Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Είδαμε στο CU OnStage Indie Edition τη Monika

70.000! Λίγες πάνω, λίγες κάτω, τόσες είναι οι σκέψεις που κάνει ο ανθρώπινος νους κάθε μέρα. Καλές, κακές, μέτριες, χαρούμενες, λυπημένες, χαζές, έξυπνες, συναισθηματικές, με δόλο ή χωρίς μερικές από αυτές καταλήγουν σε ανάλογα συμπεράσματα. Λογικά και παράλογα πάνω σε αυτά βασιζόμαστε ώστε να ορίσουμε τον εαυτό μας σε σχέση με τους άλλους και με το σύμπαν ολόκληρο. Με αυτή τη διαδικασία κατέληξα να μονολογώ ένα Σάββατο βράδυ, ανηφορίζοντας την Πειραιώς, πως το This Bloody Sth της Monika είναι μέσα στα τραγούδια που πρέπει να μείνουν στον γαλαξία, ακόμα και αν η γη σταματήσει να κάνει μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο.

Στo CU OnStage indie edition, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το εξωτερικό της έχει κάνει καλό, την έχει ωριμάσει και της έχει δώσει μεγάλη ώθηση μουσικά και φωνητικά. Είναι σαν νόμος της φυσικής, αν φύγεις από το στενά όρια της φάσης, θα ανοίξεις αναγκαστικά τα φτερά σου. Η Monika το έκανε και απ’ όσο φαίνεται πετάει πια πιο σίγουρα.

Αυτή ήταν και η τελευταία της συναυλία για λίγο καιρό στη χώρα μας. Γράφει δύο δίσκους, οπότε τα στούντιο την περιμένουν. Και για να μη μας λείψει παρουσίασε ένα γεμάτο σετ απ’ όλους τους δίσκους από το Avatar μέχρι το Secret In The Dark.

Η LOU.

Μετά τη μεγάλη κυρία της βραδιάς να πάμε στη μικρή. Η LOU ήταν και αυτή που κέρδισε στην ψηφοφορία του CU On Stage για την indie συναυλία που έγινε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Piraeus 117 Academy. Μετά το EDM και το Reworks ήρθε η σειρά του εναλλακτικού, στην έδρα του, στο κέντρο της Αθήνας.

Η LOU μαζί με την μπάντα της κινείται σε έναν σκοτεινό ήχο που θυμίζει πάρα πολύ αυτόν του βροχερού Bristol και τις πρώτες δουλειές των Keep Shelly In Athens. Αεράτη, με τα κοτσιδάκια της και με δυνατή σκηνική παρουσία δείχνει παρότι νεαρή να καταλαβαίνει πολύ καλά τι κάνει. Αν θ’ άκουγε μια συμβουλή από έναν μεγαλύτερο καλό θα ήταν γι’ αυτή να στραφεί προς το εξωτερικό και αυτή όπου σίγουρα εκεί θα βρει μεγαλύτερο έδαφος ν’ αναδειχθεί.

Inconsistencies

Ανάμεσα στα κορίτσια ήταν το πιο κεφάτο boy band που κυκλοφορεί εκεί έξω: οι Inconsistencies, ναι αυτοί που άνοιξαν τον Robbie Williams πριν από δύο χρόνια στη Μαλακάσα. Φρέσκα πρόσωπα που αλωνίζουν με τις κιθάρες τους πάνω στη σκηνή, με φανατικό κοινό και σε θέση να γράψουν ένα εξαιρετικό τραγούδι σε αγγλόφωνο στίχο.

Έτοιμος για όλα τα CU OnStage ο δικός σου.

Η Φωτεινή και ο Θανάσης παρακολουθούν τον indie πλανήτη.

Όπως σε κάθε CU OnStage η είσοδος, ήταν δωρεάν για όλους, ενώ οι CU συνδρομητές μπορούσαν επιπλέον να απολαύσουν 1+1 μπύρα με την προσφορά CU Around.

Τι έρχεται μετά κορίτσια;

Ολόκληρη η συναυλία βρίσκεται ήδη στην επίσημη σελίδα του CU στο Facebook. Αλλά, τώρα τι έχουμε για μετά; Να κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και να μαζευτούμε πάλι τον Φεβρουάριο ώστε να επιλέξουμε μέσα από την πλατφόρμα του CU OnStage ποια ονόματα θα πλαισιώσουν τους γκαζομένους Nightstalker στις 3 Μαρτίου στο Gagarin 205 και τον χιπ χοπά Iratus στις 21 Απριλίου στο Piraeus 117 Academy. CU Soοn!

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης