PANSiK: Η παθιασμένη της μόδας σχολή

Ευτυχία (δεξιά) και Ναταλί (αριστερά) Παναγοπούλου στην είσοδο της σχολής,

O όμιλος σπουδών PANSiK Scuola di Moda ιδρύθηκε το 1977 από τον επιχειρηματία Θεόδωρο Παναγόπουλο και έκτοτε παρέχει εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της μόδας, της ομορφιάς και των Media. Είναι ιδιωτική σχολή με αναγνωρισμένο δίπλωμα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο όμιλος PANSiK είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός που έφερε στην Ελλάδα εξειδικευμένα τμήματα Fashion Styling, Fashion Marketing, Σχεδιασμό παπουτσιού, τσάντας, κοσμήματος και Επιμέλεια βιτρίνας. Οι συνεργάτες και καθηγητές της PANSiK έχουν πολυετή εμπειρία στο χώρο της Μόδας και των Τεχνών. Έχουν όλα τα εφόδια για να μεταδώσουν στη νέα γενιά τα μυστικά της προσωπικής τους επιτυχίας και σταδιοδρομίας ενώ παράλληλα ενδιαφέρονται για την προσωπική και επαγγελματική υποστήριξη και καθοδήγηση των σπουδαστών. Η Ευτυχία και η Ναταλί Παναγοπούλου όμως μας τα εξηγούν καλύτερα και φωτογραφίζονται στο υπέροχο κτίριο που στεγάζεται η σχολή στην οδό Βουλής. 

Ποια είναι η κύρια κατεύθυνση των σπουδών; Υπάρχουν τρεις βασικές κατευθύνσεις σπουδών. Η Δημιουργία Μόδας, η οποία περιλαμβάνει τα προγράμματα σπουδών του Σχεδίου Μόδας, Δημιουργία Μόδας, Πατρόν και Ραπτική, Ενδυματολογία, Σχεδιασμός παπουτσιού και Σχεδιασμός αξεσουάρ. H δεύτερη κατεύθυνση είναι η Επιμέλεια Μόδας, η οποία περιλαμβάνει τα προγράμματα Fashion Styling, Fashion Photography, Beauty Makeup και Επιμέλεια βιτρίνας. Τέλος, η τρίτη κατεύθυνση είναι η Προώθηση της Μόδας στην οποία υπάγονται τα προγράμματα Fashion Management, Δημοσιογραφία Μόδας, Luxury Branding  και Event Management. Εκτός από τα επαγγελματικά προγράμματα σπουδών, ο Όμιλος PANSiK προσφέρει και εντατικά τμήματα τετράμηνης διάρκειας καθώς και σεμιναριακούς κύκλους που καλύπτουν όλες τις παραπάνω ειδικότητες.

Πως επιλέγετε τα μαθήματα; Εξετάζετε τις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς; Ποτέ δε μένουμε στάσιμοι και πάντοτε ερευνούμε τόσο την εγχώρια αγορά της μόδας όσο και τη διεθνή. Αυτό το θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας από τη στιγμή που οι σπουδαστές στηρίζουν σε εμάς  τα όνειρα και τους στόχους τους. Κάθε χρόνο ανανεώνουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τη διδακτέα ύλη προκειμένου να παραμένουμε ανταγωνιστικοί και να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Συνεχώς παρατηρούμε και ερευνούμε τις εξελίξεις, αλλά πάντα λαμβάνουμε υπόψη και τις συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητας. Όλη η εκπαιδευτική ομάδα της PANSiK  συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες μόδας μέσα από τα οποία καθορίζονται και τα νέα προγράμματα κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας ενδιαφέρει να καλλιεργήσετε στους σπουδαστές; Ο κάθε σπουδαστής είναι διαφορετικός και φέρνει μαζί του διαφορετικές εμπειρίες, προσόντα αλλά και αισθητική. Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην εξέλιξη της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη επαγγελματικής συμπεριφοράς. Περισσότερο από το ταλέντο πιστεύουμε στη σκληρή δουλειά, στην επιμονή και στο πάθος για το χώρο της μόδας!

Διευκολύνετε τους σπουδαστές σας ώστε να απορροφηθούν άμεσα από την προσφορά εργασίας; Η απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας είναι το βασικότερο πλεονέκτημα της PANSiK. Η επαγγελματική τους σταδιοδρομία χτίζεται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και όχι μετά από την αποφοίτησή τους. Αρχικά, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε projects, διεθνείς διαγωνισμούς και διοργανώσεις, τα οποία τους δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρακτική άσκηση και να εμπλουτίσουν το portfolio τους πριν τελειώσουν τις σπουδές τους στην PANSiK. Με την επιτυχή αποφοίτησή τους και με τη καθοδήγηση του Ακαδημαϊκού συμβούλου, διοχετεύονται σε ατελιέ, περιοδικά, εταιρείες παραγωγής, βιοτεχνίες και τηλεοπτικά κανάλια με τα οποία η σχολή έχει αναπτύξει σταθερές συνέργειες. Στην ιστοσελίδα μας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις συνέργειες αυτές. Η PANSiK προωθεί αποφοίτους της και στο εξωτερικό είτε για μετεκπαίδευση είτε για εργασία. Μερικά μόνο παραδείγματα στα οποία εργάζονται απόφοιτοί μας είναι ο οίκος Jean Paul Gaultier, ο οίκος Galliano, τα πολυκαταστήματα του Λονδίνου Selfridges κ.α.

Παρέχετε υποτροφίες ή άλλες διευκολύνσεις στους νέους σπουδαστές; Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης, η PANSiK παρέχει οικονομική υποστήριξη στους σπουδαστές μέσα από το σύστημα υποτροφιών. Κάθε χρόνο απονέμονται έως τέσσερις πλήρεις και μερικές υποτροφίες οι οποίες αφορούν όλα τα τμήματα σπουδών. Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι υπότροφοι είναι κυρίως η παρουσίαση portfolio για τον κλάδο σπουδών που επιθυμεί να παρακολουθήσει ο υποψήφιος, η προσωπική συνέντευξη με την Υπεύθυνη εκπαίδευσης και τον Ακαδημαϊκό σύμβουλο, το ετήσιο εισόδημα και το βιογραφικό του υποψήφιου. Παρέχονται επίσης και υποτροφίες μετεκπαίδευσης στην PANSiK σε απόφοιτους που αριστεύουν.

Ποια επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσατε για να πείσετε έναν νέο άνθρωπο να έρθει στην PANSiKΔεν θέλουμε να πείσουμε κάποιον να έρθει να σπουδάσει κοντά μας. Θέλουμε ο ενδιαφερόμενος να μας επιλέξει μετά από προσωπική και εμπεριστατωμένη έρευνα που θα έχει κάνει ο ίδιος και να καταλήξει στην PANSiK γιατί αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τους καταξιωμένους εκπαιδευτές που απαρτίζουν την εκπαιδευτική ομάδα και τις επαγγελματικές προοπτικές που θα προκύψουν μετά από την αποφοίτησή τους. Αυτό που τονίζουμε σε όλους τους νέους ανθρώπους που επιθυμούν να μπουν στην ομάδα PANSiK, είναι ότι χτίζουμε μία σχέση αμοιβαίας συνεργασίας όπου ο ένας επιλέγει τον άλλο. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εάν ο σπουδαστής είναι πρόθυμος να εργαστεί μεθοδικά και παραγωγικά θα μπορέσουμε να τον υποστηρίξουμε στρατηγικά και επαγγελματικά στη μετέπειτα πορεία του.

Ο χώρος της μόδας συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανθίζει στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης; Το σημείο κλειδί είναι οι ευκαιρίες που έχουν προκύψει μέσα από την οικονομική κρίση. Επιβεβαιώνουμε καθημερινά ότι ο χώρος παρουσιάζει σταθερή άνοδο, καθώς έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας και νέα επαγγέλματα. Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, ανθίζουν οι start up επιχειρήσεις οι οποίες προωθούν φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες, τα fashion blogs, τα online περιοδικά μόδας και τα e-shops. Αυτό που κυρίως έχει αλλάξει είναι ότι η αγορά έχει γίνει πιο απαιτητική, πιο ξεκάθαρη σε σχέση με το ποιος πραγματικά προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προετοιμαστεί κάποιος κατάλληλα, να αποκτήσει προσόντα και γνώσεις, έτσι ώστε να είναι έτοιμος και ανταγωνιστικός στο άμεσο μέλλον, που η βιομηχανία αυτή θα έχει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες αλλά και απαιτήσεις.Η επιλογή της σωστής σχολής και των κατάλληλων ανθρώπων είναι το πιο κρίσιμο σημείο για το ξεκίνημά των νέων ανθρώπων, γι αυτό και θα πρέπει να ερευνήσουν σε βάθος πριν πάρουν την απόφασή τους. 

Pansik

Αθήνα – Σύνταγμα:

Βουλής 34, T.K. 10577 (Α Κτίριο), τηλ.:+30.210.32.21.001-2-3
Ερμού 16, T.K. 10563 (Β Κτίριο), τηλ.:+30.210.32.21.001-2-3

Κηφισιά Πλατεία:
Κηφισίας 236, T.K. 14562 τηλ.: +30.210.80.11.797
210.80.80.563

Θεσσαλονίκη Πλατεία:
Τσιμισκή & Πλ. Αριστοτέλους 8, T.K 54623
Τηλ.: +30.2310.260.433

Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου