Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, επισκέπτεται αυτές τις μέρες τη Ρωσία και εκτός από τα 1.500 άτομα που τον συνοδεύουν, έφερε μαζί του το χρυσό του ασανσέρ και τα δικά του χαλιά, για μια επίσκεψη μόλις τεσσάρων ημερών.

Ο 81χρονος, βγήκε από το αεροπλάνο του και ανέβηκε στο ειδικό χρυσό του ασανσέρ, το οποίο εμφάνισε κάποιο πρόβλημα και ο βασιλιάς Σαλμάν αναγκάστηκε να κατέβει τα υπόλοιπα σκαλιά μόνος του.

Η επίσκεψη αυτή έχει ως στόχο να θεμελιώσει τις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Μόσχα, ενώ οι δυο χώρες έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία αγοράς όπλων και συζήτησαν τρόπους σταθεροποίησης της αγοράς πετρελαίου.

Ένα αεροπλάνο πετάει καθημερινά από το Ριάντ στη Μόσχα μεταφέροντας περίπου 800 κιλά φαγητού, ενώ μέρος του προσωπικού του ξενοδοχείου που διαμένει ο βασιλιάς Σαλμάν, έχει αντικατασταθεί με δικό του προσωπικό, που ξέρει πως ακριβώς πίνει τον καφέ του ο Σαουδάραβας μονάρχης. Μάλιστα, μεγάλο μέρος της διακόσμησης του ξενοδοχείου έχει επίσης αλλάξει καθώς οι Σαουδάραβες έφεραν μαζί τους δικά τους έπιπλα, ενώ για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος ακυρώθηκαν οι κρατήσεις πολλών άλλων επισκεπτών.

Πηγή