώρα δίσκος τους του 2017 που απευθύνεται με μεγαλύτερη ευκολία και στους μη λάτρεις της ψυχεδέλειας.

Τρέξε μακριά: Ποιοί είναι οι Can;

Τ’ είπες τώρα; «Εάν καταφέρουν να κυκλοφορήσουν και πέμπτο δίσκο στις επόμενες εβδομάδες, θα είναι έξτρα πόντοι. Ό,τι έχουν καταφέρει ήδη πάντως είναι αρκετό.» –Stereogum

Να τ’ αφήσω; Εάν έχεις αυτό σε περίοπτη θέση.

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου