Categories: ΣΙΝΕΜΑ

Το 4ο Athens Open Air Film Festival κοντοζυγώνει

Η εποχή που με το που έμπαινε το καλοκαίρι, η Αθήνα φαινόταν σε όλους αφόρητη ακριβώς γιατί όλοι σκέφτονταν μόνο τις διακοπές του Αυγούστου, έχει περάσει ανεπιστρεπτί (σχεδόν). Και τι να κάνεις δηλαδή; Να τα βάψεις μαύρα επειδή έχει ζέστη; Δε θέλει και πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανακαλύψεις τις διάφορες «οάσεις» εκεί έξω. Και το Athens Open Air Film Festival που για τέταρτη συνεχή χρονιά φτάνει στους θερινούς κινηματογράφους είναι σίγουρα μία από αυτές.

Η ομορφιά του Festival έγκειται στο ότι δεν περιορίζεται, όμως, στα γνωστά και ιστορικά σινεμά. Όμορφοι χώροι της πόλης όπως η Πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, η Δεξαμενή στο Κολωνάκι, ο πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και το Βυζαντινό Μουσείο μεταξύ πολλών άλλων, θα μετατραπούν σε υπαίθριες «αίθουσες προβολής» και θα φιλοξενήσουν κλασικά και νεώτερα αριστουργήματα της 7ης τέχνης.

Η είσοδος στο Athens Open Air Film Festival θα είναι όπως πάντα δωρεάν. Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου με τα Δύο Πρόσωπα του Γενάρη (The Two Faces of January) του Hossein Amini και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, οι υπόλοιπες ταινίες που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί είναι οι Groundhog Day (Η Μέρα της Μαρμότας) του Harold Ramis, Πάρβας- Άγονη Γραμμή του Γεράσιμου Ρήγα, Zarafa των Bezancon & Lie, Felizol (Μουσικό)  Lucifer Rising & Scorpio Rising (Kenneth Anger), Do the Right Thing (Κάνε το σωστό) του Spike Lee, Chinatown (Τσάιναταουν) του Roman Polanski, Sorcerer (Το μεροκάματο του φόβου) του William Friedkin, On Connait la chanson (Η ζωή είναι ένα τραγούδι) του Alain Resnais, Ακροπόλ του Παντελή Βούλγαρη, Ας Περιμένουν οι Γυναίκες του Σταύρου Τσιώλη, Suddenly Last Summer (Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι) του Joseph L. Mankiewicz, The Warriors (Οι μαχητές) του Walter Hill, All That Jazz (Η παράσταση αρχίζει) του Bob Fosse, Being There (Να είσαι εκεί κύριε Τσανς) του Hal Ashby, Μαγική Πόλις του Νίκου Κούνδουρου, Πίσω Πόρτα του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Crimes and  Misdemeanors (Απιστίες και αμαρτίες) του Woody Allen, Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ πατήστε εδώ.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου