TIMELINE

Το Variety χαρακτηρίζει ως ριζοσπαστικό το Milky Way του Mega

Υπάρχουν οι τυχεροί που έχουν δει τα δύο πρώτα επεισόδια από αυτή την εφηβική ιστορία ενηλικίωσης, πριν δύο μήνες περίπου (σε μια πρώτη προβολή τους για τον Τύπο) και όλοι οι άλλοι -βάλε με μέσα- που (δεν) «αντέχουν» με τις λιχουδιές των τρέιλερ και των φωτογραφιών που γεμίζουν σελίδες και σόσιαλ μίντια, χτίζοντας έτσι το προφίλ μιας κινηματογραφικής σειράς που φτιάχτηκε για την τηλεόραση και βάζει το mega στοίχημα πως δεν θα μοιάζει με τίποτα με όσα έχουμε δει. Κυρίως στην ελληνική τηλεόραση.

Πριν λίγες ώρες, ο σκηνοθέτης της σειράς με μια ανάρτηση στα σόσιαλ του, μας αποκάλυψε πως δεν είμαστε οι μόνοι που μετράμε ανάποδα ως το βράδυ της Πέμπτης (2/11, 23:10) και περιμένουν «τρώγοντας νυχάκι». Το ίδιο συμβαίνει, περίπου και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εκεί που τα εμπορικά ντίλια χαιρετίζονται ως αναγνώριση μιας προσωπικής πορείας που ξέρει ποια είναι και τι θέλει στον δρόμο της.

Ο Βασίλης Κεκάτος, ο οποίος είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα και το Queer Palm στο Φεστιβάλ Καννών 2019 για τη μικρού μήκους ταινία του «The Distance Between Us and the Sky», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Milky Way είχε μιλήσει με το κινηματογραφικό περιοδικό για όλα αυτά που ήθελε να καταφέρει με την πρώτη του σειρά για την ελληνική τηλεόραση: Να καλύψει με το νεανικό και τολμηρό της περιεχόμενο ένα μεγάλο τηλεοπτικό κενό και να αποτελέσει αφορμή για να εμπλακούν στην ελληνική τηλεόραση περισσότεροι άνθρωποι με πρωτοποριακές ιδέες, να δοθεί έτσι ένα πράσινο φως για την εκπλήρωση των ονείρων τους. «Θα ήθελα η βιομηχανία να εμπιστευτεί τη νέα γενιά, αυτή που έρχεται με ορμή για να αλλάξει ό,τι ξέραμε», είχε τονίσει. «Γιατί το κοινό έχει αποδείξει πως είναι εκεί. Ανοιχτό σε όλες τις προτάσεις, πρόθυμο να ακούσει, να δει και να νιώσει».

Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της σειράς, στς 4 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της Foss Productions, Στέλιος Κοτιώνης , είχε δηλώσει για την επικείμενη συνεργασία με την Fifth Season: «Αμέσως μετά και την επιτυχημένη διεθνή πρεμιέρα του «Milky Way» στο φεστιβάλ Series Mania της Γαλλίας, συμφωνήσαμε με μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου, την Fifth Season (πρώην Endeavor) για τη διεθνή διάθεση και διανομή της σειράς σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει παραγάγει και διανείμει σειρές όπως τα Severance (Apple TV), Scenes from a marriage (HBO), Killing Eve (AMC) και πολλά άλλα».

Ο Βασίλης Κεκάτος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του Milky Way, ενώ στη σειρά πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, οι Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Μπακιρτζής, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σταύρος Τσουμάνης, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Πάντσος