Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Δεν είναι ψέμα. Ο Todd Terje θα εμφανιστεί τελικά στην Αθήνα

Τον αποκαλούν «γκουρού» της nu-disco και όχι άδικα. Ο Νορβηγός Todd Terje, έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς και καλλιτέχνες της Σκανδιναβίας, χάρη στο ευφάνταστο πνεύμα του. Συνδυάζοντας περίτεχνα την ηλεκτρονική φουτουριστική disco με αναφορές από house, jazz, funk, latin και pop, συνεχίζει μέχρι σήμερα να προσελκύει fans ανά τον κόσμο. Στην πολυετή πορεία του στη χορευτική μουσική σκηνή, έχει αφήσει το στίγμα του με μία σειρά από επιδραστικές δημιουργίες, όπως τα Eurodans, It’s Album Time και It’s The Arps.

Πέραν των δικών του κομματιών, ο Terge φημίζεται για τις παραγωγές του και τις συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Franz Ferdinand, Robbie Williams, Lindstrøm, Prins Thomas και Four Tet, ενώ διαθέτει στο βιογραφικό του πολλά επιτυχημένα remixes όπως τα Another Station του Lindstrom, Jolene της Dolly Parton, All I do του Stevie Wonder, I Can’t Help It του Michael Jackson, On The Beach του Chris Rae και I Want Your Love των Chic.

Παράλληλα, έχει καταφέρει να ανελιχθεί στο #23 των βρετανικών charts αλλά και στη λίστα του Pitchfork με τους 100 καλύτερους δίσκους, ενώ η παρουσία του έγινε αισθητή και στην Αμερική όπου έφτασε στο #120 του Billboard. Και τα φεστιβάλ όμως, τον αγαπούν ιδιαίτερα. Οι σκηνές των Sónar, Coachella, Lowlands και Pitchfork Festival, έχουν γευτεί τη μαγεία της ενέργειάς του, ενώ ο ίδιος έχει βρεθεί σε πολυάριθμες λίστες του μουσικού διεθνή τύπου, με αποκορύφωμα αυτή του Rolling Stone, που τον κατέταξε στο #17 του “The 25 DJs That Rule the Earth”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα αυτά – και αρκετά ακόμη – συνθέτουν μερικούς καλούς λόγους για να βρεθούμε αυτή την Κυριακή, 6 Μαρτίου στην επανέναρξη των EDEN Sunday Parties, που μας προσκαλούν και πάλι στο πιο κουλ απογευματινό event της πόλης, με την παρουσία του Todd Terje στη σκηνή του Fuzz Club. Μαζί με του, θα βρεθεί ο Dj Chevy, κατά κόσμον Βασίλης Σεβδάλης. 

Πριν όμως φτάσουν στ’ αυτιά μας τα ευχάριστα νέα του ερχομού του, το booking του πέρασε από χίλια κύματα. Μέσα από μία δεκαετή σειρά αναβολών, ατυχιών και reschedules, η ατζέντισσα του Todd ανέπτυξε στενές σχέσεις με τους διοργανωτές του Plissken Festival και των EDEN Parties. Όταν τελικά η εμφάνισή του επιβεβαιώθηκε, η ίδια μοιράστηκε μαζί τους τον απολαυστικό αναστοχασμό της: «Είτε το πιστεύετε είτε όχι, έχουμε επιβεβαίωση (σ.σ. της εμφάνιση του Todd Terje στην Αθήνα). Πρόκειται για θαύμα;
Συμβαίνει επειδή συμβουλευτήκατε όλο το δωδεκάθεο; Πρέπει να θυσιάσουμε κάποιο άλογο ή κάποια αγελάδα στους θεούς;»

Περισσότερες πληροφορίες
Facebook Event
Λουίζα Σολομών-Πάντα