TIMELINE

Γεια σου Paul Mescal μονομάχε, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

Η Mescalmania πρωτοεμφανίστηκε το 2020, την περίοδο που ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας για εβδομάδες με περιορισμένη ανθρώπινη επαφή και ήρθε στη ζωή μας το Normal People, μια σειρά που μας διέλυσε την καρδιά, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Paul Mescal και η Daisy Edgar-Jones. 

Ήταν η σειρά που, μέσα σε δύο μέρες binge-watching, εκτόξευσε τον 24χρονο άγνωστο Ιρλανδό σε διεθνές φαινόμενο και του χάρισε ρόλους που τον έφεραν στην πρώτη λίστα των κινηματογραφικών ταλέντων. Η ερμηνεία του στο Aftersun και το All of Us Strangers ήταν καθηλωτική και ο αρρενωπός δυναμικός μαγνητισμός του σε συνδυασμό με μια παιδική, εύθραυστη αθωότητα, προκάλεσε διαδικτυακά ποστ με εκφράσεις όπως: «Θέλω ο Paul Mescal να με συνθλίψει με τους μηρούς του». Αυτοί οι μηροί έγιναν ακόμα πιο διάσημοι όταν ο ίδιος λάνσαρε τη μόδα του κοντού σορτς-μποξεράκι, σε βόλτες του στο Λονδίνο ή ακόμα και σε εκδηλώσεις και τελετές βραβείων.

Αυτοί οι μηροί πρωταγωνιστούν στο νέο Gladiator αλλά και στη φωτογράφιση του Daniel Jackson για την κεντρική συνέντευξη και το εξώφυλλο του GQ Νοεμβρίου. Το Gladiator II είναι η πρώτη blockbuster ταινία του Paul Mescal και θα βγει στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο.

Στο πρώτο Gladiator, που κυκλοφόρησε το 2000 σε σκηνοθεσία Ridley Scott, πρωταγωνιστούσε ο Russell Crowe σε έναν ρόλο που καθόρισε την καριέρα του. Ο Maximus ήταν ένας Ρωμαίος διοικητής που υποδουλώνεται και αναγκάζεται να συμμετάσχει σε βάναυσες μάχες στην αρένα. Τώρα ο Scott επιστρέφει στην Αρχαία Ρώμη και ο Mescal πρωταγωνιστεί ως Lucius, το 12χρονο αγόρι που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην αρχική ταινία. Το καστ περιλαμβάνει τους: Denzel Washington, Pedro Pascal και Connie Nielsen.

Η αρθρογράφος του GQ πέρασε χρόνο με τον Mescal στο Λονδίνο και είπαν πολλά τόσο για τον ίδιο, όσο και για την πολυαναμενόμενη ταινία. Ανάμεσα στα πολλά που μάθαμε, ήταν τα εξής: 

Ο Lucius είναι γιος του Maximus 

Ο Maximus έκανε τον Lucius με τη Lucilla (Connie Nielsen). Αν και ο Lucius συναντά τον Maximus στην πρώτη ταινία και είναι παρών στην τελική μάχη του πατέρα του, κανένας από τους δύο δεν γνωρίζει τη συγγενική τους σχέση εκείνη τη στιγμή. Ο Mescal είπε: «Ο Lucius έχει αποστροφή προς τη Ρώμη επειδή κουβαλά μια τραυματική εμπειρία από το παρελθόν και τον βλέπουμε να ανακαλύπτει ποια είναι η γενεαλογική του γραμμή. Καθώς η ταινία εξελίσσεται, συνειδητοποιεί ότι στην πραγματικότητα έχει την υποχρέωση να την προστατεύσει».

Το Gladiator II είναι ακόμα πιο έντονο από την πρώτη ταινία

Η συντάκτρια του GQ τονίζει ότι «το Gladiator II είναι μεγαλύτερο, πιο ωμό και πιο βίαιο από το πρωτότυπο. Τόσο στις εκτεταμένες σκηνές μάχης, όσο και στις μάχες σώμα με σώμα. Θα περάσετε μεγάλο μέρος της ταινίας μισοκλείνοντας τα μάτια σας». Ο ίδιος ο Mescal, αναφέρει ότι τα γυρίσματα στο Μαρόκο και τη Μάλτα σίγουρα δεν ήταν σαν μια βόλτα στο πάρκο. «Το μοναδικό πράγμα για το οποίο θα είμαι για πάντα θυμωμένος με τον Ridley είναι η βαθιά του επιθυμία να κάνει γυρίσματα στη μέση του γαμημένου καλοκαιριού. Κι εγώ, ένας χλωμός Ιρλανδός που δεν τα πάει καλά στη ζέστη, να είμαι με πανοπλία, καλυμμένος με ψεύτικο μαύρισμα και ιδρώτα και να κυλιέμαι έτσι τριγύρω. Αυτές οι μάχες ήταν έντονες».

Ο Mescal δεν ζήτησε συμβουλές από τον Russell Crowe 

Ο Mescal δεν ήρθε σε επαφή με τον μονομάχο της πρώτης ταινίας πριν παίξει τον ρόλο του Lucius, αλλά αυτό δεν εμπόδισε απαραίτητα τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον Russell. Όπως παραδέχτηκε: «Δεν θα ήξερα τι να πω. Νομίζω ότι είναι λάθος να λένε ότι αυτή η ταινία ήταν του Russell. Έχει αποδείξει την αξία του ξανά και ξανά και μετά το Gladiator. Μια καταπληκτική καριέρα όπως αυτή του Russell δεν χτίστηκε μόνο από το Gladiator». Ο σκηνοθέτης Ridley Scott είπε: «Ο Russell είναι αρκετά διαφορετικός από τον Paul και ο Paul είναι αρκετά διαφορετικός από τον Russell. Είναι δύσκολο να το προσδιορίσω, βλέπεις. Υπάρχει ένα είδος ευαλωτότητας στον Paul που δεν έχει ο Russell».

Χρειάστηκε να πάρει 8 κιλά μυϊκής μάζας για τον ρόλο 

Είχε ήδη χρόνια εμπειρίας παίζοντας γαελικό ποδόσφαιρο, αλλά γυμνάστηκε σκληρά για να διαμορφώσει το σώμα του για αυτήν την ταινία. Μεγάλο μέρος της προετοιμασίας συνέβη ενώ πρωταγωνιστούσε σε μια παραγωγή του West End για το έργο «Λεωφορείον ο Πόθος», παίζοντας τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι.

Ο Mescal προπονούνταν από 40 λεπτά έως μιάμιση ώρα, έξι μέρες την εβδομάδα. Όσον αφορά τη διατροφή, «ήταν το χειρότερο κομμάτι», είπε στο GQ: «Αυτό ήταν το σημείο με το οποίο πάλεψα. Πολλή πρωτεΐνη. Δεν έχω μεγάλη όρεξη, οπότε το να προσπαθώ να φάω δύο τεράστια κουτιά κιμά και γλυκοπατάτα ανάμεσα σε μια απογευματινή και μια βραδινή παράσταση, δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό».

Διέψευσε τη φήμη ότι παρατάει γυναίκες τα ξημερώματα σε πάρκα

Ο ίδιος δεν έχει δημόσιους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά σκρολάρει καθημερινά για να δει τι ανεβαίνει. Πέρυσι τον χειμώνα υπήρχαν φήμες που φούντωσαν μέσω διαφόρων βίντεο στο TikTok, ότι κερνούσε ποτά γυναίκες σε μπαρ το βράδυ, έκανε one-night stands, τις έβγαζε βόλτα στο πάρκο την επόμενη μέρα, τους έδειχνε ένα πουλί ψηλά στον ουρανό ή ένα δέντρο και μετά έτρεχε προς άλλη κατεύθυνση. Μιλώντας στο GQ παραδέχτηκε ότι δεν ενοχλήθηκε από τις φήμες, τις βρήκε πολύ αστείες αλλά στεναχωρήθηκε που η μητέρα του έμαθε γι’ αυτές.

Αυτά τα βίντεο εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις γιορτές, όταν ήταν με τα αδέρφια του. «Βλέπαμε τα βίντεο και κατουριόμασταν από τα γέλια. Κατηγορηματικά αναληθές. Και γελούσαμε, γελούσαμε, γελούσαμε. Θυμάμαι ότι ήμουν στην κουζίνα και ότι το μόνο που με στεναχώρησε ήταν ότι είδα τη μαμά μου να κοιτάζει τα βίντεο και να στεναχωριέται. Σκέφτηκα ότι είναι αστείο για εμάς -τον αδερφό μου, εμένα, την αδερφή μου- επειδή ξέρουμε πώς λειτουργεί το διαδίκτυο. Αν ήταν αλήθεια, θα ήταν χάλια, αλλά ως φήμη είναι κάτι ξεκαρδιστικό».

Βάζει όρια στα όσα μοιράζεται για την προσωπική του ζωή

Όπως είπε: «Έχω μάθει ότι υπάρχουν πλέον κάποια όρια για μένα που θα είναι απροσπέλαστα για το καλό της ψυχικής μου υγείας, αλλά και για το καλό της δουλειάς μου. Γιατί νομίζω ότι αν δεν έχεις αυτά τα όρια όσον αφορά την ιδιωτική σου ζωή, οι άνθρωποι ξέρουν πάρα πολλά για σένα και μετά δεν μπορούν να επενδύσουν στο φανταστικό τοπίο του χαρακτήρα σου, γιατί, για παράδειγμα, ξέρουν ποιο είναι το αγαπημένο σου πρωινό. Οι εικασίες για μένα είναι τρελές τα τελευταία χρόνια. Δεν νιώθω άνετα να επιτρέψω οποιαδήποτε πρόσβαση σε αυτό το κομμάτι της ζωής μου. Το πώς είμαι στην προσωπική μου ζωή είναι πολύτιμο για μένα και μπορεί να ενδιαφέρει το κοινό, αλλά δεν είναι πληροφορία που οφείλω να δημοσιοποιήσω. Ξέρεις ποιος είσαι πίσω από τις κλειστές πόρτες και αυτό είναι το ιδιωτικό κομμάτι που πρέπει να προστατεύεται».

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά