Categories: ΣΙΝΕΜΑ

Στηρίξτε τα «Μπάσταρδα» του Νίκου Πάστρα

Ο Νίκος Πάστρας ανήκει στα ταλέντα πολλών ταχυτήτων στη σύγχρονη εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία, είτε ως σκηνοθέτης (η μικρού μήκους ταινία του Μελατονίνη συμμετείχε στα φεστιβάλ Δράμας και Νύχτες Πρεμιέρας) είτε ως μοντέρ (η δουλειά του στην ταινία Winona κέρδισε φέτος το βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου) είτε ως σχεδιαστής (οι αφίσες και οι τίτλοι με τη δική του υπογραφή έχουν συνοδέψει δεκάδες ελληνικές ταινίες).

Η επόμενη ταινία του έχει τίτλο Μπάσταρδα και για την ολοκλήρωσή της ο σκηνοθέτης στράφηκε στο Kickstarter, την πλατφόρμα crowdfunding που πρόσφατα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επισήμως και στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε δημιουργούς να βρουν την οικονομική ενίσχυση που είναι απαραίτητη για να βρουν το δρόμο τους προς το κοινό οι ιδέες τους.

Σύμφωνα με το μήνυμα στη σελίδα του Kickstarter, η ιδέα για τα Μπάσταρδα «γεννήθηκε βίαια, απελπισμένα και με ένστικτα άγρια, αλλά κυρίως από ένστικτα άγρια, εν μέσω μιας πανδημίας και ενός αβέβαιου lockdown, που μέρα τη μέρα μετρούσε, αισιοδοξία και πορεία προς μια προσωπική και συλλογική νίκη, εκεί όπου δέκα νεαρά παιδιά, γύρω στα 20, φεύγουν από τη πολύβουη πόλη για να ζήσουν σε ένα απομονωμένο επαρχιακό σπίτι δίπλα στην θάλασσα, αναζητώντας τις ενήλικες ισορροπίες τους».

Ο Πάστρας παρακάτω συστήνει τους 10 ήρωες που αναζητούν διέξοδο στην οθόνη.

Νίκος Πάστρας

Ναταλία

«δεν υπάρχει η λέξη γι’ αυτό που αισθάνομαι»

Μέσα της είναι ένα ζωάκι, επικοινωνεί μόνο με τα ζώα και με την κολλητή της την Κατερίνα-Μαργαρίτα.

Ζαχαρίας

«οι ευαίσθητοι πνίγονται στα δάκρυα τους»

Είναι ένα ευαίσθητο νέρντι αγόρι που είναι ερωτευμένο με την καλύτερη του φίλη την Χριστίνα.

Αφροδίτη

«μου πήρε μια στιγμή να μισήσω τη φυλή μου»

Η Αφροδίτη είναι δίδυμη αδερφή του Μάριο με τον οποίο έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο που τους οδηγεί πάντα σε προβληματικές σχέσεις.

Εριφύλη

«έχω αναμνήσεις από το μέλλον»

Η Εριφύλη μπορεί να δει πράγματα από το μέλλον, βλέπει όνειρα που έχουν στοιχεία από πράγματα που θα συμβούν

Χριστίνα

«μερικές φορές σκέφτομαι πως οι άνθρωποι είναι λουλούδια»

Η Χριστίνα είναι ερωτευμένη με τη θάλασσα και τη φύση, μονίμως χαμογελαστή και θετική αλλά της αρέσει να πονάει τους άλλους.

Μάριο

«χωρίς αγάπη πως μπορείς και κλείνεις μάτι;»

Ο Μάριο είναι ο δίδυμος αδερφός της Αφροδίτης, είναι ο ευαίσθητος και ο υποτακτικός στη σχέση τους.

Γιώργος

«τίποτα δεν νοσταλγώ»

Είναι ένα περίεργο κράμα αθλητικού «κάγκουρα» και ευαίσθητου αγοριού που ξέρει απ’ έξω όλους τους ποιητές

Κατερίνα-Μαργαρίτα

«τα ρίγη που νιώθουμε είναι για λάθος λόγους»

Θέλει να κάνει έρωτα με τον καθένα στο σπίτι, ανεξαρτήτως φύλου και όνειρο της είναι να λιώσουν όλοι σε μια τεράστια παρτούζα.

Χρήστος

«είμαι μπάσταρδος, μέσα μου νεκρός»

Ο Χρήστος είναι ίσως ο μόνος που δεν έχει αληθινά κάποιον να τον ψάχνει, περιπλανιέται χωρίς σκοπό, παρέα με το καναρίνι του, οδηγώντας και ζει στο αυτοκίνητο του.

Γιάννης

«οι ονειροπόλοι σκοτώνονται απ’ τα όνειρα τους»

Ο Γιάννης είναι με κάποιο τρόπο ο άτυπος συντονιστής του όλου πράγματος, αυτό είναι κάτι που τον πληγώνει βαθιά, γιατί τον εμποδίζει από το να έρθει πιο κοντά στην παιδικότητα και στην σύνδεση με τα πρωταρχικά ένστικτα.

Στηρίξτε τα Μπάσταρδα στο Kickstarter ως την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.
Μάρα Θεοδωροπούλου

Share
Published by
Μάρα Θεοδωροπούλου