TIMELINE

Ο Jacob Elordi σε μία ευφορική φωτογράφιση για το GQ

Όπως γράφει ο συντάκτης Clay Skipper, του βρετανικού περιοδικού GQ, ο Jacob Elordi από μικρός, ήξερε ποιος θέλει να γίνει: σαν τους ηθοποιούς που μεγαλώνοντας έμαθε να σέβεται. Τους δύο μεγάλους θρύλους, Marlon Brando και Laurence Olivier αλλά και τους πιο πρόσφατους, Heath Ledger και Christian Bale. 

Στο γυμνάσιο άρχισε να διαβάζει βιογραφίες τους και επισκεπτόταν τη βιβλιοθήκη για να δει τις ταινίες τους. Τρύπησε τα αυτιά του επειδή το έκανε ο Daniel Day-Lewis και φοράει ένα μενταγιόν του Αγίου Χριστόφορου, όπως έκανε ο Steve McQueen. Μεταφέρει το σενάριο που διαβάζει μέσα σε έναν φθαρμένο δερμάτινο βιβλιοδέτη που ανήκε στον Gary Oldman -δώρο από τον στενό του φίλο και γιο του Oldman, τον Charlie. 

Πριν από πέντε χρόνια, ο 25χρονος, πανήψηλος Αυστραλός, με τον ρόλο του Noah Flynn στην ταινία The Kissing Booth του Netflix την οποία είδαν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι, έγινε διάσημος μέσα σε μία νύχτα. Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Ted Sarandos, την αποκάλεσε «μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες στον κόσμο αυτή τη στιγμή» αμέσως μετά την κυκλοφορία της. Το Netflix κυκλοφόρησε την ταινία τα μεσάνυχτα στο Λος Άντζελες, όπου πλέον ζούσε ο ίδιος και πήγε για ύπνο λίγη ώρα μετά. Όταν ξύπνησε είχε 4 εκατομμύρια νέους ακόλουθους στο Instagram του. «Έπρεπε να σβήσω τις φωτογραφίες μου από το γυμνάσιο γιατί αυτό ήταν το Instagram που χρησιμοποιούσα για τη ζωή μου», αναφέρει στο GQ και προσθέτει: «Μακάρι οι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο δραστική ήταν αυτή η αλλαγή».

Ο ρόλος του ως Nate Jacobs στη σειρά Euphoria του HBO, έκανε το fanbase του ακόμα μεγαλύτερο και έγινε ο πιό όμορφος αντι-ήρωας της Gen Z. Μιλώντας για τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός στο σχολείο αναφέρει: «Από τη στιγμή που έκανα μια παράσταση με έλεγαν γκέι στο σχολείο. Αλλά είχα αυτή την αφθονία εμπιστοσύνης στον εαυτό μου. Γιατί μπορούσα να κάνω και τα δύο: ήμουν αρκετά καλός στον αθλητισμό και νομίζω ότι ήμουν αρκετά καλός στο θέατρο». 

Ένας από τους ρόλους του ήταν αυτός του Oberon, του Βασιλιά των Νεράιδων, στο Όνειρο Θερινής Νύχτας του Σαίξπηρ. Ήταν ενθουσιασμένος, αναφέρει, για την ευκαιρία να δημιουργήσει έναν Oberon που θα ξεπερνούσε τις συμβατικές γραμμές του φύλου. Φορούσε ένα δερμάτινο μπουφάν και δαχτυλίδια στα δάχτυλά του. «Όταν μου είπαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος, θυμάμαι ότι έγειρα στο μακιγιάζ», λέει. Φορούσε μωβ γκλίτερ στο πρόσωπό του και είχε μαλλιά καρφάκια με ροζ ρίγες. «Σκεφτόμουν ότι αν πρόκειται να γίνω ο Βασιλιάς των Νεράιδων, θα γίνω ο πιο hot Βασιλιάς των Νεράιδων που έχετε δει ποτέ». Η εμπειρία ήταν μεταμορφωτική. Άρχισα να καλωσορίζω τέτοιου είδους χαρακτήρες. Άρχισα να καλωσορίζω τη θηλυκότητα. Άρχισα να μιλάω με τα χέρια μου».

Ο Jacob Elordi συνδέει το ενδιαφέρον του για την υποκριτική με την πρώιμη ανακάλυψη βιβλίων, κάτι που διεύρυνε τη φαντασία του και τον βοήθησε να αξιοποιήσει ένα πληρέστερο φάσμα ανθρώπινων συναισθημάτων. «Κάποιος είπε ότι κάθε άνθρωπος είναι ικανός να δολοφονήσει», αναφέρει στο GQ, «Και μου αρέσει να το σκέφτομαι πολύ όταν παίζω ως ηθοποιός. Είναι πάντα εκεί. Είναι στα κόκκαλά σου, κάθε κομμάτι θλίψης ή απώλειας ή ευτυχίας ή λύπης που νιώθεις στη ζωή σου είναι εκεί». Ο ίδιος περιγράφει τη ζωή του ως ακριβώς το αντίθετο από αυτή του τοξικού αντι-ήρωα που υποδύεται στο Euphoria και ευχαριστεί γι΄αυτό τους γονείς του που λατρεύει, περιγράφοντας τον πατέρα του ως την επιτομή της καλοσύνης και τη μητέρα του ως άγγελο. 

Όταν αναφέρεται στην υποκριτική σοβαρεύει πολύ. «Για μένα η υποκριτική είναι όπως το να αναπνέεις», λέει. Οι ρόλοι του στον κινηματογράφο και το θέατρο και η μελέτη σπουδαίων σταρ της σκηνής και της οθόνης ήταν η μόνη πραγματική του εκπαίδευση. «Δεν τελείωσα το πανεπιστήμιο, μετά βίας τελείωσα το γυμνάσιο», τονίζει. «Όσα ξέρω, τα ξέρω από τα βιβλία και τα θεατρικά έργα που έχω διαβάσει». (Πηγή: GQ)

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά