TIMELINE

Ωδή στον Thomas Ceccon (ήταν η εβδομάδα του)

Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που η ανθρωπότητα είδε τους κοιλιακούς του. Θα μου πεις, objectification; Θα σου πω ναι, αλλά τι τα θες τώρα, ο Thomas Ceccon είναι η χαρά της ανθρώπινης δημιουργίας και κάπως πρέπει να το γιορτάσουμε.

Ο 23χρονος Ιταλός κολυμβητής έγινε ούμπερ βάιραλ με μία του κίνηση. Και δεν ήταν το φτερούγισμα στο ύπτιο. Όταν η Ιταλία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο για τη σκυταλοδρομία 4×100 μ. στο ελεύθερο ανδρών, στις 27 Ιουλίου, ο Ceccon πήγε να ανέβει στο βάθρο και σήκωσε το χέρι του ψηλά για να εκδηλώσει τη χαρά του για τη νίκη. Αλλά μέσα από το φούτερ της επίσημης ενδυμασίας της ιταλικής αποστολής, δεν φορούσε τίποτε άλλο, με αποτέλεσμα να φανούν οι κάτω κοιλιακοί του και… αυτό ήταν. Βογγητά, ουρλιαχτά, αναστεναγμοί, γέμισε το ίντερνετ με επευφημίες. 

Γιατί Thomas το έκανες αυτό στον πλανήτη; Βασικά, θα το πω καλύτερα: Γιατί Thomas δεν το είχες κάνει νωρίτερα και βρήκες να τους ταράξεις όλους εν μέσω θέρους; Πόσες θερμοπληξίες να αντέξουν ακόμα οι άνθρωποι;

Πέρα από την πλάκα, ο τύπος είναι μεγάλος αθλητής. Είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 μέτρα ύπτιο και έχει κατακτήσει και άλλα ρεκόρ και πολλές ακόμα διακρίσεις. Έχει και το παρατσούκλι “καρχαρίας” (ψυχραιμία θέλω) για το ύψος του, την ταχύτητα στο νερό αλλά και την αποφασιστικότητά του να κατακτήσει τους στόχους του στο κολύμπι. Αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό ενδιαφέρει όσους τον εκθειάζουν στα σόσιαλ.

Πάντως ο παροξυσμός του διαδικτύου για τον Ceccon δεν έσβησε, αντίθετα, αφού κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο ανδρών στις 29 Ιουλίου (και έγινε έτσι ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε μετάλλιο στο αγώνισμα), οι αναρτήσεις έπεφταν βροχή. Σε όλες το φόκους ήταν επάνω στο κορμί του (1.96 ύψος παρακαλώ), τα πράσινα μάτια του και το χαμόγελό του. 

Υπήρξαν σχόλια χρηστών όπως: “Ο Thomas Ceccon είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες” ή “POV: είσαι απλώς ένα κορίτσι που προσπαθεί να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες” (σε ένα βίντεο που ο Ceccon πλατσουρίζει στο νερό), ή “Δεν επηρεάζομαι από την ομορφιά των ανδρών ή των γυναικών, αλλά είναι που υπάρχει ο Ιταλός χρυσός Ολυμπιονίκης Thomas Ceccon”. 

Ο Thomas είναι γιος αθλητών. Ο πατέρας του είναι πενταθλητής και η μητέρα του πρωταθλήτρια στο roller skating. Μικρός έπαιζε και τένις, ενώ στην κολύμβηση προπονούνταν για χρόνια μαζί με τον αδερφό του, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του.

Σε μια συνέντευξή του μίλησε για τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό και αποκάλυψε ότι έπρεπε να αποφασίσει αν θα γίνει τενίστας ή κολυμβητής. «Έπαιζα τένις και ταυτόχρονα έκανα κολύμπι. Προφανώς μου άρεσε να κάνω και τα δύο, ειδικά με τον αδερφό μου, ωστόσο κάποια στιγμή, έπρεπε να επιλέξω τι από τα δύο θα συνεχίσω. Πάντα μου άρεσε περισσότερο το κολύμπι, μου άρεσε να μένω στο νερό με τον αδερφό μου και έτσι τελικά οι γονείς μου επέλεξαν να συνεχίσω το κολύμπι».

Έχει δηλώσει επίσης ότι από παιδάκι ήταν το όνειρό του να κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα του ήξερε ότι θα το πετύχει. Τώρα, εκτός από το χρυσό, έχει κερδίσει και εκατομμύρια θαυμαστές από ολόκληρο τον πλανήτη. Bella Italia, το έκανες πάλι το θαύμα σου. 

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά