Categories: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

23 Φωτογραφίες του 21ου Αιώνα

Ο Μπόμπυ και ο Κέβιν, Περιμένοντας την Υιοθεσία, 2012. Ένα ζευγάρι περιμένει τον ερχομό ενός νέου ανθρώπου. (Φωτογραφία: Dona Schwartz/ Με την άδεια της Stephen Bulger Gallery στο Τορόντο)

Εκτελεστική Επιτροπή Fifa, Ζυρίχη, 2013. Η εκτελεστική επιτροπή του Fifa συναντάται σε μια υπόγεια αίθουσα που θυμίζει αναπόφευκτα την αίθουσα του Dr Strangelove του Stanley Kubrick. (Φωτογραφία: Luca Zanier)

Συγκεντρωμένοι μετανάστες από την αστυνομία της Σλοβενίας οδηγούνται σε στρατόπεδο εγγραφής στην Ντόμποβα το 2015. (Φωτογραφία: Sergey Ponomarev/The New York Times)

Το Περσικό Δικαστήριο στο Ibn Battuta Mall, Ντουμπάι, 2016. Το Ντουμπάι είναι η απόλυτη…παιδική χαρά του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης, εγείροντας σχετικά με την αυθεντικότητα και την βιωσιμότητά. Με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τους τεράστιους ουρανοξύστες και τα τεχνητά νησιά, ο Περσικός Κόλπος ίσως αποδειχτεί ένα μελλοντικό μοντέλο πόλης ή ένα βραχύβιο παιχνίδι των ευκατάστατων. (Φωτογραφία: Nick Hannes)

Η Κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, Βαρσοβία, Πολωνία, 2005. Κόσμος παρακολουθεί την κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου η οποία προβλήθηκε σε μεγάλες οθόνες ζωντανά από το Βατικανό. Ενισχύοντας την σημασία των μόνιτορ, ο φωτογράφος υπογραμμίζει την δύναμη των μέσων στη ζωή μας. (Φωτογραφία: Mark Power/Magnum Photos)

Supertree Grove, στην Σιγκαπούρη, 2012. (Φωτογραφία: Olaf Otto Becker)

Vista Aérea de la Ciudad στο Mexico, XIII, 2006. Η ευρύτερη Πόλη του Μεξικού είναι η έκτη μεγαλύτερη μεγαλούπολη του κόσμου, με πληθυσμό περίπου 22 εκατομμύρια. Πώς αποτυπώνει κάποιος αυτό το μέγεθος φωτογραφικά; Στην περίπτωση του Luz το κάνει από τον αέρα. Όσο φτάνει το μάτι στην εικόνα, βλέπει κανείς κτίρια. (Φωτογραφία: Pablo Lopez Luz)

H έκθεση Civilisation: The Way We Live Now τρέχει στην εθνική βιβλιοθήκη της Βικτώρια από τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου του 2020. 

Πηγή: The Guardian

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου