To i DESIGN STUDIO σε μαθαίνει να πιάνουν τα χέρια σου

Το i DESIGN STUDIO είναι ένας νέος χώρος στους Αμπελόκηπους, ο οποίος παρέχει μια σειρά από καλλιτεχνικά σεμινάρια. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και στόχος είναι η ανάπτυξη του προσωπικού ύφους και της δημιουργικής έκφρασης. Όπως δηλώνει και το όνομά του, το i DESIGN STUDIO, ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την ανάδειξη της μοναδικότητας των δημιουργών κάθε ηλικίας. Με έμπειρους εισηγητές, προσιτές τιμές και δημιουργική διάθεση, φιλοδοξεί να δώσει πρόσβαση στα εργαστήρια σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με διάφορες μορφές τέχνης. Από το Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εγγραφές για τα νέα τμήματα που επαναλαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα καθενός, το i DESIGN STUDIO προσφέρει μια σειρά από διαφορετικά σεμινάρια. Τα σεμινάρια που προσφέρονται είναι αρχικά πάνω στο εικαστικό κόσμημα. Συγκεκριμένα το Κόσμημα – Μέταλλο αφορά στην επεξεργασία του χαλκού, του μπρούτζου και του ασημιού. Το Κόσμημα – Αξεσουάρ, το ερευνά εναλλακτικά υλικά ως πρώτες ύλες του κοσμήματος και το Χυτό Κόσμημα αφορά στην κατασκευή κέρινων μοντέλων για την παραγωγή χυτών κοσμημάτων. Το Do It Yourself – Χρηστικά Αντικέιμενα, είναι ένα σεμινάριο το οποίο ανακαλύπτει νέους τρόπους για να μεταμορφώσουμε παλιά αντικείμενα σε νέα χρηστικά αντικείμενα design. Το σεμινάριο Κόμικ ξεκινά από την ιστορία του κόμικ και καταλήγει στη δημιουργία χαρακτήρων μέσω διάφορων τεχνικών εικονογράφησης. Ενώ το σεμινάριο Φωτογραφίας κινείται γύρω από τον βασικό άξονα και την πρακτική εξάσκηση πάνω σε τρεις θεματικές της φωτογραφίας landscape, street και portrait. Τέλος, το σεμινάριο Make IT, Sell IT απευθύνεται σε σχεδιαστές, χειροτέχνες, δημιουργούς και καλλιτέχνες που θέλουν να ξεκινήσουν την προώθηση των δικών τους προϊόντων μέσω διαδικτύου, μαθαίνοντας τα μικρά και μεγάλα μυστικά για αποδοτικότερες πωλήσεις. Κάθε χρόνο,η λίστα των εργαστηρίων εμπλουτίζεται με νέα και επίκαιρα σεμινάρια.

Kόσμημα- Αξεσουάρ: Στο εργαστήρι αυτό θα μάθετε να συνδυάζετε υλικά όπως, μέταλλο, ξύλο, γυαλί, πλαστικό, χαρτί και ύφασμα για τη δημιουργία πρωτότυπων κοσμημάτων με φαντασία και χιούμορ. Μενταγιόν, σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια και καρφίτσες κατασκευασμένα από νέα αλλά και ανακυκλωμένα αντικείμενα. Χάντρες, παλιά κοσμήματα, κορδέλλες, μινιατούρες, καπάκια αναψυκτικών, τα πάντα σχεδόν μπορούν να μεταμορφωθούν σε χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ.
Διάρκεια εργαστηρίου: 24 ώρες (12 δίωρα μαθήματα)
Κόστος εργαστηρίου: 220€
Εισηγήτρια: Πέπη Δημοπούλου

Κόσμημα- Μέταλλο: Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου αυτού,θα διδαχθούν την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων με πρώτη ύλη το μέταλλο χρησιμοποιώντας μέταλλα όπως μπρούτζο, χαλκό, αλπακά αλλά και ασήμι σε συνδυασμό με παραδοσιακά και εναλλακτικά υλικά. Πλάκες χαλκού, σύρματα μπρούτζου, ημιπολύτιμοι λίθοι, σε συνδυασμό με κρύο σμάλτο, κορδόνια, πλαστικοποιημένες φωτογραφίες, είναι μερικά από τα αντικείμενα που θα κατεργαστούν. Θα μάθουν με ποιο τρόπο να δουλεύουν την ιδέα του κοσμήματος, τον δημιουργικό σχεδιασμό και την αποτύπωση του τελικού σχεδίου στο μέταλλο.
Διάρκεια εργαστηρίου: 24 ώρες (12 δίωρα μαθήματα)
Κόστος εργαστηρίου: 220€
Εισηγήτρια: Πέπη Δημοπούλου

Χυτό Κόσμημα: Στο εργαστήρι αυτό διδάσκεται η κατασκευή κέρινων μοντέλων για την παραγωγή χυτών κοσμημάτων. Με τη χρήση διαφορετικών ειδών ειδικών κεριών αργυροχρυσοχοΐας, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν πώς γίνεται η αναπαραγωγή των μοντέλων με τη «μέθοδο του χαμένου κεριού».
Διάρκεια εργαστηρίου: 12 ώρες (6 δίωρα μαθήματα)
Κόστος εργαστηρίου: 120€
Εισηγήτρια: Πέπη Δημοπούλου

Do It Yourself – Χρηστικά αντικείμενα: Ευφάνταστα χρηστικά αντικείμενα φτιαγμένα από εσας για σας! Πώς ένα παλιό και αγαπημένο πουλόβερ μεταμορφώνεται σε φωτιστικό, πώς τα σεμεδάκια της γιαγιάς έρχονται και πάλι στο προσκήνιο; Μέσα από το σεμινάριο αυτό, θα μάθετε με ποιους τρόπους να επανα-χρησιμοποιήσετε «ευτελή» υλικά και παλιά αντικείμενα για να δημιουργήσετε οικιακά αξεσουάρ και μικρο έπιπλα με προσωπικότητα. Ξύλο, πηλός, ύφασμα, σχοινί είναι μόνο μερικά από τα υλικά με τα οποία θα πειραματιστείτε. Στόχος του εργαστηρίου είναι ο πειραματισμός και η εξοικείωση με απλές τεχνικές κατασκευής μέσω της «δημιουργικής ανακύκλωσης» υλικών και ιδεών.
Διάρκεια εργαστηρίου: 24 ώρες (12 δίωρα μαθήματα)
Κόστος εργαστηρίου: 220€
Εισηγήτρια: Βάσω Ασφή


Το i DESIGN STUDIO προσφέρει σε άτομα με περιορισμένο χρόνο ταχύρρυθμα σεμινάρια κοσμήματος, τα οποία ολοκληρώνονται σε ένα Σαββατοκύριακο.

Κοσμήματα με Υγρό Γυαλί: Στο εργαστήρι αυτό, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική του υγρού γυαλιού, ενός υλικού που δίνει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα για πολύ ιδιαίτερα κοσμήματα. Θα πειραματιστούν με συνδυασμούς αυτού του υλικού, όπως με μέταλλο, χαρτί, χρώμα, κρύο σμάλτο και τρισδιάστατα αντικείμενα για να δημιουργήσουν μοναδικά μενταγιόν, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και καρφίτσες.
Διάρκεια εργαστηρίου: 6 ώρες (2 τρίωρα μαθήματα)
Κόστος εργαστηρίου: 70€
Εισηγήτρια: Πέπη Δημοπούλου

Κοσμήματα από Χαρτί: Στο εργαστήρι αυτό διδάσκονται διάφορες εφαρμογές του χαρτιού στο κόσμημα.  Παλιές εφημερίδες και περιοδικά ανακυκλώνονται,δημιουργώντας χάντρες, καρφίτσες, βραχιόλια, μενταγιόν και άλλα πρωτότυπα κοσμήματα. 
Διάρκεια εργαστηρίου: 6 ώρες (2 τρίωρα μαθήματα)
Κόστος εργαστηρίου: 60€
Εισηγήτρια: Πέπη Δημοπούλου

Make a ring: Όσοι παρακολουθήσουν το εργαστήρι αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο σχέδιο δαχτυλιδιού και να συμμετάσχουν σε ολόκληρη τη διαδικασία της υλοποίησης του.
Διάρκεια εργαστηρίου: 4 ώρες (1 τετράωρο μάθημα)
Κόστος εργαστηρίου: 50€
Εισηγήτρια: Πέπη Δημοπούλου

Κόμικ: Στο εργαστήρι αυτό, θα μάθετε πώς να αφηγηθείτε οπτικά μια ιστορία μέσω της ένατης τέχνης. Μια τέχνη  επικοινωνιακή και άμεση. Οι σκέψεις,  τα συναισθήματα, η φαντασία και κάθε είδους παράλληλης πραγματικότητας γίνονται όμορφες εικόνες μέσω του χαρτιού και του μολυβιού. 
Διάρκεια εργαστηρίου: 24 ώρες (12 δίωρα μαθήματα)
Κόστος εργαστηρίου: 220€
Εισηγητής: Νεκτάριος Σταματόπουλος

Φωτογραφία: Το εργαστήρι δημιουργικής φωτογραφίας είναι βασισμένο σε τρεις άξονες: πορτραίτο, landscape και documentary (street) photography. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα δωθεί κυρίως σημασία στην πρακτική προσέγγιση, αλλά και κατά δεύτερον στην θεωρητική. Σε κάθε τομέα (πορτραίτο, landscape, documentary – street photography) θα γίνει αναφορά στην ιστορία και θα ασχοληθούμε με τις προσεγγίσεις διαφόρων masters. 
Διάρκεια εργαστηρίου: 24 ώρες (12 δίωρα μαθήματα)
Κόστος εργαστηρίου: 220€
Εισηγητής: Νίκος Χρυσικάκης

Make IT, Sell IT: Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε σχεδιαστές, χειροτέχνες, δημιουργούς και καλλιτέχνες που θέλουν να ξεκινήσουν την προώθηση των δικών τους προϊόντων μέσω διαδικτύου. Δημιουργήστε ένα δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα με τη διεύθυνσή σας, ένα προσωπικό κατάστημα στο Etsy, τη μεγαλύτερη κοινότητα με online crafters, μια δική σας σελίδα στο Facebook και Twitter, μαθαίνοντας τα μικρά και μεγάλα μυστικά για αποδοτικότερες πωλήσεις. 
Διάρκεια εργαστηρίου: 12 ώρες
Κόστος εργαστηρίου: 120€
Εισηγητής: Στάθης Καλούδης

Πληροφορίες
Έναρξη σεμιναρίων: χειμερινός κύκλος, Οκτώβριος 2013. Επόμενος κύκλος: Ιανουάριος 2014
Εγγραφές: Όλο τον χρόνο.

Επικοινωνία 
Διεύθυνση: Σεβαστουπόλεως 73, Αμπελόκηποι 11526
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7759684, 6972271205 (καθημερινές 11:00 – 18:00)
email: seminars@i-designstudio.gr
website: www. i-designstudio.gr
Facebook: http://www.facebook.com/idesignstudio.gr

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή